SCM OHMA Timișoara pierde și la Voluntari

Precum sâmbătă seară la codașa din Galați, SCM OHMA Timișoara a pierdut și după 48 de ore sfertul inaugural al unei deplasări în estul țării, dar și sfertul final, abordat cu 5 puncte handicap, suferind astfel al doilea eșec pe drumuri departe de casă. De astă dată în sala ”Gabriela Szabo” din Voluntari, pe terenul unei echipe care solicita la vremea respectivă amânarea jocului de campionat cu ”violeții” din etapa de debut a Ligii Naționale, meci la câteva zile după eliminarea din eurocupe a ilfovenilor debutanți pe scena internațională. Iar amfitrionii cu un singur eșec au provocat a patra înfrângere consecutivă afară a bănățenilor, 74:66 după 40:35 la pauză.

Alb-violeții Timișoarei nu s-au ales cu nimic din ”dubla” estică sâmbătă – luni în estul României, la sfârșitul săptămânii trecute înclinându-se la Galați ”lanternei roșii” la prima sa victorie în 10 încercări, iar astăzi de la ora 18 cedând în confruntarea net mai dificilă cu una dintre fruntașe, CSO Voluntari 2005. După un insucces la 9 puncte diferență, 87:78 la Dunăre, unul la opt puncte în Ilfov, 74:66 pentru formația din apropierea capitalei.

Punct și de la capăt pentru elevii lui Dragan Petricevic, care sâmbătă de la ora 18 vor găzdui ultimul meci în campionat din anul 2021, cu SCM U Craiova, în cadrul etapei a 12-a dintre cele 15 ale turului, baschetbaliști din Bănie care vor juca pe Bega și în sferturile Cupei României, între Crăciun și Anul Nou. Iar bănățenii vor ajunge în zona capitalei și în primele zile din 2022, în deplasare la CS Rapid în runda a 13-a, în jurul datei de 4 ianuarie, după care primirea orădenilor, în jur de 8 ianuarie 2022.

Dar până atunci rămâne insatisfacția înfrângerilor la ultimele ieșiri din 2021. Cea de la ora 18, conturată din primele 10 minute, cedate cu 21:15, după care un foarte mare echilibru, 19:20 în sfertul 2 și 16:16 după pauză, sfertul final fiind adjudecat de ilfoveni cu 18:15.

”Violeții” ajungeau ce-i drept să conducă și cu 7 puncte în primele nici o sută de secunde ale restanței de la Voluntari, după ”trița” lui Gajic din secunda 9 și coșurile lui Olah, 0:7, însă au pierdut în cele din urmă în fața unor ilfoveni reacționând cât se poate de prompt, ripostă cu vârf și îndesat printr-un run de 13 puncte, 13:7 din dunk-ul lui Barro în minutul 3, ”trițele” succesive ale lui Marcu Badiu, Vasiliauskas și Vlad Moldoveanu, plus coșul lui Gotcher, și care ilfoveni ajungeau să dețină un avans maxim de 11 puncte. 

Komatina avea să egaleze de la distanță în minutul 8, 15:15 de la 13:7, dar a fost și pentru ultima dată, cei din Voluntari zburdând apoi la 21:15 în minutul 10, 27:17 puțin mai apoi. Fără a mai privi decât înainte, spre victorie… 

Au contat la urma urmei cele nu mai puțin de 16 recuperări ofensive ale gazdelor, față de cele 7 ale timișorenilor, în total 42 la 35 în favoarea ilfovenilor, de la care căpitanul Vlad Moldoveanu s-a evidențiat în plan individual cu 17 puncte marcate și 8 recuperări în 28 de minute. 

Cel mai mult din trupa gazdelor a jucat Toddrick Gotcher, 34 de minute, în care a înscris 12 puncte, a efectuat 5 recuperări și a dat 6 pase decisive, Badiu și Vasiliauskas jucând și ei mai mult, 29 de minute fiecare, cu 10 respectiv 12 puncte marcate, dar și cu 5 recuperări respectiv 7 pase decisive. Între ceilalți doar 7 componenți utilizați de ilfoveni, Thompson și Lee au jucat câte 23 de minute, cu 10 respectiv 9 puncte în cont, iar centrul Barro și Woods câte 17 minute fiecare, primul și cu 4 puncte marcate.

Timișorenii au apelat la 3 jucători în plus, în frunte cu integralistul Nikola Gajic, autor al unui double-double, 13 puncte și 11 recuperări, tot tabăra învinșilor oferind și coșgheterul întâlnirii, centrul Alexandru Olah, un localnic de pe Bega cu 18 puncte și 6 recuperări în 30 de minute. Tot 13 puncte a înscris și al treilea cel mai folosit jucător al vizitatorilor, Darrion Strong, intrat de pe bancă și cu procentaje de 50% din acțiune în 23 de minute pe teren, aproape la fel de multe și în contul lui Adam Mirkovic, cu 4 puncte, într-un 5 de start și cu Mocrițchi, Gajic, Vlahovic și Olah. Nici bulgarul Ivan Lilov n-a fost departe, cu 22 de minute jucate și 7 puncte, nici căpitanul Komatina, cu 5 puncte în 20 de minute, Mocrițchi jucând 19 minute și înscriind 5 puncte, Vlahovic 18, fără a marca. 

Altfel, s-a ratat în neștire, mai ales de la distanță, oaspeții de 16 ori din 22 de aruncări, învingătorii la fel, din 24, cu nu mai puțin de 7 ratări în dreptul lui Gajic, câte 4 în contul lui Olah, Moldoveanu și Vasiliauskas, însă chiar dacă trupa din Voluntari a ratat foarte mult și din semicerc, de 25 de ori din 42 de încercări, față de cele 17 ale timișorenilor, a compensat prin a fructifica 16 aruncări libere din 21 acordate, față de cele doar 8 valorificate de oaspeți.

Au triumfat fără a convinge în totalitate străinii ilfovenilor îndrumați de Sasa Okocoljic, mereu în avantaj și în sfertul final, de 4 ori și cu 10 puncte avans în acele ultime 10 minute, inclusiv în penultimul, după ce ”violeții” se apropiau la 6 diferență la mijlocul intervalului. Și după ce sfertul trei era extrem de echilibrat și încheiat la egalitate, 16:16, dar mereu cu gazdele în avantaj. De fapt, acele 10 puncte avans din dreptul ilfovenilor se regăseau și în cel de-al doilea minut al sfertului secund, 27:17 în urma unui run de 6 puncte.

Mai mereu în frunte cu excepția primelor câteva minute, trupa mai omogenă și experimentată a controlat jocul în fața vizitatorilor învinși de o manieră similară și cu 48 de ore înainte într-o altă deplasare.

Ultimele rezultate din LNBM și programul rundelor 11-12, pe coloana clasamentului la zi. 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 8

 


Ultimele articole din categoria Baschet: