SCM OHMA Timișoara revine în sfertul final și învinge pentru a treia oară la rând în Liga Națională

Baschetbaliștii alb-violeți ai Timișoarei au câștigat sâmbătă seară a doua deplasare la rând din tot atâtea în noua ediție a Ligii Naționale, redresându-se în sfertul final al echilibratei dispute cu CSM Târgu Jiu, ai cărei egali i-au și fost la pauza unui joc cu puține reușite: 64:69 (30:30). SCM OHMA a tranșat așadar întâlnirea pe puncte din campionat, după ce gorjenii se impuneau luna trecută pe Bega în finala triunghiularului amical, elevii lui Dragan Petricevic semnând astfel cel de-al treilea triumf consecutiv în elită. 

Victorioși în overtime în capitală în fața dinamoviștilor, la prima ieșire din noul campionat, timișorenii au plusat de la ora 19 la Târgu Jiu, împotriva unor alb-albaștri depășiți pe linie în dueluri dificile, luna aceasta pe teren propriu și de către cei din Craiova respectiv Voluntari. ”Violeții” nu s-au detașat la fel de clar în Gorj, din contră, răsturnând soarta partidei doar în sfertul 4, pe fondul unui joc mai combinativ sub panouri și surprinzând gazdele pe contraatac.

Gruparea bănățeană n-a mai marcat atât de puține puncte într-o partidă din noul sezon, în această seară disputând-o pe cea de-a șasea, dintre care două în Cupa României, deja cu 5 victorii la activ, dar a câștigat și de această dată, după ce a încheiat în avantaj primele 10 minute iar sfertul final a fost cel mai clar adjudecat… 16:20, 14:10, 21:19, 13:20.  

Darrion Strong s-a detașat din nou ca principal marcator al învingătorilor, cu 22 de puncte din totalul celor 69, pe teren 35 de minute și înscriind două treimi din numeroasele aruncări din semicerc, 8 din 12, în vreme ce s-a limitat în schimb la a încerca de numai 3 ori de la distanță, timișorenii fiind în general reținuți în a se mai axa și la Târgu Jiu pe acest procedeu, cu numai 22 de tentative, opt fiind reușite.

De fapt, aruncările izbutite de două puncte le-au apropiat succesul, 20 din 41, asigurându-le cel mai bun procentaj, în condițiile în care vizitatorii au ratat majoritatea aruncărilor libere, nu mai puțin de 8 din totalul de 13. Mai mult, au fost dominați și în jocul la recuperare, în special cel pe faza ofensivă, cu un total de 38 de reușite față de cele 45 ale învinșilor, de la care Kevin Allen s-a evidențiat cu nu mai puțin de 15 dintre care 10 defensive, autor de fapt al unui double-double, și cu tot atâtea puncte înscrise – 15, Sly și Morgan completându-l cu câte 9 recuperări.

Și totuși, cu o rotație cu 11 jucători, față de cei numai 9 la care a apelat Davitkov, ”violeți” în frunte cu Nikola Gajic, peste 35 de minute pe teren, secondat de Strong și completat de Lilov și Komatina, ambii cu peste 30 de minute jucate, oaspeții de pe Bega au dominat finalul întâlnirii, Lilov egalând de la distanță la 61 la numai 13 secunde după ce Morgan înscria pentru amfitrioni, totul cu 4 minute rămase de disputat.

Într-atât de echilibrat putea fi un meci în care s-au înregistrat 6 scoruri de egalitate și în care oponentele n-au deținut un avantaj identic mai mare de 7 puncte, în cazul timișorenilor, pe desprinderea finală. Lilov bisa cu încă o aruncare reușită de la distanță, 61:64, iar Strong și Olah înscriau din semicerc, 61:68 cu două minute și jumătate rămase de disputat, în care gazdele n-au mai străpuns apărarea ”violeților”, ochind o singură dată de la distanță.

La start cu Strong, Schipor, Gajic, Komatina și Olah, timișorenii au rămas de căruță la coșurile lui Allen și Morgan, 7:0 după două minute și 19 secunde, revenind totuși și prin ”trițele” lui Strong și Komatina, până chiar la 9:13. Sfert inaugural adjudecat după avantaje și de 5 puncte…

Sfertul secund a fost însă teribil, extrem de sărac în reușite, în special în prima sa jumătate, în care coșurile lui Edward Petrescu i-au distanțat și mai mult pe vizitatori, la 16:23. Avantaj însă încet, încet erodat din ”liberele” bunei cunoștințe Porter Troupe, cel mai activ în seara de sâmbătă, peste 38 de minute pe teren și printre principalii marcatori ai gazdelor, cu 14 puncte.

Komatina i-a mai ținut pe oaspeți în față, cu o ”triță”, la fel și Lazar, dar tocmai Troupe a egalat la 30 cu 8 secunde înaintea pauzei. 

Timișorenii reacționând după pauză, cu avantaje de 5-6 puncte la mijlocul sfertului 3, și acestea treptat erodate, pe încă un reviriment gorjean, ”trițe” ale lui Troupe și Morgan în minutul 28. Iar astfel ajungeau amfitrionii să tranșeze și cel de-al doilea sfert la rând, cu o altă reușită ”de-afară” a aceluiași Troupe, și tot cu 8 secunde înaintea încheierii sfertului… 51:49.

Cu Mirkovic și Olah pentru ultimele 10 minute, oaspeții mai întâi au egalat prin timișorean dar din nou s-au văzut rămași de căruță, 55:51, noua achiziție Vlahovic realimentând speranțele, de la distanță. CSM a rămas totuși în față însă numai până la mijlocul sfertului final, când băieții lui Petricevic au preluat decisiv inițiativa. De puțin…

Komatina, cu 13 puncte, Lilov cu 12 și Gajic cu 8 au completat reușitele lui Strong, pe lista marcatorilor învingătorilor înscriindu-se și Olah cu 6 puncte, Petrescu și Vlahovic cu câte 3 iar Lazar cu două puncte. Însă 5 jucători au dus greul, inclusiv Olah – 20 de minute pe teren, ceilalți 6 evoluând mai puțin, de la 12 minute Petrescu la nici cinci Mocrițchi și Schipor.

De la învinși, Morgan cu 17 puncte, Allen cu 15 și Troupe cu 14, dar și Sly cu Nicoară cu câte 8 fiecare, și astfel am ajuns la buba Ligii Naționale, aportul străinilor într-un baschet românesc necompetitiv, principalii marcatori ai gorjenilor strângând 54 de puncte din totalul de numai 64 al gazdelor. Încotro? Se știe…

Rezultatele etapei a V-a și programul viitor, în care SCM OHMA Timișoara va juca pe teren propriu vineri de la ora 18 cu CS Municipal Ploiești, autoare a 4 victorii în 5 apariții, pe coloana clasamentului secțiunii Baschet. Următoarea deplasare ”violetă”, la Cluj, după care sosirea constănțenilor în runda a opta.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: