SCM OHMA Timișoara, run de 11 și 14 puncte în primele două sferturi cu Rapid, învinsă ”afară” în serie, 14 din 14

Baschetbaliștilor Timișoarei le-a venit ca o mânușă în această seară primirea unor rapidiști fără succes în deplasare, între eșecul acasă de miercuri al ”violeților” cu secund clasata CSO Voluntari și înaintea ”dublei” tur-retur de săptămâna viitoare cu CSM CSU Oradea, marți în restanța pe Bega și vineri în Bihor. ”Violeții” s-au desprins încă din prima parte de vișinii, cu un run de 11 puncte în sfertul 1 și altul de 14 înaintea pauzei, 17 puncte avans în minutul 18. Aveau să fie și 27 în minutul 32.

CS SCM OHMA Timișoara s-a regrupat de la ora 18 după înfrângerea peste săptămână cu trupa ilfoveană de podium, dispunând în antepenultima etapă din returul Ligii Naționale de giuleștenii fără pic de succes pe teren advers, la al 14-lea eșec în cele 15 deplasări din programul campionatului: 80:59 (39:27).

Au reintrat Mirkovic și Talton

Rapid venea după două victorii la rând, a doua – semnată miercuri seară acasă cu prahovenii, dar nu a putut evita a 20-a înfrângere, cedând pasul încă din prima jumătate a întâlnirii din etapa 28.

SCM OHMA învinge a 4-a oară acasă în campionat la peste 20 de puncte diferență

Cu sferturi câștigate de bănățeni cu 20:10 și 19:17, între cei 10 convocați de Dragan Petricevic regăsindu-se la revenirea lor atât Adam Mirkovic – al doilea cel mai folosit alb-violet până la pauză, 14 minute, doar Gajic jucând mai mult, în vreme ce căpitanul Komatina cel mai puțin în primele 20 de minute, numai 4, cât și Gary Talton, cu 10 minute pe teren.

Chit că n-a excelat deloc în prima parte, reușind doar 4 ”trițe” din totalul de 13 aruncări de la distanță, respectiv 10 coșuri din semicerc din 21 de șuturi, SCM Timișoara s-a desprins decisiv deja până la pauză, 39:27. Comparativ, bucureștenii erau și mai impreciși de la distanță în primele 20 de minute, cu două reușite din 13 tentative.

Favoriții câștigă clar sferturile 1 și 3, la câte două puncte sferturile 2 și 4

Timișorenii se anunțau a fi mari favoriți și au confirmat, câștigând și sferturile după pauză, tot așa – primul mai clar, cel de-al doilea, tot la numai două puncte, 28:21 și 13:11, într-o parte secundă cu nițel mai multe puncte.

Implicit, bănățenii aproape și-au dublat avantajul maxim din prima parte, crescut la 27 de puncte, în condițiile în care Talton a jucat aproape întreaga parte secundă, în total 30 de minute – cel mai mult de la învingători, la polul opus cu Mocrițchi, aproape 11 minute.

Bulancea a rulat tot efectivul rapidist, 11 componenți, dintre care 9 jucați până la pauză, în frunte cu Mosley, 31:33 minute și Swopshire peste 29, pe final intrând și Dumitrescu respectiv Potcoavă, câte 4 minute fiecare. 

Gajic și Mosely, double-double, cu câte 21 de puncte

Mosely a jucat de fapt cel mai mult dintre cei 21 de baschetbaliști implicați, reușind un double-double, 21 de puncte și 10 recuperări, drept co-coșgheter al partidei, cu Nikola Gajic, autor a 21 de puncte și 12 recuperări în 25 de minute, în condițiile în care sârbul a ratat câte 4 aruncări de două puncte respectiv de 3 puncte. Adam Mirkovic a marcat 17 puncte pentru timișoreni și a reușit 5 pase decisive în 26 de minute, Talton 14 puncte, Olah 12 și 7 recuperări, Lilov 6 în 28 de minute iar Strong și Petrescu câte 5 puncte.

Deși în primul 5 și jucat 21 de minute și 45 de secunde – al 4-lea cel mai utilizat sportiv al oaspeților, principalul lor marcator în acest sezon, Bookert, cu o medie de 16,9 puncte și 4,5 pase decisive pe meci, s-a limitat astăzi la numai 4 puncte, unul dintre ceilalți 7 marcatori ai învinșilor, autor și a 6 recuperări respectiv 4 pase decisive. Bookert rata toate aruncările de 3 puncte dar și 5 din semicerc, ceea ce s-a reflectat în procentajul general al bucureștenilor, sub 50%. Maximum de 50% la aruncările din acțiune a fost atins de gazde la cele de două puncte, cu 13 din 26, cu mențiunea că fiecare echipă a ratat câte două ”libere”. Iar bănățenii au dominat la recuperări, 42-32, jucătorul cu cea mai bună medie la acest capitol dintre giuleșteni, Copes, cu peste 10 recuperări pe meci, nefiind pe convocator.

SCM urcă la 17 puncte avans în minutul 18

Lăsând însă cifrele la o parte, totul s-a jucat de fapt odată ce timișorenii au legat un al doilea run până la pauză, de 14 puncte, cu care luau 17 puncte avans. Avantaj majorat, rezultat final 80:59. 

Cum s-a ajuns acolo?

Gazdele au început cu Schipor, Strong, Gajic, Mirkovic, Olah, iar bucureștenii cu Vasile, Bookert, Mosely, Swopshire și Sandu, ex-timișorenii lor intrând deja până la pauză, și anume Bogdan Penciu și Barîș Aktaș

Gajic a deschis scorul din aruncări libere în primul minut, Mosely a preluat unica dată conducerea pentru Rapid tot din ”libere” în cel de-al doilea minut, iar Strong a semnat primele puncte din acțiune în al treilea, ”triță” și 5:3. O ”triță” și a giuleștenilor, Swopshire, și 9:8 la mijlocul sfertului I, în minutul 5.

Rapid, serii a câte 5 minute fără coș

La care ”violeții” au legat un run de 11 puncte, prin Gajic cu o ”triță”, Olah din ”libere”, Mirkovic cu o altă ”triță”, și din nou Gajic, la care intra și Komatina, Gajic mai fructificând apoi o ”liberă”, la care intra și Lilov, plus coșul lui Talton. Se făcea 20:9.

Mosely stopa iureșul gazdelor în penultimul minut al sfertului I, 20:10, după 4 minute și 12 secunde fără coș rapidist.

În schimb un un giuleștean de 7 puncte în prima jumătate a sfertului 2, prin Bookert, Mosely și Sandu, cu o ”triță” pentru 22:19, scor la care SCM OHMA Timișoara a conturat cel mai lung run al partidei, 14 puncte, prin Olah, Talton, Mirkovic, Petrescu, Strong  și din nou Mirkovic – coș cu fault și 36:19.

Iar precum în sfertul I, același Mosely înlătura ”seceta” bucureșteană tot în penultimul minut, al sfertului secund, după exact 5 minute de la precedenta reușită. Corvoada oaspeților nu se încheia, Mirkovic înscriind pentru 39:23 de la distanță în ultimul minut înaintea pauzei.

Mai putea face Rapid ceva?

Inițial, în primele două minute după pauză, Sandu și Swopshire au replicat cu ”trițe” la coșurile timișorenilor, 44:33, însă ”trița” lui Gajic și Olah – coș cu fault, au refăcut diferența: 49:33.

SCM, încă un run de 11 puncte

Talton, Lilov și Gajic au marcat și ei de la distanță, 60:39 în minutul 27, diferență de 21 de puncte care avea să se consemneze și la final.

După unele variații, de la 62:48, deficit micșorat de Barîș Aktaș în minutul 29, la 73:48, un alt run de 11 puncte legat de Lilov, Talton și ”trițele” lui Gajic la finele sfertului 3 și începerea celui de-al patrulea, abordat cu 19 avans. Maximum, în minutul 32, ”trița” Mirkovic și 76:49.

Oprire a motoarelor, mai lasă ceva și pe marți. Suficient: al 4-lea cel mai clar succes acasă!

Bănățeni deja cu gândul la primirea marți a orădenilor, ”trița” Talton în minutul 34, 79:53, și oprire a motoarelor, mai multe schimbări, pe fondul cărora oaspeții au mai ameliorat nițel deficitul.

Similar celui din tur, atunci 61:79, în primul meci din 2022, pe 4 ianuarie.

Altfel, a patra cea mai clară victorie acasă a bănățenilor, mai categorice fiind cele conturate la 26 de puncte diferență cu Dinamo, 24 cu cei din Târgu Jiu și 23 cu ploieștenii, eclipsate de triumful record la 33 de puncte diferență de la Focșani.

Iar CSM CSU Oradea a avut meci greu acasă în această seară, 63:61 cu SCM U Craiova, ocupanta locului 4 trecând de puțin de ocupanții locului 6. Urmează așadar ”dubla” care pe care pentru treapta a patra înainte de play-off, Timișoara – Oradea.

Altfel, CSO Voluntari s-a resimțit după deplasarea pe Bega și a clacat acasă, 75:76 cu o trupă modestă în deplasări, CSA Steaua. 

Rezultatele etapei 28 în Liga Națională și programul viitor, pe coloana clasamentului la zi al secțiunii Baschet.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = opt

 


Ultimele articole din categoria Baschet: