SCM Timișoara, al doilea cel mai clar succes în Ligă, contract cu 93

O săptămână pe care a început-o prin a ceda luni la 25 de puncte la Oradea câștigătoarei Cupei României, CSO Voluntari, SCM Timișoara a încheiat-o duminică seara în sala ”Constantin Jude” prin a se impune la 25 de puncte diferență, a doua cea mai categorică victorie a sa în actuala ediție a Ligii Naționale de baschet masculin, înscriind din nou tot 93 de puncte, precum cu o zi înainte. Este pentru a doua duminică la rând când ”violeții” fac scor în campionat, pe Criș cu harghitenii la 24 avans, de la ora 18 cu CSM 2007 Focșani cu 93:68, la pauză 47:31.  

Precum cu 24 de ore înainte în fața celor din Miercurea Ciuc, baschetbaliștii Timișoarei n-au fost nici astăzi deloc conduși pe teren propriu, din contră, desprinzându-se în sfertul dinaintea pauzei și atingând o diferență maximă de 27 de puncte în cel final, extrem de apropiată de victoria record repurtată în acest campionat, 83:55 în tur tot cu cei din Harghita. 

Nu s-a pus deloc problema învingătoarei ci a diferenței de scor, majorată odată cu scurgerea timpului, după ce vrâncenii au cedat relativ strâns sfertul inaugural și l-au câștigat la limită pe cel după pauză: 22:17, 25:14, 17:18, 29:19. Diferența valorică și-a spus însă cuvântul, gazdele mai bine clasate repurtând a 12-a victorie în acest campionat, din 22 de apariții, cele imediat următoare fiind însă mai dificile, în Joia Mare și Vinerea Mare, în capitală, pe 28-29 aprilie cu gazda Dinamo și mai bine clasata SCM U Craiova.

Cu Olah reintrat după ziua de pauză de ieri, chiar în primul 5, împreună cu Mocrițchi, Mijajlovic, Gajic și Komatina, timișorenii s-au desprins din primul minut prin Komatina și Olah, localnicul ochind apoi și de la distanță, 7:0, diferență majorată și mai mult de Komatina după două minute și jumătate, tot o ”triță”, 10:2. Taylor și ex-violetul Pesic au redus din diferență, iar apoi din nou Milos Pesic după ce Mijajlovic a punctat și el, Simeunovic apropiindu-i pe oaspeți la un singur punct în minutul 7, după încă o ”triță” a lui Pesic.

Final de sfert cu ”violeții” din nou la cârmă, Gajic, Mocrițchi și Lazar refăcând din avantaj… 22:17. Triplat în sfertul 2 odată ce Sherwood Brown a dat semnalul cu două reușite consecutive de la distanță în nici un minut, completat de Mirkovic cu una, 34:22 în minutul 15.

Iar gazdele și-au majorat și mai mult avantajul până la pauză, printr-un run de 6 puncte, focșănenii replicând prin Sampson de la distanță, când mai erau 4 secunde.

Avea să urmeze sfertul cel mai echilibrat, chiar adjudecat la limită de vizitatori, CSM 2007 Focșani apropiindu-se deja în minutul 22 la 11 puncte, cea mai mică diferență după pauză. ”Leii” n-au cedat însă inițiativa și s-au redesprins la 17 puncte, Pesic și Taylor replicând pentru moldavi, 62:49, la care Gajic a stabilit scorul înaintea ultimelor 10 minute, 15 diferență.

Ultim sfert dominat de SCM Timișoara, detașată la peste 20 de puncte pe ”trițele” lui Dragoste pe atacuri succesive, care și stabilea diferența maximă cu 30 de secunde înainte de final, 83:66. Fără istoric, nuanțe legate de diferența de scor la capătul a 5 meciuri jucate de bănățeni de duminica trecută, din care 3 câștigate.

În această seară, prin aportul lui Nikola Gajic, autor a 19 puncte în 25 de minute, Milos Komatina înscriind 16 și reușind 8 recuperări în 27 de minute – cel mai mult în teren la gazde, pe când Sherwood Brown a jucat 25 de minute, marcând 13 puncte. Olah 11, Mirkovic și Pesakovic câte 10, Dragoste 8 iar Lazar, Mocrițchi și Mijajlovic câte două, cu mențiunea că Schipor a jucat 11 minute iar Banciu unul și jumătate.

La învinși, Mihai Petruț a jucat toți cei 12 sportivi, dintre care 5 străini, Jimmie Lee Taylor fiind coșgheter al partidei, 23 de puncte în cele mai multe minute jucate, 35, secondat de ex-timișoreanul Milos Pesic, cu 19 puncte în 33 de minute, în vreme ce Robert Sampson a marcat 14 puncte și a izbutit 9 recuperări în 30 de minute.

Rezultatele din weekend și programul viitor, pe coloana clasamentului LNBM. 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 2

 


Ultimele articole din categoria Baschet: