SCM Timișoara, al doilea meci acasă în Grupa A valorică. Steaua, învinsă miercuri 90:64 (43:37) în Ucraina, -16 în ultimul sfert în Europe Cup

Învinsă pe linie în primele 4 apariții din noua ediție de campionat a elitei, structurată pe grupe valorice, inclusiv în sala ”Constantin Jude” cu clujenii, CS SCM Timișoara îi va primi sâmbătă seară pe bucureștenii de care este devansată în ierarhie, Steaua fiind a șasea în clasament, cu două victorii, inclusiv la Cluj, dar și un eșec în ultima apariție din weekend-ul trecut, 64:75 acasă cu piteștenii. Duel cu cei din capitală prin care baschetbaliștii de pe Bega vor începe o serie de patru meciuri pe teren propriu, continuând la sfârșitul săptămânii viitoare cu codașa Dinamo Știința iar peste două weekend-uri, la finele turului, cu SCMU Craiova.

Până atunci însă, sâmbătă de la ora 19:30, în sala ”Constantin Jude”, în etapa a V-a din Grupa valorică A a Ligii Naționale, CS SCM Timișoara o va întâlni pe Steaua București, finalistă învinsă a ediției trecute de campionat, după ce formația din capitală trecea cu greu de bănățeni în sferturile de finală ale fazei play-off, cu 3-2 la meciuri, echipele tinzând atunci a-și adjudeca mai degrabă partidele disputate în deplasare.

Altele sunt însă acum datele problemei, cu atât mai mult după masivele schimbări peste vară din cele două tabere, ambele cu suficiente probleme de ordin administrativ și nu numai. Bucureștenii se vor alinia sâmbătă seară pe terenul Timișoarei și după o severă înfrângere la mijlocul acestei săptămâni la finele primei jumătăți a parcursului din Grupa E în FIBA Europ Cup, 90:64 (43:37) pentru Cherkaski Mavpy, pe sferturi 19:17, 24:20, 20:16, 27:11 pentru gazdele din Ucraina, unde Zarko Djuric a înscris cele mai multe puncte miercuri pentru trupa lui Sasa Ocokoljic, 16, urmat de Andrei Mandache – 11 puncte, Skylar Spencer și Uros Lucic câte 9 fiecare, Radu Vîrna șapte puncte iar Vlahovic și Negoițescu câte 6 fiecare.

Iar pentru steliștii al căror meci la Craiova din etapa I a Grupei valorice A a fost lăsat pe 12 decembrie tot datorită aparițiilor internaționale, programul din returul Grupei E în FIBA Europe Cup nu le prea lasă timp de respiro, miercuri seară urmând a juca și la Ploiești cu Bakken Bears, de care erau depășiți cu 100:64 în runda inaugurală din 17 octombrie, iar apoi și marți 13 noiembrie la Pristina, după 81:87 în tur pentru oponenții de la Z Mobile, căderea de cortină fiind rezervată pentru 21 noiembrie în revanșa din Prahova cu ucrainienii.

CS SCM Timișoara n-a mai jucat de miercurea trecută, când era depășită la Sibiu cu 90:78 în uvertura etapei a IV-a, partida din runda a V-a fiind prefațată de Dragoș Diculescu, jucător transferat de bănățeni tocmai de la Steaua, în vara acestui an: ”Este un meci special pentru mine. Steaua este echipa care m-a format, dar îmi doresc cu orice preț victoria, căci avem patru meciuri pierdute. Chiar trebuie să rupem această serie negativă, iar partida cu Steaua este o oportunitate, în ciuda faptului că adversarii sunt jucători cu experiență, care au făcut rezultate bune, contrar problemelor avute. Cred că după săptămâna asta bună de antrenamente, putem face un rezultat pozitiv”.

Jucătorul în vârstă de 19 ani este mulțumit de decizia luată în vară: ”Încă de la început am simțit că este cea mai bună mutare pentru mine. Înainte de a lua o decizie, am întrebat în dreapta și în stânga despre Timișoara, despre cum este totul aici, iar cuvintele pozitive pe care le-am auzit s-au confirmat. Sunt bucuros de alegerea făcută, de faptul că m-am integrat foarte repede și vreau cu timpul să demonstrez din ce în ce mai mult.”

Dragoș Diculescu a fost convocat din nou la naționala de seniori, pentru meciul din noiembrie, cu Kosovo: ”Reprezintă o onoare și o bucurie să fiu convocat. În plus, este o plăcere să văd că lotul se întinerește, că suntem la naționala de seniori tot mai mulți jucători cu care eu am crescut la juniori, la tineret… Sper să răsplătesc încrederea antrenorilor”.

Alb-violeții au jucat în deplasare trei din primele patru meciuri ale sezonului și se află în căutarea primei victorii, iar președintele de club Ilie Trițoiu speră la un restart la confruntarea de sâmbătă: ”Campionatul național se joacă într-un nou format, în care nu mai avem niciun meci ușor. Cele opt echipe sunt de valoare egală, oricine poate câștiga cu oricine. Nu mai există acele formații așa-zis accesibile; toate meciurile sunt dificile, indiferent dacă jucăm acasă sau afară. Sper ca odată cu această confruntare cu Steaua să avem un restart și să începem să câștigăm, pentru că a trecut perioada de acomodare a jucătorilor. Deja au luat contact cu Liga Națională, au văzut valoarea adversarilor, atmosfera din sălile unde se joacă. Primul contact l-au luat și a venit vremea primei victorii.”

Etapa este inaugurată astăzi de la ora 18 la Pitești, unde oaspeți sunt codașii de la CS Dinamo Știința. Programul rundei și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + = opt

 


Ultimele articole din categoria Baschet: