SCM Timișoara atinge suta prin a marca 67 până la pauză

Baschetbaliștii Timișoarei s-au detașat categoric de omologii alb-violeți piteșteni în duelul direct pentru intrarea de pe locul 5 în play-off, lăsându-i în urmă cu 19 puncte în primele 20 de minute, în care au marcat nu mai puțin de 67 de puncte. Elevii lui Cristian Bota au avut mână sigură de la distanță, fructificând mai mult de jumătate din aruncări, 13, însă procentajul celorlalte procedee a fost chiar și mai mare. În plan individual, Sherwood Brown a excelat cu 30 de puncte.

SCM Timișoara a încheiat convingător aparițiile în sala ”Constantin Jude” din Top6, prin a înregistra a patra victorie din 5 reprezentații acasă în ”Grupa Roșie”, 100:84 (67:48) cu BCM U FC Argeș, mulțumită unei prime jumătăți a meciului debordantă în plan ofensiv, ceea ce a detașat-o clar de piteșteni, copiind succesul pe măsură conturat aici în dauna aceleiași echipe în faza preliminară din toamnă a Ligii Naționale, în Grupa A valorică.

Mai întâi s-a calificat în Top6, evitând pozițiile care ar fi redirecționat-o spre ”Grupa Galbenă”, a doua valorică, iar acum a evitat și ultima poziție în ”Grupa Roșie”, un alt pas pozitiv în campionat care a a atenuat amărăciunea abordării turneului Final4 al Cupei României în compania primelor 3 clasate detașate în ierarhia Ligii Naționale.

Gazdele și-au făcut meciul mai ușor prin a-i imprima o tentă ofensivă încă din primele minute, reușind nu mai puțin de 35 de puncte în sfertul inaugural, la care au adăugat alte 32 în cel de-al doilea, ajungând să aibă un avantaj și de 25 de puncte, fără a fi deloc conduse în partida jucată de la ora 18 în penultima rundă din Top6: 35:27, 32:21, 15:22, 18:14. 

Alb-violeții au pus punct astfel unei serii de 3 înfrângeri, începută cu unicul eșec pe teren propriu în ”Grupa Roșie”, cu orădenii, și pot spera chiar și la a doua victorie în deplasare în Top6, la încheierea returului, la Craiova, unde gazda SCM U a pierdut în această seară cu 59:75 în căderea de cortină a etapei, cu liderul sibian.

Într-un cinci de start modificat, cu Diculescu, Pesakovic, Brown, Stojadinovic și Baciu, bănățenii au deschis scorul de la distanță, prin Pesakovic, iar tonul odată dat de această manieră, a fost menținut fără greș, rând pe rând în primele minute de Stojadinovic, Brown și Diculescu, 16:9.

Era de așteptat ca elevii lui Nini, la start în alcătuirea Carson, Măciucă, Jeremic, Sturanovic și Korniienko, să încerce găsirea antidotului la mingile scoase de timișoreni pentru aruncări de 3 puncte, dar Stojadinovic a continuat să-i surprindă cu alte două reușite de la distanță, forțându-l pe antrenorul argeșenilor să solicite timp de odihnă. Inițial, de folos, vizitatorii apropiindu-se la numai trei puncte, puțin prin prisma raportului de forțe de până atunci, dar amfitrionii au continuat imperturbabil să-și exercite tirul de la distanță, Randolph adăugându-se la rândul său pe lista marcatorilor de 3 puncte. Și nu puteau trece primele zece minute fără a înscrie și centrul Predrag Vukosavljevic, cu atât mai mult după seceta de care a avut parte la Cluj… 35:27.

Avantaj care aproape s-a dublat până la mijlocul sfertului secund, momente în care piteștenii și-au pierdut aproape de tot busola, comițând un fault antisportiv, ceea ce a propulsat scorul în jurul a 20 de puncte diferență, 54:35. Oaspeților le fugea terenul de sub picioare, Komatina exploata situația, coș cu fault, însă nu numai el, Sherwood Brown amplificând și mai mult avantajul, strict de la distanță, 64:40 și chiar 67:42, apropierea pauzei fiind binevenită unor vizitatori parcă groggy. Era de aruncat prosopul dar căpitanul Mladen Jeremic, jucător cu cele mai multe minute pe teren în această seară, peste 35, a imprimat o oarecare respectabilitate, ripostând cu două aruncări de la distanță… 67:48.      

O minune i-ar fi salvat pe regățeni prin prisma primelor 20 de minute, dar startul sfertului 3 le-a adus totuși cea mai fructuoasă perioadă a jocului, înscriind opt puncte la rând prin Orbeanu și Carson, 73:62 după 5 minute, pe fondul unei apărări mai articulate. Siriscevic l-a blocat neregulamentar pe Brown iar liberele acestuia i-au readus pe bănățeni pe făgașul dorit, completarea fiind oferită prin același procedeu de Vukosavljevic și Pesakovic, chit că în prealabil Diculescu rata ambele aruncări libere, acordate după un alt fault antisportiv, comis de Orbeanu. 78:62 iar revirimentul oaspeților era stopat în fașă…

BCM U FC Argeș a încheiat totuși mai bine penultimul sfert, în primul rând prin a se apăra mai atent, fără coș primit în ultimele aproape 3 minute, în care Ciotlăuș și Sturanovic au punctat din semicerc, conturând adjudecarea unicului sfert în contul regățenilor, cu 15:22, scor 82:70 înaintea ultimelor zece minute.

Același Ciotlăuș îi apropia pe piteșteni la zece puncte cu prima reușită a ultimului sfert, și se continua așa până la mijlocul acestuia, vizitatorii tot revenind la zece puncte, însă continuarea a preluat nota inițială a întâlnirii, extrem de deschisă, care pe care, cu alte tentative de la distanță, prima de acest gen, din mâna lui Randolph. Forțând nota în speranța diminuării cât mai rapide a handicapului, oaspeții au și ratat aruncări de 3 puncte, așa încât diferența a crescut în loc să scadă, tot o ultimă aruncare reușită de la distanță, din mâna lui Carson, cu aproape două minute înainte de final, conferind din nou o oarecare respectabilitate scorului de pe tabela de marcaj… 100:84.

În linii mari însă fără comentarii, elevii lui Nini nefiind nici o clipă în avantaj. Pe lângă diferențele legate de precizia aruncărilor, au fost dominați și la capitolul recuperări, 30 defensive ale gazdelor față de cele 17 ale piteștenilor, 40-30 cu tot cu cele ofensive, indisciplina defensivă mâncând meciul unor vizitatori care au marcat prin toți cei 10 baschetbaliști folosiți: Carson 14 puncte în peste 31 de minute jucate, Jeremic 13 dintre care 3 ”trițe” dar și 5 pase decisive, Sturanovic 11 și 6 recuperări în 24 de minute, Korniienko 10 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive în 27 de minute, Siriscevic și Bishop Jr. câte 9 puncte, sârbul și cu 6 recuperări, Măciucă și Orbeau câte 6 puncte, Ciotlăuș patru iar Gheorghe două.

Sherwood Brown a rotunjit un total semnificativ, 30 de puncte, inclusiv cu 4 aruncări de 3 puncte din opt asemenea tentative, double-double cu 12 recuperări în 34 de minute, completat de compatriotul său Brandon Randolph, cu 20 de puncte, care va să zică tandemul de peste Ocean a semnat jumătate dintre punctele învingătorilor.

Cealaltă jumătate, din mâna altor 7 jucători, în frunte cu Nikola Pesakovic, căpitan în absența lui Popa Calotă, marcator a 14 puncte, 11 înscriind Stojadinovic, câte 9 Komatina și Vukosavljevic, care a izbutit și 8 recuperări, Diculescu trei iar Baciu și Coconea câte două puncte fiecare. În vreme ce Mocrițchi, Penciu și Ursan au luat loc pe bancă.

Rezultatele etapei a IX-a în Top6, programul rundei finale în ”Grupa Roșie” și clasamentul, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = saptesprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: