SCM Timișoara câștigă la 11-12 puncte primele sferturi ale returului cu harghitenii și oferă bune minute de joc tinerilor Schipor – 26 și Stanciu – 11

Ca și calificată în sferturile Cupei României la baschet masculin pentru seniori după zdrobitorul succes de vineri cu 39 de puncte avans în meciul tur în deplasare la debutul în noul sezon, SCM Timișoara a avut de îndeplinit o formalitate marți seară în manșa a II-a din sala ”Constantin Jude”, la întâia apariție oficială acasă din 2021/2, folosindu-se însă de partida retur atât ca rodaj în pregătirea mai dificilelor întâlniri din Liga Națională, campionat al cărui start bate la ușă, cât și pentru a oferi cât mai multe minute de joc celor mai tineri componenți, ceea ce a și fost cazul, Robert Schipor acumulând 26 de minute, în care a marcat două puncte și a efectuat 4 recuperări – eficiență +11, iar Roland Stanciu 10:37 minute, cu 3 recuperări.

Într-adevăr, ediția 2021-2022 a Ligii Naționale de baschet masculin demarează joi de la ora 18 la Cluj, cu jocul U-BT – CSA Steaua – difuzat de DigiSport, programate fiind în etapa I alte 6 întâlniri, vineri și sâmbătă, nu însă și CSO Voluntari – SCM Timișoara, așa cum nici ultimul meci retur din optimile Cupei României nu mai figurează în program, și anume CSO Voluntari – CSM Târgu Jiu, ilfovenii fiind în schimb programați a inaugura marțea viitoare de la ora 18 runda secundă din campionat, tot acasă, cu dinamoviștii.

Dacă nu va începe campionatul în weekend la Voluntari, noua garnitură a Timișoarei va debuta pe puncte acasă miercurea viitoare, 6 octombrie de la ora 17:30, în etapa a II-a, într-un duel alb-violet difuzat de DigiSport cu argeșenii programați tot în deplasare și în runda inaugurală, sâmbătă la Miercurea Ciuc, elevii lui Dragan Petricevic efectuând așadar și o repetiție pe teren propriu înaintea confruntărilor mai tari din Liga Națională.

Cele din Cupa României au fost facile, dar tratate cu maximă seriozitate de ”violeții” de pe Bega, aspecte reliefate în diferențele mari de scor din cele două manșe, 54:93 vineri în Harghita și 83:63 marți la Timișoara, de departe rezultatul general record al celor două manșe în optimile Cupei, dar chiar și scorul record al partidelor retur, deși la ”numai” 20 de puncte diferență.

Pe de altă parte o dublă manșă fiind decisă la limită, 158:157 în favoarea gălățenilor în meciurile cu FC Argeș, sau la diferențe mici, de 5 puncte în ansamblul celor două jocuri pentru constănțeni în dauna lui CS Rapid, respectiv 6 pentru craioveni în fața lui CSM CSU Oradea, numele a două semifinaliste în play-off-ul campionatului trecut înscriindu-se așadar pe lista eliminatelor din cursă. În schimb, între celelalte calificate, și BC CSU Sibiu, cu 21 de puncte avans, U-BT Cluj cu 23 diferență în dauna Stelei, Dinamo cu 39 în fața vrâncenilor și cel mai probabil CSO Voluntari, care tranșa manșa I la 26 de puncte avans în Gorj.

Lăsând la o parte victoriile detașate, la 39 respectiv 20 de puncte, SCM Timișoara a jucat marți toți cei 12 componenți convocați, față de 11 în meciul tur, cu cele mai multe minute în dreptul noii achiziții Lilov – 23, mai mult de o jumătate din timpul de joc evoluând și Gajic – aproape 22, pe când ceva mai puțin au jucat Mocrițchi – 11 minute, Lazar 12 iar Strong 13.

Iar precum la Miercurea Ciuc, și în vechea fostă ”Olimpia” au marcat tot 11 baschetbaliști, cel mai mult Strong, cu 19 puncte și din 4 aruncări de la distanță – din 6 încercări, completat de Ivan Lilov cu 15 puncte – toate de la distanță, dar și 5 recuperări, dar și de Nikola Gajic, cu 13 puncte și procentaje de la 67% în sus la toate cele 3 procedee de aruncărui, precum și 4 recuperări.

Noua achiziție Darrion Strong a apărut și în 5-ul de start, alături de Schipor, Gajic, Komatina și veteranul Lazar, iar ceilalți baschetbaliști cooptați de timișoreni în vară, în vreme ce de exemplu Sherwood a ajuns sub panourile finlandeze, au intrat pe parcurs, cel mai mult Lilov, pe când Edward Petrescu 20 de minute însă ratând toate cele 4 aruncări din semicerc, marcator a 3 puncte, iar Revaz Rogava un sfert de oră, ratând 4 aruncări de la distanță, marcator în schimb a 5 puncte.

Au mai punctat Komatina, 8 în 17 minute și 31 de secunde, Mirkovic 7 în 14 minute și 16 secunde, iar timișoreanul Alexandru Olah 5 puncte dar și 5 recuperări într-un sfert de oră, cu procentaje maxime la aruncări. Și au mai înscris Mocrițchi – 3 puncte, iar Lazar și Schipor câte două fiecare.

Una peste alta, un succes asigurat deja până la pauză, 20:9 în primele 10 minute și 27:15 în sfertul secund, așadar 47:24 la mijlocul întâlnirii, după care outsider-ul CSM VSKC Miercurea Ciuc a tranșat de puțin sferturile după pauză, 19:21 și 17:18, eforturi de consolare. 

Coșuri văzute doar pe micile ecrane, căci mascarada ”stării de alertă” și-a reintrat în forță în rol, bazată fiind pe false așa-zise ”rezultate” așa-zis ”pozitive”, balonând implicit artificial așa-zisa ”rată de infectare” peste limite convenabile ”sistemului”, ceea ce a generat o schimbare a stării de fapt de la ora turneului amical ”Cupa Timișoara NetBet” la cea a debutului oficial acasă, atunci doar cu spectatori vaxxinați sau așa-zis ”testați” în tribună, marți de la ora 19 cu sala goală.

Ăsta-i sportul în dictatură, cu lacătul pe ușă sub cele mai false pretexte, un atentat la viața normală a oamenilor. Dar neîndoielnic vor sări credulii idioți utili pentru a apăra așa-zisele ”măsuri” adoptate, manipulați fiind psihologic în propaganda tiraniei ”Guvid-1984”. Spectacolul sportiv are drept componentă de bază spectatorul din tribună iar interzicerea accesului iubitorilor baschetului la asemenea evenimente nu poate face decât rău stării de sănătate fizică și psihică a populației. Iar dacă vaxxinarea este într-atât de eficientă și sigură precum mincinos și fraudulos se trâmbița din decembrie încoace, de ce oare este refuzat acum accesul în sală și persoanelor așa-zis ”vaccinate”!? Sau și-au dat seama executanții farsei cu tente de crime împotriva umanității și genocid că prea scandaloasă ar fi discriminarea aplicată celor sănătoși – nevaxxinați și ”netestați”, interzis fiindu-le accesul în incintă, în contrast cu dreptul conferit inițial vaxxinaților la ”Cupa Timișoara NetBet”, iar atunci s-a decis trântirea ușii în nas tuturor iubitorilor baschetului.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: