SCM Timișoara câștigă și returul acasă cu CSM Galați și intră în sferturile Cupei României

SCM Timișoara și-a respectat cartea de vizită și a învins între două deplasări pe puncte în Grupa A din campionatul Ligii Naționale și în manșa a II-a din optimile de finală ale Cupei României, 93:85 (52:35) în sala ”Constantin Jude” cu CSM Galați, a treia clasată în Grupa B valorică. Triumfători miercurea trecută la Dunăre cu 18 puncte avans, alb-violeții s-au distanțat la 12 deja după primul sfert al returului din această seară, fără a lăsa nici o șansă ”buturugii mici”, împotriva căreia au jucat de exemplu și junii Penciu și Schipor, peste 5 minute fiecare, respectiv Popa, aproape un sfert de oră.  

Manșă secundă cu calificarea în buzunar pentru baschetbaliștii Timișoarei, care și-au onorat blazonul într-un meci pe post de intermezzo între deplasarea câștigată sâmbătă la Pitești și cea programată duminică la Craiova, în cea de-a doua etapă a returului din Grupa A în campionatul primei ligi. 

Cu grijă la detalii, legate de evitarea accidentărilor, buna dozare a resurselor și un număr de minute eficient distribuite de la principalii jucători din angrenaj până la cei reconvocați de la juniori, SCM Timișoara a câștigat primele trei sferturi ale returului și s-a calificat cu victorii în dublă manșă în sferturile de finală ale Cupei României, fază a competiției în care era eliminată în sezonul trecut de mai modest clasata Dinamo, în returul de la București.

Fără Pesakovic, rolul de căpitan fiind preluat de compatriotul său Komatina, elevii lui Dragan Petricevic s-au detașat și mai clar decât la Dunăre de oponenții lor din grupa a doua valorică, până la un maxim de 22 de puncte diferență, pe sferturi 30:18, 22:17, 26:24, 15:26.  

Dacă miercurea trecută ”violeții” au semnat cea mai detașată victorie din tur, în această seară s-a impus mai clar CS Dinamo Știința, 105:76 (56:40) în returul din capitală cu CSM Mediaș, a doua clasată în Grupa B, roșu-albii din București calificându-se și ei în sferturi, fază a competiției în care vor intra în arenă și semifinalistele ediției trecute a Ligii Naționale, din Oradea, Sibiu, Cluj și Craiova. Iar returul celorlalte două optimi se va juca joi, CSO Voluntari – Steaua, respectiv duminică, BCMU FC Argeș – CSM Focșani.

Dar a fost o seară de miercuri cu meciuri și în campionatul Grupei A, la încheierea etapei a opta, BC CSU Sibiu – SCM U Craiova 72:60 (34:26), pentru viitorii oponenți din Bănie ai bănățenilor Pratt înscriind 14 puncte și reușind 9 recuperări în 34 de minute jucate, respectiv la debutul rundei a IX-a, U-BT Cluj – BCMU FC Argeș 89:80 (37:37), ardelenii menținându-și invincibilitatea în fața ultimei clasate.

Dintre elevii lui Dragan Petricevic, Sherwood Brown a jucat 38 de minute și a marcat peste o treime din totalul punctelor câștigătorilor, 32, completat fiind la acest capitol de compatriotul său Troy Franklin Jr., cu 25 de puncte și 7 pase decisive, țintind șase aruncări de la distanță din 8 asemenea tentative, în 27 de minute pe teren. Al treilea marcator al timișorenilor, pivotul belgian Gorgemans, cu 8 puncte într-un sfert de oră jucat. 

Ca minute jucate, al doilea pentru ”violeți” a fost în această seară Mirel Dragoste, aproape 28, cu 7 puncte marcate, 4 pase decisive și 3 recuperări, peste 27 de minute jucând și Franklin Jr., component al unui cinci de start și cu Mirkovic, marcator a 6 puncte și cu 5 recuperări în 24 de minute, dar și Brown, Coconea, autor a două puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive în 19 minute, respectiv Gorgemans. Căpitanul Komatina a marcat 7 puncte în 17 minute pe parchet, mai puțin jucând Lazar, opt minute în care a înscris două puncte, respectiv junii Penciu și Schipor, peste 5 minute fiecare, primul, și autor al unei ”trițe”.

Din afara semicercului a deschis scorul Franklin Jr. după 20 de secunde iar Brown a dublat avantajul în primul minut, încă o ”triță” a sa și coșul lui Coconea ducând diferența la 11:2, avantaj mărit și până la 20:7 în prima jumătate a sfertului întâi, start lansat pentru simplificarea ecuației. 

Timișorenii căutau să-și facă meciul cât mai ușor, pentru a evita orice complicații, iar în ciuda ripostei gălățene, n-au coborât sub 12 puncte avans în sfertul secund, pe care îl începeau tot cu două coșuri în succesiune, încheindu-l la o diferență de 17 puncte. Majorată după pauză, disputa devenind fără istoric…

Doar finalul a aparținut vizitatorilor, în urma ”triței” lui Penciu, dunărenii înscriind zece puncte la rând în puțin peste două minute, 88:83 cu 64 de secunde rămase de jucat, dar o altă ”triță” a lui Mirkovic a liniștit apele, asigurând victoria și în retur. N-ar fi fost altfel prea onorabil…

Și urmează duminică partida în deplasare la Craiova, care pe care, după care primirea steliștilor în etapa a X-a.

Clasamentul Grupei A după rezultatele din această seară, pe coloana dreaptă, laolaltă cu programul rundelor 8-9. 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: