SCM Timișoara conduce și cu 25 de puncte în Bănie, învingătoare la scor

Baschetbaliștii Timișoarei au câștigat duminică seară la Craiova în cea de-a doua etapă din returul Grupei A, 69:84 (37:48) după ce n-au mai fost conduși deloc din minutul 7, completând astfel un șirag de 4 succese, dintre care 3 în deplasare, la Galați, Pitești și în Bănie. Unde s-au desprins copios cu un run de 14 puncte în a doua jumătate a sfertului trei, conturând un maxim de 25 avans din primele secunde ale sfertului 4. Victorie prin care au intrat între primele 4 clasate, într-un salt de trei trepte în urma ieșirilor triumfătoare în Trivale și-n Polivalenta din Oltenia.

N-are Timișoara o asemenea sală a sporturilor dar alb-violeții au amuțit duminică seară asistența relativ restrânsă din tribuna Craiovei, distanțându-se și la 25 de puncte cu aproape 10 minute înainte de final, o diferență zdrobitoare pentru un meci jucat în deplasare la o formație aflată la egalitate de puncte la începerea întâlnirii de la ora 19, din etapa a IX-a.

Alb-albaștrii au început ceva mai bine, dobândind 5 puncte avans la mijlocul sfertului inaugural, pe care aveau să-l piardă însă la limită, 23:24, aperitiv al desprinderii ”violeților”, până la pauză grație unui 14:24 în sfertul secund, după pauză mulțumită unui run tranșant, 13:24 în sfertul 3. Inconsolabilă, SCMU s-a ales cu câștigarea ultimului sfert, 19:12, însă fără folos…

Căci timișorenii i-au înfrânt concludent și în retur, precum în sala ”Constantin Jude”, Sherwood Terrell Brown fiind jucătorul partidei, cu un double-double în cele 36 de minute în teren, 24 de puncte și 11 recuperări, dintre care 6 ofensive, recuperări în atac pe seama cărora oaspeții au marcat suficient, ”violeții” izbutind de fapt în general cu 11 recuperări mai mult decât învinșii lor.

Dragan Petricevic a apelat aproape la fel de mult și la Milos Komatina, care a înscris 14 puncte și a reușit 4 recuperări, pivotul belgian Amaury Roland Gorgemans fiind al treilea cel mai folosit component al vizitatorilor, 27 de minute, în care a izbutit 9 recuperări, marcând 3 puncte, pe când al doilea marcator al învingătorilor a fost Troy Chissell Franklin Jr., cu 19 puncte și câte 5 recuperări respectiv pase decisive și tot atâtea aruncări la țintă de la distanță, în 26 de minute pe parchet.

În jurul a 20 de minute au jucat Dragoste, Coconea și Pesakovic, cu câte 3, 6 respectiv 9 puncte marcate, Adam Mirkovic remarcându-se cu procentaje de 100% în cele câteva aruncări efectuate, 6 puncte și 4 recuperări în peste 15 minute pe teren.

Comparativ, craiovenii au rulat mai mulți componenți dar 4 au dus cu adevărat greul, de la peste 33 de minute în teren fiecare, Porter Troupe peste 36, cu 15 puncte marcate, Pratt aproape 36, cu 16 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive, Mulumba 35 de minute, coșgheter al gazdelor cu 18 puncte și 6 recuperări, Laser jucând peste 33 de minute, cu 4 puncte și 6 recuperări. Ex-timișoreanul Dragoș Diculescu a marcat 10 puncte pentru cei din Bănie în 28 de minute jucate, iar Stoyanov 6 în 13 minute, însă Byrd, Năsturescu și Țibârnă n-au scuturat plasa coșului, cu nici 8 minute fiecare în teren.

Pe care pășeau inițial Mirkovic, Brown, Franklin Jr., Coconea și Komatina la oaspeți, respectiv Diculescu, Troupe, Pratt, Laser și Mulumba la alb-albaștri, iar după cum decurgeau primele minute, nu se anunța o ruptură pe tabela de marcaj.

Troupe a ratat prima aruncare a meciului, de la distanță, Coconea însă nu, dar Pratt a egalat, Brown preluând din nou conducerea pentru ”violeți”, însă și Diculescu egalând tot în minutul 2… 5:5.

Pratt i-a adus în premieră în avantaj pe craioveni, de la distanță, iar Diculescu a majorat scorul la 13:9, Franklin Jr. înscriind în replică pentru SCM, dar și Diculescu adăugând încă o ”triță” și în minutul 5, după care Troupe a semnat ceea ce avea să rămână avantajul maxim al gazdelor, 19:14, coș cu fault.

Franklin Jr. a redus din nou din handicap, din afara semicercului, după care Mirkovic a egalat în minutul 7 de la linia de libere, moment din care vizitatorii n-au mai fost deloc conduși.

Din contră, Franklin Jr. i-a readus în avantaj de la libere, la care Mulumba egala în minutul 9, 21:21. Avea să fie însă și ultima oară, căci Komatina puncta și el pentru ”violeți”, coș cu fault, Pratt stabilind scorul primelor 10 minute, cu 5 secunde rămase pe cronometru… 23:24.

Coșgheterul Brown a dat tonul dominației timișorene cu o ”triță” în primul minut al sfertului secund, în care SCM ajungea la 28:37 la mijlocul intervalului, Franklin Jr. sporind zestrea în minutul 19, 35:46, maxim al primei jumătăți.

Aceiași Franklin Jr. și Brown înscriau primele puncte ale sfertului 3, de la mijlocul căruia, la scorul de 48:58, oaspeții au izbutit un run de 14 puncte, 48:72 în peste 5 minute fără coș primit, dar în care i-au dezarmat în schimb pe ”albaștrii” lui Todorov, Pesakovic semnând două ”trițe” iar Komatina una. Ultimul cuvânt îl avea Mulumba, cu 9 secunde rămase de jucat, după o ”secetă” devastatoare pentru SCMU.

Brown dezarma cu atât mai mult printr-o altă ”triță” după numai 6 secunde din sfertul 4, 50:75 și meci ca și jucat, restul devenind istorie. A treia victorie în deplasare a timișorenilor în Grupa A, după cele de la Steaua și Pitești, din totalul celor patru ale elevilor lui Petricevic, pe care-i așteaptă vineri de la ora 18 primirea Stelei, depășită după-amiaza de puțin acasă de BC CSU Sibiu, cu 72:74 (40:42), pe sferturi 22:21, 18:21, 23:17, 9:15, Philmore înscriind coșul victoriei ardelenilor în ultimul minut.

Rezultatele etapei a IX-a în Grupa A valorică, programul celei de-a X-a, ce va fi inaugurat de jocul televizat din sala ”Constantin Jude”, și clasamentul înaintea ultimelor 5 runde din retur, pe coloana dreaptă. După primirea Stelei, ”violeții” vor mai avea de jucat în campionat la Dinamo Știința, acasă cu clujenii, la Oradea și pe teren propriu cu sibienii.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: