SCM Timișoara – CSM Oradea, luni de la ora 18, prim joc din etapa I în returul Grupei valorice A

Liga Națională de baschet masculin se reia luni seară după pauza generată de meciul echipei naționale de seniori, 88:83 (35:35) cu Kosovo joi la Oradea, în precalificările Euro 2021, în care Cătălin Baciu, baschetbalistul ”violeților” de pe Bega, a marcat 5 puncte și a reușit 4 recuperări, iar timișoreanul Alexandru Olah, de la gruparea belgiană Mechelen, a fost al doilea marcator al selecționatei lui Tudor Costescu, cu 15 puncte și 9 recuperări, lot în care între cei 12 convocați s-a numărat un alt component al bănățenilor, Dragoș Diculescu. Prima etapă a returului în Grupa valorică A este inaugurată de SCM Timișoara acasă cu campioana CSM Oradea, luni 3 decembrie de la ora 18, în sala ”Constantin Jude”.

”Ne-am antrenat cu adevărat bine în această perioadă de pauză competițională. Încercăm să fim mai  competitivi pe zi ce trece. Am făcut atât pregătirea obișnuită, cât și cea specifică adversarului pe care îl vom întâlni și problemelor pe care ni le-ar putea pune. Se poate spune că Oradea este favorită în această dispută, însă am încredere în jucătorii mei” a spus antrenorul SCMT, Miodrag Perisic, înaintea partidei de luni cu campioana CSM CSU Oradea, ce contează pentru etapa a VIII-a, prima a returului. 

Bănățenii încheiau turul pe 19 noiembrie printr-un eșec la limită acasă, 73:74 cu craiovenii, a doua înfrângere din 4 apariții pe teren propriu în primele 7 runde, după cea cu clujenii, victoriile fiind adjudecate în dauna vizitatorilor din București.

Tehnicianul își dorește ca suporterii să vină în număr cât mai mare la sală: ”Vreau să fac un apel către suporteri, să vină la meciul de luni. Băieții au nevoie de ei, echipa are nevoie de ei, iar orașul merită sprijinul tribunei. Peste tot unde mergem, găsim săli pline și ne-am dori ca și la noi să vină cât mai mulți suporteri, ca să avem rezultate bune împreună.”

Cât despre faptul că alb-violeții au avut doi reprezentanți în lotul național de 12 pentru disputa de joi, Dragoș Diculescu și Cătălin Baciu, antrenorul Perisic a spus: ”Întotdeauna este bine să ai întreg lotul la dispoziție, dar absențe precum ale lui Baciu și Diculescu, plecați la lotul național, nu ne deranjează deloc. Antrenamentele ar fi fost mai tari cu ei pe parchet, însă știm că vin pregătiți de la echipa națională și ne gândim că se reintegrează repede.”

Watson a fost principalul marcator al României joi, cu 19 puncte dintre care 3 aruncări de la distanță, următoarele meciuri ale ”tricolorilor” fiind programate cu Macedonia pe 21 februarie 2019 și în Kosovo pe 24 februarie. După primele jocuri din Grupa B, naționala Macedoniei a acumulat punctaj maxim în clasament, 4 puncte, în vreme ce Romania trei iar Kosovo unul. La finalul acestei campanii de precalificare, echipele situate pe locul 1 în cele patru grupe ale acestei faze vor accede în FIBA Eurobasket 2021 Qualifiers, iar ocupantele locurilor 2 și 3 din cele 4 grupe ale acestei faze vor mai avea încă o șansă pentru a continua cursa de calificare la turneul final european din 2021, în sensul că cele 8 echipe care se vor afla în această situație se vor alătura celor clasate pe ultimele locuri în prima faza a precalificărilor, și anume Slovacia, Albania, Luxemburg, Armenia și Elveția, cele 13 reprezentative urmând a fi împărțite în patru grupe noi, din faza a treia a pre-calificărilor din luna august, în 2019.

Clasamentul Grupei A valorice în Liga Națională și programul etapei a opta, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = zece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: