SCM Timișoara debutează cu campioana Sepsi Sfântu Gheorghe în LNBF. Programul a fost refăcut după ce campionatul a rămas cu 10 echipe

Programul Ligii Naționale de baschet feminin a fost refăcut după retregarea echipelor Politehnica Iași și CSM Târgoviște. SCM Timișoara va începe prima ediție în elita baschetului feminin cu un meci pe propriul teren în fața campioanei en-titre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. La finalul sezonului regulat vor fi turnee pe teren neutru, urmate de play-off. Programul din cupă rămâne neschimbat, astfel că alb-violetele vor debuta în competiția eliminatorie într-un derby vestic cu FCC ICIM Arad. În această săptămână timișorencele au obținut două victorii amicale în deplasare la Târgu Mureș și la Alba Iulia.

CS SCM Timișoara continuă pregătirea pentru debutul în primul eșalon. După un prim amical pierdut în Ungaria, la Pecs, cu absențe, au urmat două victorii cu colege din campionat. A fost 82-61 pentru timișorence la Târgu Mureș cu Sirius. Au marcat pentru SCM: Lloyd 19 puncte, Kirienko 15, Burdgess 15, Pop 10, Conwright 10, Ardelean 7, Ivășchescu 4 și Bota 2 puncte. A doua zi (joi) au jucat la Alba Iulia cu cealaltă formație venită din eșalonul secund, CSU. Oaspetele s-au impus cu 77-44. Marcatoarele alb-violete: Lloyd 20 de puncte, Conwright 17, Kirienko 13, Filip 9, Burdgess 8, Ardelean 4 și Pop 4 puncte. Pentru timișorence urmează un prim amical acasă duminică, cu CSU Alba Iulia, iar săptămâna viitoare vor juca două partide la Satu Mare.

Campionat cu 10 echipe și a doua tragere la sorți

În februarie CSM Târgoviște câștiga Cupa României. După 7 luni s-a retras din Liga Națională și va juca în Liga 1

Liga Națională a rămas cu 10 echipe după ce Politehnica Iași a renunțat la participare în urmă cu câteva săptămâni. Nu este pentru prima dată când formația de baschet feminin din Iași se confruntă cu probleme de finanțare, aceasta fiind aproape de o retragere și în timpul campionatului trecut când a rămas și cu doar 5 jucătoare în lot, dar a reușit să termine sezonul. A urmat rândul deținătoarei Cupei României să spună pas participării în primul eșalon. La formația dâmbovițeană nu banii sunt o problemă, ci interdicțiile de transferuri cu care se confruntă după sancțiunea de la BAT. Aria de selecție a fostei campioane se restrânge de la an la an, având voie să transfere doar jucătoare care au evoluat neîntrerupt în Liga Națională din 2014 până acum. Federația este amenințată cu sancțiuni dacă mai păsuiește echipa și în iarna trecută nu i-a mai permis să înregistreze nici un transfer până nu începe să plătească din datoria față de antrenorul grec Dikeoulakos. Până la urmă s-a ajuns la o formulă în care CSM a plătit o parte din bani și i s-a permis să înregistreze jucătoare înainte de turneul final al Cupei, unde s-a impus dramatic. Cei din club susțin că au nevoie de o hotărâre judecătorească pentru a efectua plata celor aproximativ 100.000 de euro pentru antrenorul sub conducerea căruia au jucat în Euroligă în sezonul 2012-2013. Cazul a ajuns la tribunal, unde a fost amânat în mai multe rânduri, iar ultima decizie nu a făcut lumină și mai sunt căi de atac. În aceste condiții, multe jucătoare eligibile au refuzat nesiguranța de la Târgoviște și au ales să semneze în altă parte și, până la urmă, conducerea a decis retragerea din Liga Națională și înscrierea în eșalonul secund. Aceeași situație a fost și în vara trecută după ce Danzio (Tymes Politehnica) Timișoara s-a retras complet din competiții din lipsă de finanțare, iar CSU Alba Iulia (vicecampioană la acea vreme) a optat pentru eșalonul secund, tot cu probleme financiare.

Cu cele două echipe retrase din campionat, FRB a luat decizia refacerii țintarului pentru noul sezon, la fel ca și în vara trecută. După tragerea inițială, SCM Timișoara ar fi debutat în Liga Națională în deplasare la vicecampioana Universitatea Cluj, formație de la care a venit antrenorul Mihai Coldea după ce a făcut parte din staff-ul studentelor anul trecut.

Imagine de la penultima vizită a celor de la Sepsi la Timișoara, în decembrie 2014. Jucătoarea originară din Timișoara, Annemarie Părău, juca și atunci la alb-verzi

Alb-violetele nu mai debutează pe terenul vicecampioanei, ci acasă cu campioana en-titre Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, pe 4 octombrie. Formația care le are în lot pe timișorencele Ancuța Stoenescu și Annemarie Părău va juca în acest sezon în EuroCup unde începe confruntările în 12 octombrie. Turul Ligii Naționale se va disputa între 4 octombrie și 9 decembrie, iar returul va avea loc între 16 decembrie și 3 februarie. Programul pentru primul tur al Cupei României nu se schimbă, cu meciurile pe 27 și 30 septembrie. Între 23 și 25 februarie va avea loc Final 8-ul competiției eliminatorii, cu allstar game-ul pe 26 februarie.

 

Programul  turului:

E1 (4.10.2017):

CS Universitatea Cluj-Napoca – CSM Satu Mare

SCM Timișoara – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

FCC ICIM Arad – Olimpia Brașov

CS Phoenix Galați – ACS BC Sirius Târgu Mureș

CSBT Alexandria – CSU Alba Iulia

E 2 (7.10.2017):

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – FCC ICIM Arad

ACS BC Sirius Târgu Mureș – CSBT Alexandria

Olimpia Brașov – CS Phoenix Galați

CSM Satu Mare – CSU Alba Iulia

CS Universitatea Cluj-Napoca – SCM Timișoara

E 3 (14.10.2017):

CSBT Alexandria – Olimpia Brașov

FCC ICIM Arad – CS Universitatea Cluj-Napoca

CS Phoenix Galați – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

SCM Timișoara – CSM Satu Mare

CSU Alba Iulia – ACS BC Sirius Târgu Mureș

E 4 (21.10.2017):

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CSBT Alexandria

Olimpia Brașov – CSU Alba Iulia

CSM Satu Mare – ACS BC Sirius Târgu Mureș

CS Universitatea Cluj-Napoca – CS Phoenix Galați

SCM Timișoara – FCC ICIM Arad

E 5 (28.10.2017):

CS Phoenix Galați – SCM Timișoara

FCC ICIM Arad – CSM Satu Mare

CSBT Alexandria-CS Universitatea Cluj-Napoca

CSU Alba Iulia – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

ACS BC Sirius Târgu Mureș – Olimpia CSU Brașov

E 6 (19.11.2017):

CS Universitatea Cluj-Napoca – CSU Alba Iulia

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – ACS BC Sirius Târgu Mureș

CSM Satu Mare – Olimpia Brașov

SCM Timișoara – CSBT Alexandria

FCC ICIM Arad – CS Phoenix Galați

E 7 (21.11.2017):

Olimpia CSU Brașov – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

CSBT Alexandria – FCC ICIM Arad

CSU Alba Iulia – SCM Timișoara

ACS BC Sirius Târgu Mureș – CS Universitatea Cluj-Napoca

CS Phoenix Galați – CSM Satu Mare

E 8 (02.12.2017):

FCC ICIM Arad – CSU Alba Iulia

CS Universitatea Cluj-Napoca – Olimpia Brașov

SCM Timișoara – ACS BC Sirius Târgu Mureș

CSM Satu Mare – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

CS Phoenix Galați – CSBT Alexandria

E 9 (9.12.2017):

ACS BC Sirius Târgu Mureș – FCC ICIM Arad

CSU Alba Iulia – CS Phoenix Galați

CSBT Alexandria – CSM Satu Mare

Olimpia Brașov – SCM Timișoara

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CS Universitatea Cluj-Napoca

Primul meci oficial pentru CS SCM Timișoara este cel din Cupă, pe propriul teren, în 27 septembrie cu FCC ICIM Arad, cu returul trei zile mai târziu. Prima etapă din campionat este programată pe 4 octombrie când la Timișoara va veni ACS Sepsi SIC. În aceeași zi sunt programate și meciurile din returul cupei la masculin, cu ambele formații timișorene jucând pe propriul teren (dacă Timba nu se va muta la Buziaș până atunci). Rămâne de văzut dacă întâlnirea cu Sepsi va fi în acea zi sau mutată în alta, ținând cont și de programul verzilor în Europa.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: