SCM Timișoara, duel la Cluj în Final4 cu U-BT pentru un loc în ultimul act al Cupei României

Baschet SCM Timișoara va întâlni formația gazdă în semifinala de peste nici 3 săptămâni a turneului Final4 al Cupei României, medaliata cu bronz a ediției trecute a Ligii Naționale, U-BT Cluj, încheind la egalitate de puncte cu liderul campion orădean Grupa A din sezonul în curs de campionat și având de disputat încă 3 meciuri în FIBA Europe Cup până la confruntarea eliminatorie de luna viitoare cu alb-violeții lui Petricevic.

Baschet SCM Timişoara va da piept cu U-BT Cluj în sala ”Horia Demian” pentru un loc în finala Cupei României, după cum a stabilit astăzi FRB prin tragere la sorţi, gazdele bănățenilor având un încărcat program paralel până la ora partidelor din Final4, turneu care se va desfăşura sub Feleac în zilele de 9 și 10 februarie 2020.

Astfel, clujenii vor juca săptămâna aceasta la Oradea, în etapa a IV-a din seria patrulater a celei de-a doua faze a grupelor FIBA Europe Cup, miercuri seară, în sala ”Antonio Alexe”, cu campioana națională CSM CSU, iar pe 29 ianuarie și 5 februarie în BT-Arena, cu Tsmoki-Minsk și Ironi Ness Ziona, din Belarus respectiv Israel, în ultimele două etape ale aceleiași serii. Conform calendarului ”Grupei Roșii” din Liga Națională, și cea de-a treia rundă din turul Top6 ar fi programată tot în jurul datei de 5 februarie, propunând și duelul pe Bega între SCM Timișoara și U-BT, însă această partidă va lăsa loc celei internaționale, așa încât bănățenii și ardelenii nu se vor întâlni de două ori la rând peste câteva săptămâni, ci abia sub Feleac.

Până atunci, ”violeții” vor debuta sâmbătă la ora 17 în ”Grupa Roșie”, acasă cu campionii din Oradea, în aceeași seară jucând și clujenii, de la ora 20:30, la București, cu CS Dinamo Știința. Apoi, la finele acestei luni, U-BT va juca pe teren propriu cu BC CSU Sibiu, iar timișorenii, tot în etapa a II-a din Top6, la București cu Steaua.

În campionat, șapte victorii i-au despărțit după cele 14 runde din Grupa A pe clujeni și alb-violeți, fruntașii încheind faza I pe grupe la egalitate de puncte cu liderul campion, pe când timișorenii cu mai puține succese pe teren propriu, numai două, contra craiovenilor și Stelei, decât în deplasare, triumfători în capitală, tot cu Steaua, dar și la Pitești respectiv în Bănie. De fapt, U-BT a dispus tur-retur de elevii lui Petricevic, cu 79:70 în Ardeal în noiembrie 2019 și cu 89:92 sâmbătă 4 ianuarie 2020 în sala ”Constantin Jude”.

Clujenii au ratat ambele obiective ale ediției anterioare, pierzând atât semifinala din play-off-ul campionatului, cu viitoarea laureată CSM CSU Oradea, cât și cea din ”Polivalenta” de pe teren propriu cu aceiași orădeni, 66:70 în Final4 din Cupa României, bihorenii fiind apoi învinși de BC CSU Sibiu în ultimul act cu trofeul pe masă.

Ambiții cu atât mai mari pentru clujeni, Cupa României rămânând totuși competiția surprizelor. N-au existat în actuala campanie pentru intrarea în Final4, U-BT asigurându-și practic calificarea încă din turul acasă al sferturilor de finală, trecând la 19 puncte de sibieni, caz valabil și pentru Baschet SCM, și mai detașată în manșa I pe teren propriu cu BCMU FC Argeș, cu mențiunea că ”violeții” au trecut în prealabil tur-retur și de gălățenii din grupa secundă valorică, în optimi.

Pe 9 februarie, în cealaltă semifinală din turneul Final Four se vor întâlni CSM CSU Oradea şi Dinamo Ştiinţa Bucureşti.

Acum două sezoane, pe 12 februarie 2018, la Sfântu Gheorghe, SCM Timișoara pierdea cu 75:77 (15:14, 21:22, 21:20, 18:21) semifinala Cupei României cu U-BT Cluj, penultim act în care Diaz, Jeremic și Komatina au marcat câte 16, 15 respectiv 14 puncte pentru ”violeți”, iar Lapornik 18 puncte în contul ardelenilor care aveau să câștige apoi trofeul, 64:61 contra bihorenilor.

„Am văzut că jucăm cu U-BT ca echipă A, ceea ce înseamnă că postura de gazdă ne revine nouă. Vom avea o presiune în plus, ghinionul nu ne-a ocolit. Am foarte mare încrede că echipa are capacitatea de a produce o surpriză mare la acest turneu. Până atunci ne vom concentra asupra partidelor din campionat”, a declarat antrenorul Dragan Petricevic.

„Pentru mine chiar nu conta adversarul, pentru că la un asemenea turneu nu contează valoarea loturilor, ci forma din ziua respectivă. Anul trecut ne-am bucurat că am căzut cu Dinamo în Cupa României şi ne amintim cu toţii foarte bine ce s-a întâmplat. Sunt şanse egale pentru toate cele patru echipe. Aşa cum am spus, contează forma de zi, precum şi atitudinea din acele momente. Am încredere în antrenor şi în băieţi şi cred că vom face un turneu bun la Cluj-Napoca. De altfel, cele mai bune jocuri le-am făcut cu echipele din Cluj-Napoca, Oradea şi Sibiu, toate cotate peste noi ca valoare. În ultimii patru ani, meciurile cu clujenii au fost foarte echilibrate, indiferent unde s-au jucat, sperăm să facem o figură frumoasă şi de această dată. Cel mai important este să avem tot lotul valid pentru turneul final. Va fi un o competiţie aparte şi prin prisma faptului că meciurile se vor juca în sala Horia Demian, mai caldă şi mai primitoare, ceea ce înseamnă că vom evolua într-o atmosferă aşa cum ştiu clujenii să facă la meciurile de acasă”, a spus şi Ilie Triţoiu, președinte al Baschet SCM.

Rezultatele ultimei etape din Grupa A și programul rundei I din Top6, pe coloana dreaptă, a clasamentului.

 

 

 

 

 
Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sase = 3

 


Ultimele articole din categoria Baschet: