SCM Timișoara îl demite pe Perisic, secundul Bota e învestit principal

SCM Timișoara va fi condusă de pe margine de Cristian Bota cu ocazia deplasării din cea de-a doua etapă a returului Grupei A valorice în Liga Națională de baschet masculin, programată luni 10 decembrie de la ora 18 pe terenul secund clasatei U-BT Cluj, fostul secund fiind învestit ca antrenor principal în locul sârbului Miodrag Perisic, de care alb-violeții au ales să se despartă în urma înfrângerii acasă de luni seară, din etapa a VIII-a, cel mai sever eșec suferit de o formație gazdă în actualul campionat al primelor 8 clasate, 76:99 cu campioana CSM CSU Oradea.

Tehnicianul sârb a venit la Timișoara în vara acestui an și a condus echipa în opt meciuri oficiale, dintre care două câștigate pe teren propriu cu formațiile bucureștene, alte 3 fiind însă pierdute tot în sala ”Constantin Jude”, cu clujenii, craiovenii iar luni cu bihorenii.

Echipa va fi condusă de Cristian Bota cu începere de mâine, vineri, 7 decembrie. ”Secundul” în vârstă de 50 de ani va deveni noul antrenor principal. ”Cristian Bota este de mulți ani în club și cunoaște bine jucătorii. Are experiență ca antrenor, a fost vreme îndelungată antrenor secund, alături de nume importante. În acest moment, echipa are de nevoie de Cristi în primul rând pentru atmosferă. În ultimul timp, atmosfera a fost încordată și sunt convins că el poate rezolva și această problemă” a semnalat Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet la SCM Timișoara.

„După meciul cu Oradea, care – după părerea mea și a celor din club – a fost cel mai slab din acest campionat, ne-am gândit foarte bine la situația echipei noastre și a venit momentul să luăm o decizie. Avem șase meciuri pierdute, în opt etape. Stând de vorbă cu toată lumea, chiar și cu jucătorii, am ajuns la soluția de a încheia colaborarea cu antrenorul, pentru a da un nou suflu echipei. Urmează o lună decembrie foarte grea, cu multe meciuri și sper ca luând această decizie să ajungem pe linia de plutire. Îmi pare rău de Mișa, este o persoană la care țin mult. A fost dorința mea să-l aduc în vară și mi-aș fi dorit ca drumul să fie mai lung, dar asta este viața antrenorilor. Atunci când nu ai rezultate, riști să nu mai poți continua”, a explicat Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet la SCM Timișoara ajungerea la un acord cu antrenorul Miodrag Perisic privind încetarea colaborării. 

Ultimele rezultate și clasamentul actualizat plus programul viitor, pe coloana datelor tehnice, cu mențiunea că restanța SCM U Craiova – Steaua, din etapa I, va avea loc pe 12 decembrie de la ora 18, miercurea viitoare.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 40

 


Ultimele articole din categoria Baschet: