SCM Timișoara, meciuri cu bucureștenele în seri de luni

Baschetbaliștilor Timișoarei le-a priit a juca într-o seară de luni, săptămâna trecută câștigând acasă pentru prima oară în noul campionat, contra craiovenilor, în cadrul etapei a II-a, iar tot luni, de la ora 18, au în program întâlnirea bucureștenelor care nu s-au calificat în sezonul trecut din Grupa A valorică în Top 6, și anume Steaua, în această seară în capitală, și Dinamo Știința, singura echipă fără victorie după primele 3 runde, săptămâna viitoare, în sala ”Constantin Jude”. Primul joc este însă întotdeauna și cel mai greu, și nu numai din acest punct de vedere…

Ci și pentru că steliștii, preluați de Cătălin Burlacu, s-au întărit față de ediția anterioară, fortificare reliefată și prin victoria repurtată în meciul uvertură a noii campanii în Liga Națională de baschet masculin, 85:83 pe propriul teren în dauna campioanei CSM CSU Oradea, bucureștenii cedând apoi greu în sala ”Transilvania”, după ce i-au condus pe deținătorii Cupei României, 84:80 pentru BC CSU Sibiu.  

De fapt, Steaua și SCM Timișoara sunt singurele formații din Grupa A valorică ”Roșie” care dețin câte o victorie și o înfrângere după primele două apariții în faza inițială a campionatului, cu mențiunea că bucureștenii și-au încercat deja mâna pe teren propriu, pe când alb-violeții lui Dragan Petricevic n-au jucat încă în deplasare în noua stagiune, debutul ”afară” fiind programat în această seară de la ora 18 în ”Mihai Viteazul” din capitală, partidă ce va fi difuzată în direct de Digi Sport 3.

Nu multe au fost victoriile în deplasare din noua ediție a primei grupe valorice, doar 4 în totalul primelor 11 meciuri, clujenii cu punctaj maxim ca situație unicat obținând două dintre acestea, la Dinamo Știința București și BCMU FC Argeș, în acest caz în overtime, iar sibienii și piteștenii câte una, tot la Dinamo Știința respectiv tocmai la Timișoara.

Majoritare au fost în schimb întâlnirile decise la diferențe mici și foarte mici de puncte, nu mai puțin de 5 dintre cele unsprezece încheindu-se la cel mult 4 puncte, iar încă două partide la câte 7 puncte diferență, semn al unui echilibru în creștere în prima grupă valorică, nu neapărat însă și printr-o creștere calitativă a nivelului competițional, eventual poate printr-o nivelare a sa în jos. Mai exact, un meci s-a încheiat la egalitate și a necesitat overtime, adjudecat de oaspeții clujeni la două puncte diferență, un altul s-a încheiat la un singur punct diferență, încă unul la două puncte diferență iar două întâlniri la câte 4 diferență.

Dacă steliștii au fost implicați în meciuri pe muchie de cuțit, timișorenii au pendulat de la eșec la victorie în partide acasă încheiate la peste 10 puncte diferență, 71:84 cu BCMU FC Argeș și 84:73 lunea trecută cu SCMU Craiova, ambele jocuri având caracteristica faptului că învingătorii au luat avansuri consistente de peste 20 de puncte deja până la pauză.  

O altă constantă ține de omniprezența în teren a lui Sherwood Terrell Brown, nu departe de a fi integralist în ambele partide, totodată aproape și cel mai bun marcator, cu un total de 30 de puncte înscrise pentru ”violeți” în cele două meciuri, devansat doar de noua achiziție Mirkovic, cu 32, lunea trecută al doilea cel mai folosit baschetbalist al efectivului lui Petricevic. Au punctat mai mult și înaltul pivot belgian Gorgemans, cu un total de 29, dar și Franklin, alt nou sosit, cu 26 de puncte.

Steliștii au început cu meciuri mai grele, având tendința de a se axa pe un nucleu mai restrâns de jucători, Strahinja Jovanovic, Clanton, Harrell Jr. și Spasojevic strângând fiecare de la 32 de minute în sus pe teren în depășirea bihorenilor, partidă în care cvartetul a adunat 75 de puncte marcate din totalul de 85 al formației lui Burlacu, în frunte cu Ronnie Lee Harrell Jr., autor a nu mai puțin de 25, fără a neglija însă contribuția lui Andrei Mandache, cu 7 puncte în 27 de minute de joc.

Aproximativ aceeași idee și în urmă cu zece zile la Sibiu, vineri 18 octombrie, când Spasojevic a jucat tot meciul cu excepția a 37 de secunde, înscriind 24 de puncte, Harrell Jr. 36 de minute cu 18 puncte marcate, și Clanton aproape 33 cu 11 în cont dar și 14 recuperări, Jovanovic evoluând aproape 26 de minute iar Mandache 20. N-avea să se încheie cum a visat Steaua, dar tot a câștigat primele trei sferturi, cu 22:23, tot 22:23 și 15:18, după care galben-albaștrii au revenit în ultimele zece minute, 25:16.

Este primul meci din noua săptămână în curs pentru steliști, aceștia urmând a juca și sâmbătă la Craiova, în etapa a IV-a, ce va demara vineri de la ora 18:30 la Cluj cu duelul ardelean U-BT – BC CSU Sibiu, pe când SCM Timișoara va mai juca abia lunea viitoare, acasă cu codașa Dinamo Știința, depășită la 20 de puncte în deplasarea avută până acum, la Oradea.

“Jucăm împotriva unei echipe care în primele două etape a jucat cel mai frumos baschet. Eu unul m-am așteptat la acest lucru, în primul rând pentru că antrenorul echipei a devenit Cătălin Burlacu, care a adus foarte multă energie și încredere în forțele proprii, caracteristicile lui de pe vremea când juca. E și la începutul carierei, asa că entuziasmul și dorința nu au cum să lipsească, nici lui Cătălin, nici echipei pe care o conduce. Nici noi nu stăm rău din aceste puncte de vedere, mai ales după meciul de acasă cu Craiova. Echipa este dornică să joace un baschet bun, să învingă în deplasare și pentru asta se pregătește cu foarte multă energie pozitiva. Exista o gluma pe care folosesc antrenorii când sunt întrebați de starea jucătorilor înainte de meci și care spune „se pregătesc ca și cum ar fi luat salariile în avans”. Chiar dacă nu este cazul la noi, exact așa ne antrenăm și nu pot decât să-i respect pe acești jucători pentru ceea ce au făcut până acum!” a semnalat înaintea deplasării Dragan Petricevic, antrenorul principal al Baschet SCM Timișoara.

Steaua a participat la „Cupa Timișoara”, pe care clubul bănățean a organizat-o luna trecută, unde a ocupat locul al treilea, fără însă ca bucureștenii să dea piept cu alb-violeții, cei din capitală cedând inițial sibienilor și trecând a doua zi de cei din Focșani. „Valoarea echipei din București este mai mare decât cea arătată la acea competiție de verificare. Steaua și-a completat lotul, a adus doi străini valoroși. Steliștii și-au demonstrat valoarea încă din prima etapă, când au învins Oradea și au pus mari problem Sibiului, chiar în sala Transilvania. Și noi suntem în creștere: dacă jucăm precum în prima repriză a disputei cu Craiova, atunci putem emite pretenții la victorie. Relațiile de joc s-au îmbunătățit, iar eu unul cred că suntem o echipă care poate bate pe oricine și poate pierde cu oricine”, a mai spus și Tiberiu Ondreikovics, directorul sportiv.

Rezultatele etapei a III-a în Grupa A valorică și clasamentul, pe coloana dreaptă. În Grupa ”B” Valorică, reunind tot 8 cluburi, CSO Voluntari este lider neînvins după 3 runde, câte două victorii deținând formațiile din Mediaș, Focșani, Galați și Constanța, pe când încă fără succes sunt cei din Miercurea Ciuc și Sighetu Marmației.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = doi

 


Ultimele articole din categoria Baschet: