SCM Timișoara, încă o primă jumătate reușită, dar depășită din minutul 37… 88:83 (34:47) pentru SCMU, la Craiova

SCM Timișoara a aplicat și în această seară în ”Polivalenta” din Bănie rețeta unei prime jumătăți dominante de meci, repetând desprinderea de luni din sala ”Constantin Jude” în fața piteștenilor, însă n-a păstrat și de această dată avantajul, fiind ajunsă încet și sigur din urmă de gazda SCMU Craiova, de la 46:65 la mijlocul sfertului 3. ”Violeții” le-au arătat totuși alb-albaștrilor de ce ar fi în stare, în perspectiva primelor două partide directe din Oltenia din sferturile în sistemul ”3 din 5”, dar elevii lui Todorov au avut momentan totuși ultimul cuvânt la încheierea jocurilor pe puncte din Top6, egalând cu 3 minute și 36 de secunde înainte de final, 79:79, și completând apoi revirimentul… 88:83 (34:47).    

Baschetbaliștii îndrumați de Cristian Bota au lansat de la ora 19 un avertisment în direcția craiovenilor, dându-le de gândit că vor avea mult de transpirat în sferturile eliminatorii din play-off pentru a-și păstra poziția a patra la finele fazei tur-retur din Top6 și a intra implicit în penultimul act, în ceea ce se anunță încă de pe acum a fi un foarte echilibrat duel direct pentru semifinale între formațiile de pe locurile 4-5 în elita masculină la zi sub panouri. Cea mai echilibrată dispută, după toate probabilitățile…

Și care va demara cu două meciuri consecutive tot la Craiova, unde timișorenii au demonstrat în primele două sferturi ale confruntării serii că au învățat lecția startului pierdut de joc din deplasarea sfârșită prin eliminarea în fața lui Dinamo din sferturile Cupei României, în pragul turneului Final4, abordând și de-această dată partida în forță și cu o bună concentrare, precum în urmă cu 4 seri acasă cu argeșenii, ceea ce i-a atras un consistent avantaj, crescut chiar și după pauză.

Replica oltenilor era totuși de așteptat, dar până atunci vizitatorii din Banat au arătat că răsturnarea ierarhică printr-o rocadă în sferturi le-ar fi la îndemână. Cu Diculescu, Pesakovic, Brown, Stojadinovic și Baciu, cinci ales și luni seară la start în ”Constantin Jude”, oaspeții au făcut scor în primul sfert și au marcat chiar și mai mult în cel de-al doilea, căzând însă în ultimul: 12:22, 22:25, 26:21, 28:15.  

Troupe a deschis scorul pentru cinciul lui Aleksandar Todorov, în componență și cu Curry, Casale, Gajovic și Boone, țintind de la distanță după 12 secunde, iar Boone a preluat din nou conducerea pentru ”albaștri” tot în primul minut, cu un slam-dunk, după ce Dragoș Diculescu egala tot de la distanță, tot Troupe majorând avantajul peste 35 de secunde la 7:3, însă puțin aveau să bănuiască amfitrionii că nu vor mai marca decât alte numai 5 puncte în următoarele 8 minute și jumătate. 

Căci într-un singur minut, din ”liberele” lui Brown, egalarea căpitanului Pesakovic în urma recuperării lui Baciu și ”trița” aceluiași Brown, alb-violeții au preluat frâiele meciului, cu destulă dezinvoltură și ușurință. Iar după egalarea semnată de Gajovic, coș cu fault, Diculescu a dat semnalul desprinderii de la 10:10 printr-o reușită de la distanță, completată de același Pesakovic.

Care au ripostat prin Casale, însă timișorenii au barat apoi craiovenilor calea spre coș, neatins de gazde în ultimele 4 minute și 15 secunde, Brown ochind din nou de la distanță, Pesakovic de două puncte, iar Vukosavljevic și el, cu primele sale puncte. Oltenii ratau din afara semicercului, bănățenii strângeau zestre… 12:22.

Diferență majorată de centrul Vukosavljevic deja în primul minut al sfertului secund, un dunk și o aruncare de 3 puncte, 12:27, indiciu al dificultății partidei pentru amfitrioni. Din tabăra cărora Mijajlovic a replicat cu aceeași monedă, cinci puncte în 30 de secunde, 17:29, însă SCM Timișoara a avut tăria să conserve avantajul până la pauză, în ciuda a două reveniri ale oltenilor până la 5 puncte la mijlocul sfertului, prin Troupe și Curry, înfrânate din fașă de vizitatori. Cu ultimul cuvânt printr-o ”triță” a lui Pesakovic în penultima secundă a primei jumătăți, 22:25 respectiv 34:47.  

Ceva mai atenți la recuperare și în plasarea pasei decisive, craiovenii aveau să răstoarne situația într-un duel al jumătăților diferite de meci, însă abia după ce au fost conduși chiar și mai categoric în prima parte a sfertului trei, și în special grație eforturilor celor din cinciul de bază, care au strâns laolaltă circa 145 de minute în teren, completați mai ales de Mijajlovic și Koreniuk, cu câte 21 respectiv 16 minute jucate, pe când distribuția aportului alb-violeților a fost puțin mai uniformă, sugerând mai multe resurse colective la o adică. 

Întârzierea reluării partidei după pauză, dat fiind rateuri ale instalației de 24 de secunde, a crescut apetitul aruncărilor, inițial în special în tabăra amfitrionilor, 46:56 în primele nici 4 minute, parțialul ulterior al timișorenilor scurtcircuitând pe moment aplombul revenirii oltene. În nici două minute, 0:9, Baciu cu două coșuri, Randolph cu o ”triță”, în continuarea startului său bun după pauză, dar și Brown… 46:65 și mai erau 14 minute de joc. 

Ocupanții locului 4 au revenit apoi metodic, primele reușite venind din ”libere” și din mâna lui Koreniuk. SCM U Craiova transpira abundent, Stojadinovic ochea de la distanță, 51:68 în penultimul minut al sfertului 3, dar un parțial de 9:0 al oltenilor în 80 de secunde, ”triță” Curry, două coșuri Gajovic, unul Boone, au semnalat că partida încă se joacă… 60:68 înaintea ultimelor 10 minute, după 26:21 în sfertul 3

Era vorba de cele mai multe puncte marcate într-un sfert, dar ”universitarii” aveau să înscrie chiar și mai multe în ultimul, început cu coșuri ale lui Vukosavljevic, din acțiune dar și de la linie, Randolph conservând avantajul… 65:73 cu 7 minute rămase de jucat.

Același Vukosavljevic a mai punctat din nou și din ”libere”, și din acțiune, 72:79 cu nici 5 minute până la final, însă ale amfitrionilor. Care, în nici un minut, prin Troupe, Gajovic și Curry, au mai împletit un parțial de 7:0, egalând… 79:79. Nu s-au oprit aici, același Gajovic preluând conducerea după alte 22 de secunde, 81:79, iar istoria s-a scris apoi de la sine, odată ce Casale, după aproximativ același scurt interval, a punctat de la distanță… 84:79.

Echipa venită din urmă nu mai cobora de pe val, păstrând acel avantaj, printr-un 28:15 în sfertul final, 88:83 la capătul a 40 de minute. Cu căpitanul Porter Troupe în prim-plan în cele 34 de minute în teren, 22 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, procentajul aruncărilor din fiecare procedeu fiind de la două treimi în sus. Și 17 puncte în contul lui Gajovic, însă pe fondul a 9 ratări din acțiune, Curry fiind mai precis pentru cele 15 ale sale în 33 de minute, cu tot cu 4 recuperări și 8 pase decisive.

Casale a adăugat 10 puncte în 26 de minute, și 9 recuperări, iar Boone opt în 23 de minute, cu 6 recuperări, dar și acumularea a 5 greșeli personale. Mijajlovic a marcat 7 puncte, Koreniuk șase cu 5 recuperări, iar Fraseniuc trei, de la gazde mai jucând și Ionescu respectiv Berceanu, dar nu și Berculescu și Popa.

Autori a 21 de aruncări ratate de două puncte și dominați de puțin la recuperări, 32 față de 36, bănățenii au cedat treptat pasul în ciuda celui de-al doilea meci al săptămânii cu Brown principal marcator, co-coșgheter al confruntării, cu 22 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive în peste 35 de minute, Randolph și Vukosavljevic contribuind cu 16 respectiv 15 în cele 28 precum și 25 de minute strânse după un start pe bancă, dar și cu mai multe recuperări, 6 respectiv 4. Căpitanul Pesakovic a înscris 11 în 24 de minute, iar Diculescu 6 în 30 de minute, și cu 6 recuperări, pe când Stojadinovic 5 în 25 de minute, tot cu 6 recuperări, iar Baciu și Komatina câte patru, fiecare câte un sfert de oră în joc. Prins și de Coconea pentru nici 3 minute.

Una peste alta, punct final al timișorenilor în Top6 cu o înfrângere în ultimele câteva minute, returul din ”Grupa Roșie” aducându-le numai o victorie, luni, într-un ”careu” de eșecuri, trei în deplasare. În schimb, în ansamblul celor zece runde în compania celorlalte cele mai bune 5 trupe din țară, un bilanț echilibrat, cu 5 succese și tot atâtea apariții pierdute.

Ceea ce sugerează nota echilibrului anunțat în cazul acestui duel direct Oltenia – Banat pentru pătrunderea în semifinale. Primele două reprezentații, pe Jiu, următoarele două, pe Bega, iar dacă va mai fi nevoie, încă una în Bănie. Unde SCM U și-a păstrat momentan locul 4, cu două puncte ierarhice avans. Clasamentul actualizat, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = sase

 


Ultimele articole din categoria Baschet: