SCM Timișoara, ”încălzire” și cu 29 avans pentru o serie de alte 4 jocuri până duminică

Baschetbaliștii alb-violeți au început cu o victorie detașată în această seară o serie de 5 meciuri de campionat până duminica viitoare, redesprinzându-se categoric după ce erau egalați de codașii de pe litoral în penultimul minut înaintea pauzei și triplându-și apoi avantajul în sfertul 3 grație unui parțial de 19:1, fără a primi coș din acțiune în ultimele 6 minute și jumătate ale acelui penultim sfert. O binevenită ”încălzire” pentru SCM Timișoara, care luni la ora 16 va juca tot în Țara Crișurilor cu deținătoarea Cupei României, CSO Voluntari, față în față în seara aceasta cu gazda CSM CSU Oradea.

Învingători ai sibienilor sâmbăta trecută la Pitești, alb-violeții Timișoarei au revenit așadar după 8 zile sub panourile Ligii Naționale de baschet masculin în cadrul reuniunii de la Oradea, cu ocazia mai facilei dispute de la ora 17:15 cu ABC Athletic Neptun Constanța, bănățenii care cochetează momentan cu locul 7 câștigând clar cu 81:57 (38:30) după ce n-au fost deloc conduși.  

SCM Timișoara a pășit conform așteptărilor cu dreptul în cel mai congestionat tronson al returului sezonului regular, programul zilelor viitoare rezervându-i și 3 meciuri pe teren propriu, în sala ”Constantin Jude”, joi de la ora 20:15 restanța cu CSM CSU Oradea, calificată în Final4 la nivel european, sâmbătă de la ora 19 cu cei din Miercurea Ciuc iar duminică de la ora 18 cu CSM 2007 Focșani, autoare astăzi a unei surprize prin a dispune  la limită de craioveni, 73:72 în București.

Iar cum și în turneul de la Sibiu s-a înregistrat tot astăzi o altă surpriză, cei din Galați trecând de alb-violeții din Pitești cu 76:71 după ce dețineau chiar 9 puncte avans la pauză, bănățenii au tratat cu profesionalism întâlnirea cu ”lanterna roșie” de la malul mării, rodaj de folos pentru ”Lei” în perspectiva unor meciuri mai grele.

A fost doar a 18-a partidă pentru timișoreni în actualul campionat al elitei, majoritatea participantelor disputând deja în jur de 20 de jocuri, iar doar orădenii și dinamoviștii având chiar și mai puține meciuri disputate, ”violeții” abordând cu atât mai multă atenție confruntarea cu ”Neptun” cu cât ziua de mâine le rezervă un examen net mai dificil.  

Iar Olah și compania s-au achitat cu brio de sarcini, pe sferturi 21:14, 17:16, 26:11 și din nou 17:16, fiecare 10 minute adjudecate fără excepție, după ce începeau meciul în componența Mocrițchi, Mijajlovic, Gajic, Komatina, Olah – cpt., completați deja până la pauză cu ceva minute și de Dragoste, Lazar, Banciu, Mirkovic și Pesakovic. Primă jumătate a meciului în care SCM s-a desprins în câteva rânduri dar nu decisiv, inclusiv în ultimul minut și ceva înaintea pauzei, de la 30:30 la 38:30, pe de altă parte și ratând până atunci 5 aruncări libere, dublu festival al ratărilor de la distanță în primele 20 de minute pentru codașă, o aruncare de 3 puncte reușită de ”marinari” din 11.

Dobrogeni care au început cu Chițu, Schneider, Bell, Brown și Mario Lazăr, văzându-se rapid conduși odată ce Komatina, Gajic și Olah i-au desprins pe ”violeți” la 5:0 în primul minut și jumătate, aceiași Olah – din libere și Gajic – de la distanță detașându-i la 14:4 la mijlocul sfertului 1, la care Mirkovic a intrat în locul lui Komatina.

Mijajlovic și Gajic – ambii de la distanță, au ridicat scorul la 20:8 în minutul 7, SCM încheind sfertul inaugural în teren și cu Dragoste, Banciu și Lazar, pe când ultimele 4 puncte i-au aparținut lui Mario Lazăr, revenire la 21:14.

Internaționalul Mirel Dragoste a marcat primele puncte ale sfertului 2, codașii replicând prin Schneider – coș cu fault și Cristian Mainea, scor 23:20, după care și Ștefan Mainea i-a mai apropiat pe constănțeni la 25:24 în minutul 13. Când reintrau Mocrițchi, Komatina și Olah, pivot timișorean care fructifica una dintre libere. Și reintra și Gajic, cu coș, primul din acțiune pentru SCM după 3 minute și jumătate, 28:24 la mijlocul sfertului 2.

O nouă replică a outsiderului, cu 3 coșuri la rând prin Chițu, Bell și Schneider, 30:30 în penultimul minut înaintea pauzei, restul secundelor fiind fructificate de Olah, Mijajlovic și Gajic – 17:16 scor al sfertului 2, 38:30 la pauză. 

Cu Pesakovic și Mirkovic în 5-ul de start după pauză dar și avertizați de riposta dobrogenilor, favoriții aveau să reușească de la un moment dat un sfert 3 foarte bun, mai întâi doar Olah înscriind pentru bănățeni, primele 6 puncte, după care ”Neptun” s-a apropiat din nou, la 45:40.

Dar a urmat un run de 12 puncte al timișorenilor, ”triță” Mijajlovic și alte reușite ale lui Olah, Pesakovic, Mirkovic și Komatina, din libere, scor 57:40, seria fiind întreruptă de centrul William Brown, cu o ”liberă”, dar ”Leii” luând-o de la capăt, un alt run de 7 puncte, prin Komatina și Gajic cu 5 puncte… 64:41 după sfertul 3.

Ultimul, abordat și cu Mijajlovic, Dragoste și Lazar, a fost demarat cu un alt run de 8 puncte, semnat de Dragoste, Komatina și Pesakovic, 72:43 în minutul 33. Meci jucat, final fără istoric, ținând doar de proporțiile scorului.

Diferența maximă de 29 de puncte, egalată și de Mirkovic din libere cu 3 minute și ceva înainte de final, 78:49, după care doar Dragoste a mai punctat din acțiune, învinșii replicând cu 8 puncte, fără însă a câștiga nici sfertul 4, același 17:16 precum în cel secund…

81:57 și un procentaj de 60% al aruncărilor de două puncte, în schimb doar 8 din 27 de la distanță într-un duel dominat de constănțeni la recuperări, 46-37, în special la cele ofensive, cu nu mai puțin de 21. 

În plan individual, minute pentru toți cei 12 componenți, de la peste 27 în contul lui Nikola Gajic, cu 19 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, tot 19 puncte înscriind și căpitanul Olah, și cu 8 recuperări în 21 de minute pe teren. Komatina a marcat 11 în 18 minute cu procentaje de 100% din toate cele 3 procedee, și cu 5 recuperări și 4 pase decisive, Mijajlovic înscriind 9 puncte în 24 de minute. Câte 7 puncte în contul lui Pesakovic și Mirkovic – fiecare câte 20 de minute pe teren, șase reușind Dragoste în același timp, și cu 4 greșeli personale. Mocrițchi n-a punctat în peste 20 de minute, Banciu strângând două puncte în peste 5 minute iar Schipor unul în peste 9 minute, tot fără puncte rămânând Lazar și Cordea, în 13 minute respectiv unul singur. Nouă marcatori între cei 11 jucători utilizați de Olteanu, în frunte cu Siler Schneider, autor a 17 puncte în peste 28 de minute.

Ultimele rezultate din LNBM și programul viitor, pe coloana clasamentului secțiunii Baschet. 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: