SCM Timișoara încheie sezonul regular cu cel mai clar succes acasă, 107:75 cu codașa din Harghita

Baschetbaliștii Timișoarei au jucat în această seară de la ora 18 ultimul meci din sezonul regular al Ligii Naționale, ocupanții locului 6 stabilind cu această ocazie scorul record al celor 15 apariții acasă în ediția 2021/2 a elitei. Nu însă și diferența maximă pe care o conturau pe 15 martie în deplasare la Focșani, 58:91, de astă dată înregistrând 107:75 (64:36) în fața codașei detașate cu doar 5 succese CSM VSKC Miercurea Ciuc, unul dintre aceste 5 succese consemnându-se în 14 ianuarie tocmai în dauna ”violeților”.

CS SCM OHMA Timișoara a recapitulat astăzi înaintea partidelor din sferturile de finală ale fazei play-off, sferturi în compania ocupantei locului 3 după sezonul regular, iar repetiția i-a adus cel mai detașat triumf pe teren propriu în actualul campionat, după două prime sferturi adjudecate la scor, 35:19, 29:17, 20:21, 23:18.

Prim-divizionarii Banatului au încheiat în trombă returul dar și luna aprilie, lună începută cu un succes la limită dar semnificativ în chiar prima sa zi în Bănie, 73:74 la Craiova – semnificativ în sensul că a echivalat cu unicul triumf al elevilor lui Petricevic în acest campionat, din 10 încercări, împotriva uneia din primele 5 clasate care i-au devansat în ierarhie. Lună continuată mai degrabă cu înfrângeri, în restanțele acasă cu fruntașele din Voluntari, Oradea și Cluj, la câte 13, 5 respectiv 20 de puncte diferență, dar și în returul în deplasare în Bihor, eșecuri întrerupte printr-o altă victorie la scor în sala ”Constantin Jude”, 80:59 cu CS Rapid.

În etapa a XXX-a și ultima din sezonul regular, și mai și cu codașii harghiteni, lăsați copios în urmă deja până la pauză, 64:36. Interesant însă de notat că timișorenii au reușit cel mai categoric succes din întregul sezon în chiar prima lor apariție din 24 septembrie 2021, și tot în compania harghitenilor, însă în manșa I a primei faze a Cupei României, 54:93 la Miercurea Ciuc. Cu alte cuvinte, 39 de puncte diferență.

Astăzi, 32. Nu pot fi trase însă concluzii prin prisma acestor victorii în dauna codașei învinse în 25 dintre cele 30 de etape, mai elocvente în cazul alb-violeților fiind eșecurile cu o excepție în zece cazuri în compania fruntașelor din top 5. Fruntașe dintre care se va alege și oponenta celor de pe Bega în disputele pentru calificarea în Final4.

Într-adevăr, nouă dintre cele 12 eșecuri din sezonul regular au fost suferite în fața formațiilor de care alb-violeții au fost devansați, celelalte 3 fiind înregistrate la Sibiu, Galați și Miercurea Ciuc.

Deși cu o serie de restanțe în program la un moment dat, iată că timișorenii au fost în schimb printre primii care au încheiat sezonul regular tur-retur, încă de joi seară, al treilea meci jucat deja în etapa 30, care se încheie vineri. S-au mai disputat deja Galați – Focșani 82:70 iar aseară Sibiu – Ploiești 88:93, cei de pe Cibin pătrunzând totuși în play-off, nu însă și nou-promovații prahoveni, de puțin.   

La Timișoara se punea doar problema scorului, ecuația învingătoarei fiind rezolvată de favoriții în 5-ul de start Schipor, Talton, Gajic, Mirkovic, Olah deja din sfertul inaugural, printr-un run de 9 puncte de la 5:5 la 14:5 în primele 3 minute și jumătate, și un altul de zece puncte în ultimele sale două minute, de la 25:19 la 35:19. 

Și cu Sherwood Brown de la startul sfertului secund, ”violeții” au mai legat un run de 7 puncte spre mijlocul acestui interval, iar în ultimul minut și jumătate un alt run de 8 puncte: 64:36.

În acest ritm, SCM Timișoara ar fi bătut recordul punctelor marcate într-un meci din sezonul regular, însă acesta a rămas în picioare în contul celor de la CSO Voluntari, cu 117 puncte împotriva oaspeților din Focșani. ”Violeții” n-au egalat nici alte totaluri, 114 pentru FC Argeș, 111 reușite de CSA Steaua dar și de concitadina CS Dinamo, ce-i drept după serii de overtime, respectiv 110, semnate de campionii din Cluj la steliști.

Bănățenii s-au oprit la 107, total identic celui înregistrat chiar de două ori de clujeni, o dată, cu 107:75 în fața Rapidului, rezultat final și în această seară pe Bega.

Revanșă la surprinzătoarea victorie harghiteană din ianuarie, 72:63.

Astăzi, timișorenii au condus și cu 34 de puncte avans, legând după pauză un run de 13 puncte, în condițiile în care Dragan Petricevic a folosit toți cei 12 baschetbaliști convocați, nu mai mult însă de maximum 24 de minute în cazurile lui Mirkovic și Brown, câte 22 pentru Petrescu și Gajic, minimum 8 Lazar și Mocrițchi. Iar cu excepția lui Stanciu toți au și marcat, cel mai mult Adam Mirkovic – 19 puncte, Gajic și Strong contribuind cu câte 16, Schipor cu 13, iar Talton și Olah cu câte 10, pivotul localnic și cu un double-double, în condițiile a 13 recuperări. Din totalul celor nu mai puțin de 46 ale timișorenilor, festival totodată și de aruncări de la distanță, 33 ale ”violeților”, dintre care 15 de succes, procentaj de 45%.

Celelalte puncte au fost înscrise de Lazar – 7, Mocrițchi 5, Petrescu și Lilov câte 4 iar Brown 3. Vizitatorii au apelat la 11 jucători, legând un run de 9 puncte, cel mai prolific fiind Bogdanovic, autor a 30 de puncte în 39 de minute jucate.

Și urmează sferturile eliminatorii play-off, pentru un loc în Final4. Ultimele rezultate, programul final de vineri și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Baschet.  

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 25

 


Ultimele articole din categoria Baschet: