SCM Timișoara nu pierde nici un sfert și se reabilitează detașat, 96:78 cu SCMU Craiova, forțând un decisiv meci 5 în Bănie

Formația mai bine clasată după campionatul ”Grupei Roșii” trebuie să transpire până la capăt, și într-un al cincilea meci decisiv, programat peste numai 3 seri, luni de la ora 18, dacă este să pătrundă în semifinalele play-off din cel mai echilibrat sfert și pe hârtie al Ligii Naționale de baschet masculin, dat fiind eșecul la scor înregistrat de ocupanta locului 4 după cele 24 de etape din sezonul regular în fieful ”violeților” de pe treapta a cincea. Centrul Vladan Vukosavljevic s-a relansat după jocul mai șters de alaltăieri, primul pe Bega din seria ”cel mai bun din 5 partide”, double-double cu 26 de puncte și 11 recuperări în reabilitarea din această seară de la ora 18, iar bănățenii au urcat și ei din nou pe val: 96:78 (47:42) cu SCMU Craiova, pe care au egalat-o la scorul general al meciurilor, 2-2 de la 1-0 și 1-2. Care pe care pe 6 mai în Oltenia, pentru calificarea în Final4.   

Timișorenii le-au făcut viața grea favoriților de puțin pe hârtie ai acestui sfert de finală, învingându-i cu 69:71 pe alb-albaștrii lui Todorov în meciul inaugural din Bănie de miercurea trecută, și întinzându-i alaltăieri până în minutul 35 al meciului 3, 76:76 la care vizitatorii primei încleștări din ”Constantin Jude” s-au desprins pentru a adăuga un nou triumf celui la 16 puncte avans de vinerea trecută de pe malul Jiului, însă de astă dată alb-violeții i-au dominat chiar la toate capitolele pe oaspeții lor, conturând cel mai detașat rezultat din aceste 4 confruntări. Desprinderea s-a realizat după pauză, pe sferturi 27:22, 20:20, 22:15, 27:21, bănățenii atingând pe parcurs și un avans de 22 de puncte, mulțumită și unei serii de 13 puncte.

S-a ratat mult, efect al oboselii acumulate în patru întâlniri directe în 9 zile, dar formația mai ofensivă, obligată să caute victoria pentru a mai putea spera la o dorită răsturnare completă a situației generale în jocul decisiv în deplasare, și-a primit răsplata prestației mai incisive. 

Dacă timișorenilor le-a reușit partitura disputei de totul sau nimic, încă o șansă sau out din competiție, în schimb craiovenii au resimțit reculul a doi componenți din trioul cu câte minim 20 de puncte fiecare în victoria de miercuri, Gajovic și în special Curry, căpitanul Porter Troupe rămânând în schimb principal marcator al ”albaștrilor”, în cele mai multe minute pe teren din tabăra oltenilor, peste 31.

Capitol la care gazdele s-au axat și mai mult pe Diculescu și Randolph, acesta din urmă devenind și coșgheterul întâlnirii, cu 27 de puncte, zece în plus față de Troupe, dintre care 7 de două puncte și trei din 9 încercări de la distanță, plusând cu 6 pase decisive. 

Cristian Bota i-a valorificat pe Randolph și Vukosavljevic, autori a mai mult de jumătate din punctele câștigătorilor, desprinși decisiv la începutul sfertului 4, de la 69:57 la 76:57 inclusiv prin 4 puncte ale lui Komatina, răstimp în care craiovenii au ratat două aruncări de la distanță și apoi tot atâtea de două puncte, cu tot cu un timp de odihnă.

Alb-albaștrii sperau că vor reveni cumva în cursa de urmărire, dar le-a luat aproape 3 minute din ultimele zece pentru a înscrie din nou, prin Mijajlovic, de la distanță, însă orice întreprindeau, ”violeții” înfăptuiau măcar pe măsură: Randolph, ”triță”. 

Pățiți miercuri în ultimele 5 minute, timișorenii s-au asigurat de astă dată că le abordează cu un avantaj suficient, de 16 puncte, completat printr-o nouă revenire la rampă de pivotul Vukosavljevic, cu cinci puncte în cascadă. 

Oltenii erau fără doar și poate lăsați de căruță, pendulând între a menține un handicap cât de cât rezonabil al scorului și a se gândi deja la meciul decisiv de luni, indecizie exploatată de învingători, punctând sistematic prin Komatina din libere și atingând un avantaj maxim cu peste un minut înainte de final, 94:72 pe mâna lui Baciu. 

Unul dintre cei 10 componenți utilizați astăzi, puțin mai mulți decât de obicei, antrenorul Cristian Bota simțind că orice minut în plus jucat de piesele cheie ar putea cântări peste 3 seri. 

Însă timișorenii au fost mai dezinvolți nu numai la începutul ultimului sfert, ci și în a doua jumătate a sfertului trei, Vukosavljevic de la linie, Brown și Randolph cu ”trițe”, Pesakovic și Komatina tot din libere dar acesta din urmă și din semicerc, precum Randolph, balonând scorul de la 56:52 la 69:52 în numai două minute și jumătate.

SCMU Craiova n-a pierdut decât sfertul dinaintea pauzei, 20:20 grație unei ”trițe” a lui Gajovic în ultima jumătate de minut, după ce îl începea cât se poate de bine, cea mai bună perioadă a sa, cu coșurile lui Mijajlovic, coșul cu fault smuls de Casale și liberele lui Koreniuk, 27:31 de la 27:22, însă timișorenii nu s-au lăsat mult dominați, preluând rapid conducerea prin aruncările de la distanță ale lui Vukosavljevic și Randolph, spre mijlocul intervalului… 33:31. Urmau alte 5 puncte fără replică ale bănățenilor, semn că putea fi seara lor.

Conturată încă din primele trei minute prin deschiderea de scor de la distanță a lui Vladan Vukosavljevic, bis de aceeași factură și pentru 8:2, completat de Diculescu și Brown… 10:2. Curry tempera iureșul iar Todorov apela la Ionescu în locul lui Casale, introdus în cinciul de start alături de Troupe, Gajovic, Curry și Koreniuk, însă vioară întâi era tandemul Vukosavljevic – Randolph, cu următoarele 12 puncte ale gazdelor… 22:13. Troupe a mai dres busuiocul în ultimul minut al sfertului inaugural, și de la distanță, și din semicerc, 27:22, dar SCMU Craiova nu mai arăta precum miercuri. 

Duel față de care și asistența a mai scăzut, dar cei prezenți au avut ce vedea, o prestație bună a alb-violeților, care abordau disputa cu Diculescu, Brown, Randolph, Stojadinovic și Vukosavljevic. Iar cei aleși la start au dominat ostilitățile, cu procentaje rezonabile ale aruncărilor în raport relativ cu oboseala acumulată, dar și cu 40 de recuperări, binișor peste olteni. 

Celelalte 43 de puncte ale învingătorilor au fost marcate de 6 jucători în frunte cu Milos Komatina, 11 cu procentaje de 50% din acțiune în 24 de minute jucate, completat de Diculescu și Brown cu câte 8, Baciu și Pesakovic cu câte șase, iar Stojadinovic cu patru. De la învinși, Troupe și Mijajlovic cu 17 puncte iar Gajovic cu 11, Casale și Fraseniuc cu câte 7, Koreniuk, Boone și Ionescu cu câte 5, iar Curry cu numai patru în 25 de minute.

Revedere luni, ceea ce nu mai e cazul în alte sferturi de finală, U-BT Cluj și apoi CSM CSU Oradea tranșând sferturile pe ruta cea mai scurtă, în 3 întâlniri. 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: