SCM Timișoara pierde acasă din libere cu 4 secunde înainte de final un extrem de echilibrat joc la finele turului, 73:74 (35:35) cu SCMU Craiova

Apăsată de obligativitatea plății pe adresa a 4 jucători străini trecuți prin Timișoara dar și de achitarea salariilor pe precedentele două luni către actualii componenți, prim-divizionara SCM a jucat în această seară de la egal la egal în sala ”Constantin Jude” cu mai bine clasata SCMU Craiova, care a răsturnat încă o dată scorul celui mai echilibrat meci din actuala ediție a Grupei valorice A și cu 4 secunde înaintea finalului, din aruncări libere, lăsându-i pe bănățeni penultimii în ierarhie. Egalitate la pauză, egalitate și în sfertul patru iar celelalte adjudecate fără excepție la doar câte un punct, fiecare echipă conducând cu maxim 4 în partida cădere de cortină peste tur, cu mențiunea că returul va fi inaugurat tot pe Bega.

Joc pe muchie de cuțit luni de la ora 18 în ultima întâlnire a etapei a VII-a din Grupa valorică A în Liga Națională de baschet masculin, câștig de cauză având vizitatorii din Bănie pe mâna la libere a celui mai bun realizator al lor, Morris Curry, care le-a fructificat pe ambele cu 4 secunde înainte de final, după ce era faultat de coșgheterul meciului, Vladan Vukosavljevic… 73:74 (35:35).

Au mai fost suficiente partide echilibrate în acest tur al primei grupe valorice, dar nici una precum cea dintre alb-violeți și craioveni, pe sferturi 14:13, 21:22, 15:16, 23:23, împănată de ratări în condițiile în care fiecare dintre echipe a izbutit maxim 7-8 puncte la rând.

Impunându-se la potou, SCMU a sărit în clasament peste ”violeții” din Pitești și a egalat-o la puncte pe campioana din Oradea, a treia în ierarhie, dar cum craiovenii mai au și un meci în mână cu steliștii, lăsat pe luna viitoare, și-au asigurat deja măcar punctajul deținut de primele două clasate, din Sibiu și Cluj, asta în cazul în care vor ceda bucureștenilor.

Craiovenii au mai fost de fapt protagoniști în acest tur ai unui foarte echilibrat meci câștigat acasă cu cei din Sibiu la 3 puncte diferență, cea mai mică diferență finală de până acum, consemnată și în duelul Oradea – Cluj, adjudecat de vizitatori, pe când alte patru partide se încheiau la 4 puncte diferență, alb-negrii de sub Feleac impunându-se astfel atât pe teren propriu cât și afară, de fapt la Timișoara, iar sibienii și Steaua tot în deplasare.

În această rundă cădere de cortină peste tur BC CSU Sibiu a egalat-o la numărul de victorii, 5, pe învinsa sa pe Cibin, U-BT Cluj, scor 85:74, după ce în Steaua – Dinamo s-a consemnat 81:66 iar piteștenii au căzut victime acasă setei de reabilitare a campioanei din Oradea, 81:101 după ce bihorenii nu depășeau prima fază a eurocupelor, pe scut încheind pe plan internațional și roșu-albaștrii din capitală.

Iar în această seară a urmat duelul bănățean – oltean, a treia apariție consecutivă acasă pentru timișoreni după succesele cu Steaua și Dinamo, tot în sala ”Constantin Jude” urmând a fi inaugurat returul, luni 3 decembrie de la ora 18, peste două săptămâni, cu campionii din Oradea, triumfători cu 76:65 în ”Antonio Alexe” la început de octombrie, după care alb-violeții vor avea în program la finele aceleiași săpt ieșirea la Cluj.

Până atunci însă, un meci pe muchie de cuțit pe întreaga sa durată, așa cum s-a derulat pe parcurs, cu numeroase mici răsturnări de scor, încheindu-se cu preluări de avantaj și în ultimul minut, zâmbetul rămânând pe fața craiovenilor.

Deși principalul marcator al partidei a fost dat de tabăra gazdă, Vladan Vukosavljevic strângând 26 de puncte și 11 recuperări, double-double în 27 de minute jucate, urmat dintre componenții primului 5 al lui Perisic de Randolph, cu 15 puncte dintre care 3 de 3 puncte dar și 5 recuperări în 28 de minute pe teren, respectiv Komatina, cu 7 puncte și 5 recuperări în 26 de minute în joc, Diculescu, cu 3 puncte din două aruncări, plus 3 recuperări în 15 minute jucate, și Brown, cu două puncte din 9 aruncări, în 26 de minute pe parchet.

Într-adevăr, gazdele au abordat jocul cu Diculescu, Brown, Komatina, Randolph și Vukosavljevic, iar ultimul a și deschis scorul unui prim sfert searbăd în puncte și câștigat cu 14:13, tot el înscriind și primele puncte ale celui secund, tranșat la limită de oaspeți, așa încât scorul pauzei era egal, 35:35.

Până la urmă, infima diferență avea să încline de partea craiovenilor, pe plus în privința punctelor adunate de jucătorii intrați de pe bancă, 20-32, dintre care Morris Curry a excelat, cu 21 dintre care 3 aruncări izbutite de la distanță dar și două recuperări și 3 pase decisive în 25 de minute jucate.

Cel mai prolific din cinciul de start aliniat de Aleksandar Todorov a fost Goran Gajovic, cu 14 puncte, 8 recuperări și 5 assists în 35 de minute pe teren, centrul Jason Boone înscriind 12 puncte în 23 de minute jucate, Mijajlovic 10, cu 6 recuperări și 3 pase decisive în 32 de minute, iar căpitanul Troupe 6 puncte în 33 de minute, în vreme ce Berculescu n-a punctat.

Și partea a doua a întâlnirii s-a derulat după același tipar precum prima, cu mai multe ratări și mai puține puncte în sfertul trei, dar cu cele mai multe reușite în cel final, abordat de craioveni cu un punct avans, conservat grație preciziei lui Curry din ultimele secunde.

Același Curry era cel care-i ducea pe craioveni la 52:56 după două minute și jumătate din sfertul patru, însă Randolph semna o ”triță” în atacul imediat următor și adăuga alte două puncte peste nici 20 de secunde, răsturnare de situație la 57:56, semn că meciul rămânea deschis oricărui rezultat.

Boone avea să replice peste alte nici 10 secunde, coș cu fault la Randolph, și încă o răsturnare, însă Pesakovic egala pe atacul imediat următor, cu 6 minute înainte de finish.

Fără ca vreuna dintre formații să se poată desprinde, mai întâi Mijajlovic fructificându-și liberele după un alt fault al lui Randolph iar apoi același Randolph marcând de la distanță, 62:61. Curry l-a imitat peste nici 15 secunde însă Vukosavljevic a egalat și el iar Komatina l-a completat, coș cu fault la Gajovic imediat după time-out-ul lui Perisic… 67:64.

Curry însă nu s-a lăsat, încă o ”triță” și egalare, Boone egalând reușita lui Vukosavljevic iar tot centrul vizitatorilor având aceeași oportunitate de la libere după coșul lui Pesakovic, doar că pe prima a ratat-o… 71:70 cu 68 de secunde înainte de final.

Ultim minut în care Boone a recuperat defensiv iar Curry a preluat avantajul cu 27 de secunde rămase din meci, 71:72, imitându-l și Vukosavljevic dar de la linia de libere după infracțiunea lui Boone: 73:72.

Mai erau 10 secunde pe care gazdele le-au abordat cu Brown în locul lui Pesakovic iar oaspeții după un time-out, abilul Curry scoțând un fault la Vukosavljevic și păstrându-și sângele rece… 73:74.

Mai multe libere au avut bănățenii dar au fructificat doar 14 puncte din 19 posibile, oltenii totalizând 13 cu cele din final, dintre care zece valorificate, cu mențiunea că amfitrionii au acumulat 18 greșeli personale, 4 în dreptul lui Randolph. Imprecizia penultimei clasate s-a manifestat și la aruncările de două puncte, cu 19 reușite din 44 de tentative, respectiv de la distanță, 7 din 24, dominantă fiind în schimb la recuperări, cu 41 dintre care 26 defensive, față de totalul de 34 al învingătorilor.

Dintre jucătorii de pe bancă, Pesakovic a apărut peste 24 de minute, marcând 12 puncte, iar Baciu a jucat 13 minute și a înscris opt cu procentaj maxim, totul din aruncări de două puncte, în schimb Popa Calotă ratând toate cele 6 aruncări expediate în 22 de minute în teren, iar Stojadinovic, în joc peste 13 minute, le-a ratat pe ambele. A mai apărut și Coconea, peste 5 minute jucate, pe când dintre rezervele Craiovei au mai marcat Radukic, 6 puncte și 6 recuperări în 13 minute, Ionescu cu o ”triță” și 3 recuperări în 19 minute, iar Berceanu cu două în 11 minute.

Rezultatele etapei a 7-a în Grupa A din Liga Națională, clasamentul la zi și programul rundei a opta, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sapte = 11

 


Ultimele articole din categoria Baschet: