SCM Timişoara revine după pauză şi se revanşează la Craiova

Echipa finalurilor de meci în Top10, SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara a şi valorificat de astă dată miercuri seara câştigarea clară a sfertului final în deplasarea la Craiova, cu 14:28, după ce le pierdea pe primele două, răsturnând astfel soarta apariţiei sale finale pe teren advers în grupa I valorică şi impunându-se îm premieră „afară” în cele 5 ieşiri în Top10, cu 69:80 (39:29), revanşă la acel 72:85 din tur.

Însă, cu toată această primă victorie în deplasare, „violeţii” tot în afara locurilor de calificare în play-off au rămas, dat fiind că a fost o seară a răbufnirii codaşelor, Dinamo trecând şi ea în Bucureşti cu 89:68 (40:34) de FC Argeş, ba chiar şi codaşa din Constanţa dispunând acasă într-un meci foarte strâns de Rapid, cu 79:78, pe sferturi 16:17, 17:15, 21:22, 25:24, în vreme ce BC CSU Sibiu – CSM CSU Oradea s-a încheiat 70:91.

Pe de altă parte, bănăţenii mai au de jucat doar acasă în Top10, tocmai cu învinsele serii pe terenuri ale codaşelor, sâmbătă de la ora 18:30 cu Rapid, vinerea viitoare de la ora 20 cu FC Argeş, noi ocazii de a se revanşa.

Iar numai astfel ar putea prinde măcar locul 8, ultimul de calificare în sferturile play-off, în condiţiile în care timişorenii deţin 5 victorii, faţă de cele 11 înfrângeri, pe când craiovenii, dinamoviştii, sibienii şi piteştenii câte 6 succese fiecare. Şi mai numeroase în contul primelor 4 clasate, favorite ale sferturilor, bihorenii având 15, campioana U-BT Cluj 13, Rapid 9 iar CSO Voluntari 7, în vreme ce constănţenii sunt codaşi, cu doar 4 succese.

Elevii lui Petricevic s-au mai strecurat însă ei la mustaţă şi în Top10, cu un coş „la sirenă” acasă cu gălăţenii, într-un duel direct pentru calificarea din conferinţa preliminară, aşa încât vinerea viitoare va aduce clarificări, atunci când, de la aceeaşi oră, se vor mai juca meciurile Rapid – Dinamo, Constanţa – Sibiu şi Craiova – Voluntari, precum şi derby-ul la vârf Cluj – Oradea.

În jumătarea a doua a ierarhiei, timişorenii au repetat la Craiova ceea ce făceau şi în alte întâlniri din Top10, câştigând sfertul final, de astă dată cu folos, tranşând şi disputa. În tur, acasă, au revenit târziu pe final, după ce pierdeau primele 3 sferturi în faţa oltenilor, dar în „Polivalenta” Băniei le-a adus satisfacţii.

În faţa a aproape 700 de spectatori, bănăţenii i-au surprins pe contre pe alb-albaştrii care au marcat doar 16 puncte cu jucătorii intraţi de pe bancă, răsturnând în ultimele 10 minute soarta partidei din antepenultima rundă în Top10 şi prin a lega un run de 11 puncte cu care au conturat cel mai mare avantaj al lor, de 11 puncte, regăsit tocmai în rezultatul final, în contrast cu avansul de 14 puncte deţinut la un moment dat de localnici.

Cu Dokovic, Năsturescu, Petrescu, Gajic şi Mirkovic la start, oaspeţii au început ezitant, 8:2 pentru cei din Bănie în primele 3 minute, ajungând să fie conduşi şi cu 9 puncte diferenţă la mijlocul sfertului I, 8 în minutul 9, însă au revenit încet şi sigur în joc, în special după pauză, şi au izbutit a doua victorie în Top10, totodată şi a doua cea mai clară victorie a lor în Top10.

Oarece semne bune s-au ivit încă din sfertul secund, la mijlocul căruia Gajic a redus la limită deficitul, 26:25, oltenii solicitând time-out, în urma căruia s-au redesprins rapid cu un run de 7 puncte, majorându-şi şi mai mult avantajul până la pauză, la 10 puncte, după două sferturi sărace în reuşite.

Tot craiovenii au înscris primii şi după pauză, deja în primele 9 secunde, prin Mijovic, din „libere”, dar şi McClellan a ripostat prompt, urmând apoi alte două minute favorabile craiovenilor, cu coşurile de la distanţă ale lui Lamar Edwards şi Coconea: 47:33 în minutul 23, diferenţă maximă a meciului.  

Recuperată prompt de timişoreni, Dokovic dând semnalul revirimentului iar Gajic şi Kesar completându-l cu alte 7 puncte, ceea ce i-a determinat pe localnici să solicite din nou time-out, fără folos însă, tot vizitatorii înscriind, prin McClellan: 47:44 în minutul 26.

Meciul s-a echilibrat brusc şi mai trecea doar un minut până la egalarea semnată de Igor Kesar – coşgeter al partidei, 49:49. Ba mai mult, McClellan a asigurat peste încă un minut, de la distanţă, avantajul în premieră al bănăţenilor, 51:52 cu 94 de secunde înaintea încheierii sfertului 3.

Secunde în care gazdele au întors scorul strict din „libere”, iar Palmi a marcat şi primul coş al sfertului final, 57:52, Dokovic dând semnele unui alt reviriment, cu două „triţe” consecutive, 57:58.

Nikolic a beneficiat de alte 3 libere, Mirkovic a replicat pentru bănăţeni, Mijovic a înscris de la distanţă – craioveni ultima oară la conducere, căci apoi imediat şi Kesar, la fel, 63:64 în minutul 34.

Următoarele fiind ale timişorenilor, cu aceiaşi Mirkovic şi Kesar izbutind desprinderea decisivă, 63:70. McClellan nu s-a oprit acolo, Mirkovic a punctat şi el de la distanţă, iar astfel alb-violeţii au luat avans, smulgând un succes necesar şi meritat.

Pentru care Kesar a contribuit cu 25 de puncte, 11 de la libere, dar şi 6 recuperări şi tot atâtea pase decisive, Dokovic, Mirkovic şi Gajic înscriind 14, 13 respectiv 11 puncte, Nikola Gajic prin a juca 39 de minute, în care a izbutit şi 6 recuperări şi 5 pase decisive. McClellan a contribuit cu 9 puncte, iar dintre cel 10 sportivi jucaţi de Petricevic au mai înscris şi Strong şi Lazar – câte 3 puncte fiecare, iar Petrescu două, fără reuşite în contul lui Năsturescu, 20 de minute în teren, şi Maticiuc, 11.

Au contat mult cele 10 „triţe” ochite, dar şi procentajul bun al aruncărilor de două puncte, 66%, chit că învingătorii au ratat de 8 ori de la libere, însă de 7 ori şi gazdele, care au irosit nu mai puţin de 25 de aruncări de la distanţă, imprecizie ce i-a costat.

Având principalii lor marcatori în Lamar Edwards, cu 24 de puncte şi 8 recuperări, respectiv Mijovic, cu 15 puncte, câte 7 înscriind Ţibârnă, şi cu 9 recuperări, Nikolic şi Palmi. Iar Stepanovskyy a folosit chiar numai 9 jucători la gazde.

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la SCM Timişoara revine după pauză şi se revanşează la Craiova

  1. Ionel spune:

    Ar fi putut fi adăugate mai multe detalii despre joc și despre evoluția jucătorilor, dar este o relatare adecvată pentru un cititor interesat de baschetul românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: