SCM Timişoara se desprinde până la pauză de CSU Sibiu şi învinge în premieră în Top10 la startul returului

SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara a câştigat în sfârşit la a şasea încercare în grupa I valorică a Ligii Naţionale, revanşându-se luni seară acasă la startul returului Top10 în faţa sibienilor. Când Ilija Dokovic e în mână şi le face jocul, şi „violeţii” merg mai bine, sârbul înscriind 25 de puncte, completat de Mirkovic cu 21 şi omniprezentul Gajic cu 17, iar bănăţenii s-au impus la un coş diferenţă în sfertul inaugural, cu 30:22 în cel de-al doilea, având aproape 50 de puncte marcate la pauză, 49:36, după care l-au dominat şi pe al treilea, 22:18. Gheaţă spartă, 92:79 în săptămâna deplasării la U-BT Cluj. 

Elevii lui Dragan Petricevic, Bota şi Markovic, de fapt doar nouă dintre ei – care au şi jucat, au lăsat în urmă luni de la ora 19 eşecurile turului în Top10 şi au început seria ultimelor 5 etape din grupa I valorică prin a se revanşa pentru „corecţia” de la Sibiu, atunci cu 95:63.

La 4 seri după înfrângerea de la Piteşti, una după duelurile duminicale Dinamo – Rapid 99:79, CSM CSU Oradea – U-BT Cluj 82:74 şi Voluntari – Craiova 84:76, timişorenii au întrerupt o serie neagră de 5 insuccese dintre care 4 în Top10, dispunând de cei de pe Cibin, pe sferturi 19:17, 30:19, 22:18, 21:22.

Începând cu Dokovic, Năsturescu, Gajic, Mirkovic şi căpitanul Lazar, localnicii n-au mai scăpat hăţurile din mână şi nu i-au lăsat pe ardeleni să se desfăşoare, aşa încît cei de pe Cibin nici n-au avut un avans mai mare decât un punct, nici n-au legat mai mult de 5 puncte, SCM înscriind în schimb 20 pe reluarea atacurilor şi, mulţumită inclusiv unui run de 10 puncte, au atins un avantaj maxim de 16 puncte.

Era ultima şansă a „violeţilor” de a se reabilita cât de cât nu prea târziu în Top10, şi au fructificat-o, cu Nikola Gajic implicat din nou aproape tot meciul, autor şi a 9 recuperări din totalul de 31 al echipei, iar numai cine nu munceşte, nu greşeşte, ratând de 4-5 ori aruncări de două respectiv 3 puncte.

Dokovic a fost coşgeterul întâlnirii rundei a 6-a în Top10, cu 25 de puncte, 4 pase decisive şi tot 4 recuperări în 24 de minute jucate, ratând doar câte două-trei aruncări de două respectiv 3 puncte, iar Adam Mirkovic a fost esenţial, cu un plus de forţă, izbutind 21 de puncte, 5 recuperări şi 3 pase decisive în 31 de minute pe terenul sălii „Constantin Jude”, acoperit imediat după meci cu o suprafaţă specială pentru finala voleibalistică feminină de miercuri în CEV Challenge Cup, CSM Lugoj – Reale Mutua Fenera Chieri.

Un imbold cu iz continental suficient de potent pentru a-i inspira, motiva şi cataliza şi pe alb-violeţi, iar reacţia a avut loc, cu un procentaj de 61% al aruncărilor reuşite de două puncte şi un „festival al triţelor”, 12 din 29.

Era aidoma unui ceas al XII-lea, căci după ieşirea la Cluj rămase la dispoziţie vor mai fi doar partidele de la Craiova, cu Rapid şi cu FC Argeş, sprint după punctele necesare intrării în sferturile play-off.

Puncte în meci au înscris toţi cei 9 baschetbalişti jucaţi, centrul Kesar 10 în 33 de minute pe teren, Năsturescu 7 în 35 de minute, cu câte 3 pase decisive şi recuperări, McClellan şi Petrescu câte 4 fiecare în zece respectiv 6 minute jucate, iar Lazar şi Strong câte două puncte, în 20 respectiv 12 minute.

Sibienii au reuşit şi ei tot 8 intercepţii şi i-au prins pe „violeţi” mai mult pe contre, adunând astfel 15 puncte, al doilea cel mai prolific jucător al partidei fiind Whelan, cu 21 de puncte în 30 de minute, cea mai mare eficienţă de la vizitatori având-o însă Barro, plus 17, cu tot atâtea puncte marcate în 23 de minute, dar şi 4 recuperări ofensive, fără a fi ratat decât un coş din acţiune.

Însă cu una-două flori nu se face primăvară, chit că Rinkevicius a rulat 10 jucători, toţi şi marcatori, Blumbergs în forţă cu 12 şi 8 recuperări în 34 de minute jucate – cel mai mult pentru învinşi, play-maker-ul Pratt 7 şi câte 4 recuperări respectiv pase decisive în jumătate de oră, căpitanul ex-timişorean Dragoste şi Uţă cu câte 5 fiecare, Marinelli, Manchon Crespo şi Ionescu cu câte 4, Gavriloaia două puncte.

O seară începută excelent, cu „triţe” ale lui Gajic şi Mirkovic pe atacuri succesive în minutul 2, acelaşi Gajic şi Dokovic majorând apoi diferenţa la 10:0 în minutul imediat următor, uluială pentru oaspeţi, surprinşi în fazele iniţiale ale întâlnirii, ceea ce a contat în economia sa.

Trupă de moral, gazda a jucat mai dezinvolt văzând că-şi poate depăşi adversara, iar chit că sibienii au egalat deja în primele 20 de secunde din sfertul secund, 19:19, după care aveau să şi preia conducerea preţ de tot nici 20 de secunde graţie lui Barro, SCM Timişoara s-a desprins rapid până la mijlocul sfertului 2, la 10 puncte, 38:28, în special pe mâna lui Dokovic.  

Avantaj care avea să şi reziste până la pauză, cu un maximum de 12 în minutul 17, chiar şi 16 în minutul 22, la reluarea partidei, „triţă” Mirkovic: 55:39. Sfert 3 în care timişorenii au reuşit să păstreze controlul jocului, uşurându-şi misiunea prin a intra cu 71:57 în ultimele zece minute.

În general de regulă cele mai bune pentru „violeţi” în turul Top10, capabili şi în această seară a-şi conserva avantajul, pentru un succes meritat, foarte muncit. 

Care le-a îmbunătăţit pasivul, 4 victorii şi 10 eşecuri, lăsându-i ultimii pe constănţeni (3/10). În frunte, CSM CSU Oradea cu 12 succese şi un eşec, campioana din Cluj cu 11/2, Rapid 9/4, sibienii şi CSO Voluntari cu câte 6 triumfuri, dar cei de pe Cibin de-acum şi cu 8 eşecuri, iar FC Argeş, SCM U Craiova şi Dinamo cu câte 5 succese în 13 întâlniri.

Următorul meci acasă al timişorenilor, pe 1 aprilie cu Rapid, după ieşirile la Cluj şi Craiova, în Bănie pe 29 martie. Ultima etapă îi va găsi tot în „Constantin Jude”, cu piteştenii.

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × cinci =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: