SCM Timişoara se desprinde spre final şi încheie invincibilă turul grupelor Alpe Adria Cup: 97:85 (46:43) cu slovena Ilirija

Baschetbaliştii Timişoarei au câştigat în această seară şi pentru a cincea oară la rând în noua ediţie din Alpe Adria Cup, aşa încât au încheiat imbatabili turul fazei grupelor, cu ample perspective spre calificarea în semifinale. „Violeţii” s-au impus în fiecare sfert al primirii de la ora 19 a grupării slovene KK Ilirija, 20:19, 26:24, 28:27, 23:15, desprinzându-se în ultimul şi repurtând a patra victorie acasă în această toamnă în Grupa B, cu 97:85, la pauză 46:43. 

„Violeţii” au trecut cu bine primul hop al săptămânii, celălalt urmând sâmbătă de la ora 18:30 la startul returului în Grupa A din preliminariile campionatului Ligii Naţionale, la Galaţi, cu CSM, după ce la finele săptămânii trecute nu jucau în întrecerea internă, la Târgu Jiu, la finele turului, dat fiind că gorjenii n-au avut sala polivalentă la dispoziţie pentru organizarea partidei, lăsată pe ianuarie 2024.

De fapt, timişorenii s-au aliniat astăzi în etapa a V-a din Alpe Adria Cup după ce şi ultimul meci îl jucau în aceeaşi competiţie, la mijlocul săptămânii trecute la Viena, unde semnau şi primul succes în deplasare în noua campanie. 

În schimb, KK Ilirija a jucat în ultimul weekend în prima ligă a Sloveniei, Liga Nova KBM, pierzând acasă cu 85:96 cu LTH Castings, căreia i-a cedat astfel locul secund în ierarhie, în rocadă.

Iar şi elevii lui Dragan Petricevic au depăşit Ilirija cu un rezultat similar, 97:85, pricinuind al patrulea eşec al slovenilor în 5 partide. 

Următoarele reprezentaţii ale timişorenilor în întrecerea internaţională fiind însă în deplasare la startul returului, pe 5 şi 13 decembrie în Croaţia şi Cehia, la Dubrava şi Olomouc, iar după anul nou tot peste hotare şi la 17 ianuarie 2024, la Geosan Kolin, abia în 24 ianuarie mai având bănăţenii o ultimă apariţie în grupă în sala „Constantin Jude”, cu BC Viena, returul din Slovenia fiind în 7 februarie.

Până atunci, de notat că Igor Kesar a marcat 27 de puncte prin a valorifica toate cele 10 aruncări libere şi a reuşit 4 recuperări în 25:32 minute jucate, completat de Nikola Gajic cu 25 de puncte şi din 6 „triţe” fără greş dar fără a rata nici de la libere, şi tot cu 4 recuperări în 33:33 minute, alte 16 puncte înscriind Adam Mirkovic, la fel, cu un procentaj maximum de la libere, dar şi 6 recuperări în 29:14 minute pe teren.

Noile achiziţii Luka Mitrovic şi Dimitrijevic au marcat câte 8 puncte în 26 respectiv 23 de minute jucate, Scott-Grayson 4 în 21, cu 5 recuperări, iar şi Petrescu a înscris 4 puncte în 13 minute, trei reuşind căpitanul Lazar în 12 minute jucate, Năsturescu un coş în 7 minute, fără a scutura plasa Schipor în 10 minute.

Timişorenii izbutind şi de două ori mai multe recuperări ofensive decât slovenii care au utilizat doar 4 rezerve, 12 sub coşul oaspeţilor, astfel încât au şi marcat alte 16 puncte pe reluarea atacurilor, dar i-au şi surprins pe vizitatori mai adesea pe contraatac, totul contribuind la desprinderea la 12 puncte – diferenţă maximă a partidei, consemnată la final.

Astfel, chiar dacă în întrecerile interne au început mai ezitant decât în ediţia anterioară, de astă dată fiind eliminaţi din preliminariile Cupei României deşi n-au pierdut în două apariţii în timpul regulamentar al celor 40 de minute la Craiova, iar în campionat cedând 4 întâlniri din 7 avute, alb-violeţii au un parcurs fără greş în competiţia central europeană.

Ultimele rezultate din Grupa A a „Conferinţei” Ligii Naţionale şi programul etapei a X-a, din weekend, cu bănăţenii la Galaţi, pe coloana clasamentului la zi a secţiunii Baschet.   

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 0

 


Ultimele articole din categoria Baschet: