SCM Timișoara stabilește cu toți cei 11 marcatori scorul record al manșei I în optimile Cupei României, cu ocazia jocului inaugural al sezonului 2021/2, în deplasare

CS SCM Timișoara a fost protagonist al primului meci jucat în noul sezon 2021-2022 în baschetul masculin românesc rezervat seniorilor, programat vineri de la ora 17 la Miercurea Ciuc, în manșa I a optimilor Cupei României, și a stabilit scorul record al partidelor tur, învingătoare la nu mai puțin de 39 de puncte diferență, în condițiile în care diferențele de scor înregistrate în celelalte întâlniri ale manșei I au variat între 6 și 26 de puncte.

Baschetbaliștii Timișoarei au pășit hotărât cu dreptul în noua stagiune sub panouri, câștigători în sala Eross Zsolt din Miercurea Ciuc cu un zdrobitor 54:93 care le-a asigurat calificarea între cele 8 cluburi care vor continua parcursul în noua ediție a Cupei României, competiție cu care sezonul 2021-2022 este inaugurat.

Desprinși din sfertul secund, alb-violeții de pe Bega au făcut scor, ca și calificați înaintea returului de marți seară de la ora 19 din sala ”Constantin Jude”, ocazie a jocului oficial de debut acasă în sezonul abia început. Mai apoi, debutul și în noul parcurs în campionatul Ligii Naționale, sâmbătă 2 octombrie în deplasare la cei din Voluntari, urmat de un meci acasă, precum în Cupa României, tot peste alte 4 zile, miercuri 6 octombrie de la 17:30 cu FC Argeș Pitești.

Momentan, un prim rodaj de succes înaintea mai dificilelor confruntări din liga de elită, ilfovenii și argeșenii fiind semifinaliști în play-off-ul ediției trecute. 

Bănățenii au avut parte de un start abordabil în Harghita, în compania unei grupări modeste, și au luat deplasarea cât se poate de în serios, impunându-se pe sferturi cu 20:24, 9:23, 14:31 și 11:15, Darrion Strong fiind coșgheter al partidei, cu 21 de puncte.

CSM VSKC Miercurea Ciuc, a 13-a și penultima în sezonul regular anterior, cu numai 3 victorii în 26 de apariții, rămasă de căruță cu 3 puncte în urma celei de-a 12-a clasate, a preluat o singură dată conducerea, în primul minut, prin Mihajlo Bogdanovic, autor al întâiului coș de două puncte al partidei, dar a cedat rapid ritmul, ”violeții” desprinzându-se deja în primele 4 minute la 4:13, fără a mai ceda deloc conducerea.

La start cu Mocrițchi, Strong, Gajic, Komatina și Lazar, vizitatorii de pe Bega au întâmpinat o mai aprigă opoziție doar la sfârșitul sfertului inaugural, când harghitenii s-au apropiat de la 15:24 la 20:24, însă timișorenii s-au redesprins decisiv încă din primele faze ale sfertului secund, în care tot harghitenii au izbutit primul coș de două puncte.

Strong și Olah au mărit avantajul la 13 puncte până la mijlocul sfertului secund, galop de sănătate în continuare pentru alb-violeți, la pauză confortabili în față cu 29:47.

Avantaj mai mult decât dublat în partea secundă a întâlnirii, în care oaspeții au avut și 40 de puncte avans, în condițiile în care toți cei 11 baschetbaliști au fost jucați între peste 23 de minute respectiv peste 11 minute.

Iar toți cei 11 au și marcat, Strong 21 de puncte, Komatina și Schipor câte 15 fiecare, Gajic 8 puncte, Lilov și Petrescu câte 7 fiecare, Mocrițchi 6 puncte, Mirkovic 5 puncte, Olah 4, Rogava 3 iar Lazar două puncte.

Gajic și Strong au jucat cel mai mult din lotul lui Dragan Petricevic, peste 23 de minute fiecare, iar alte noi achiziții, Rogava și Petrescu, tot mai mult de jumătate din timpul partidei, peste 20 de minute, cu aproape 12 în dreptul lui Olah, cel mai puțin jucat. Cât despre recuperări, câte 7 în contul lui Gajic și Rogava, pe când Lazar și Strong au izbutit șase fiecare.

Un succes facil și scontat, cu procentaje mai mici doar la aruncările de la distanță, 40%, însă greul abia începe, de săptămâna viitoare, în campionat. În pregătirea căruia ”dubla” cu harghitenii le-a venit ”violeților” ca o mânușă.

Cel mai greu le-a fost în schimb sibienilor, învingători acasă doar cu 80:74 în manșa I cu CS Municipal Ploiești, pe când al doilea cel mai detașat scor l-a reușit CSO Voluntari, cu 66:92 la Târgu Jiu, învingătoare săptămâna trecută la Timișoara a bănățenilor, în amical. Iar ilfovenii îi vor primi pe băieții lui Petricevic weekend-ul viitor. Dar până atunci, un prim pas reușit al Timișoarei, la 39 de puncte diferență în nord-estul țării. 

Programul etapei I în noua ediție a Ligii Naționale, în timp util pe coloana clasamentelor secțiunii Baschet.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Baschet: