SCM Timișoara trece de a treia clasată, BC CSU Sibiu

Baschetbaliștii Timișoarei au obținut în această după-amiază o victorie notabilă în turneul de la Pitești din returul Ligii Naționale, împotriva unei ocupante a podiumului, BC CSU Sibiu, alb-violeții câștigând sferturile după pauză, doar cel inaugural fiind adjudecat de ardeleni. Pierzători și ieri cu 71:82 în fața orădenilor, pe când bănățenii s-au redresat după ce aseară cedau gazdelor cu 79:72. A fost 80:76 (38:42) în favoarea elevilor lui Petricevic, pe sferturi 16:22, 22:20, 24:18, 18:16, Nikola Gajic fiind autor al unui double-double, 25 de puncte și 13 recuperări în aproape 36 de minute jucate.

Fără a conduce cu un avans mai mare de 5 puncte dar dominând în jocul la recuperare, 41 dintre care 30 defensive, SCM Timișoara s-a impus și pe fondul unui bun joc combinativ, completat de o mai mare precizie a aruncărilor de două puncte, cu 24 de reușite din 37 de șuturi, una singură fiind irosită de la libere. 

Sibienii, cu numai 3 înfrângeri în 18 apariții din totalul celor 26 programate în sezonul regular, au fost treptat dominați de alb-violeții care au preluat frâiele jocului, controlându-i finalul, în care s-au desprins în ultimul minut prin reușita coșgheterului Gajic, care recupera după aruncarea ratată de la distanță de Komatina, și liberele lui Mijajlovic, cel mai folosit jucător de pe teren, 37 de minute, rotunjind la 15 totalul personal al punctelor, adăugate celor 6 recuperări, la un bilanț consemnând și 6 aruncări ratate de la distanță.

În 5-ul de start Tohătan – cpt., Addison, Rathan, Johnson, Reynolds, elevii lui Dan Fleșeriu au început mai bine jocul de la ora 16, trei dintre titulari înscriind fără replică în primele două minute, Reynolds chiar de două ori de la distanță, scor 11:0. 

La care intrau Olah și Mocrițchi, după ce meciul era abordat cu Mijajlovic, Dragoste, Gajic, Komatina și Banciu.

Gajic avea totuși să spargă gheața pe următorul atac, după două minute și 14 secunde, iar ”violeții” au avut apoi de fiecare dată replică la următoarele două coșuri ale sibienilor, ba chiar Komatina a izbutit prima ”triță” a băieților lui Petricevic, Markovic și Bota, 9:15.

Handicap consemnat și la finele primului sfert, pe fondul echilibrului restabilit în joc… 22:16 pentru cei de pe Cibin. Timișorenii au fost cei care au înscris primii în sfertul 2, prin Olah, continuarea fiind dată de reușite de la distanță, ale lui Gavriloaia respectiv Gajic, o liberă a lui Mocrițchi reducând cel mai mult handicapul până atunci: 22:25 în minutul 13.

Ardelenii și-au menținut avantajul de 4-5 puncte, majorându-l de la distanță prin Tohătan, completat de masivul Cooper Williams, 36:26 cu 4 minute înaintea pauzei.

SCM a micșorat ecartul prin coșurile de la distanță ale lui Mocrițchi și Mijajlovic, 38:34, punctelor lui Rathan și Torok răspunzându-li-se tot prin reușite din semicerc, ale lui Olah și Mijajlovic… 42:38 la pauză.

Sibienii au înscris în primele 6 secunde după reluarea jocului, Rathan – coș cu fault, însă peste alte 3 minute și jumătate Gajic egala în premieră, 47:47. Reynolds a marcat de afară pe următorul atac, însă bănățenii au răspuns de fiecare dată prin a-și valorifica atacurile, suflând în ceafa favoriților.

Ușor desprinși prin coșurile lui Addison și Rathan, 58:53 cu 3 minute și jumătate rămase din sfertul 3, în care SCM Timișoara a legat un run de 7 puncte, prin Gajic de la libere, veteranul Lazar și Mijajlovic de la distanță, ”violeți” în premieră la conducere, 60:58 cu 43 de secunde de joc din penultimul sfert.

Încheiat cu coșurile lui Cooper Williams și Lazar, 62:60 pentru bănățeni. Surpriza intrase în cărți și SCM n-a irosit prilejul, înscriind prima prin Dragoste și preluând din nou conducerea la limită nu mult mai apoi prin Gajic, după coșul lui Jackson.

Se anunța un final pe muchie, sibienii preluând de fiecare dată conducerea, dar și Gajic procedând la fel pentru timișoreni, coșuri în succesiune. Completate de Mijajlovic de la distanță, 76:71 cu două minute și 18 secunde înainte de final.

Bine gestionat de elevii lui Petricevic, deși egalați prin coșurile lui Addison și Tohătan, 76:76 înaintea ultimului minut. Pe fază, Gajic a urmărit însă bine și a fructificat inspirat, aripi pentru bănățenii cu șansa a doua, desprinși în câștigători.

Triumf la care au mai contribuit cu câte 10 puncte și Komatina și Olah, timișoreanul și cu 8 recuperări, Dragoste și Lazar înscriind câte 6 puncte iar Mirkovic și Mocrițchi câte 4 fiecare, pe teren și Pesakovic, peste 4 minute. Învinșii au apelat în schimb la mai puțini componenți, numai 9, dintre care Rathan a marcat 16 puncte, Reynolds și Cooper Williams câte 14 iar Addison 13.

Rezultatele și programul din weekend, pe coloana clasamentului LNBM. Săptămâna viitoare, meciuri ale violeților la Oradea cu cei din Constanța și Voluntari, în etapele 23-24 din sezonul regular, spre finele returului. 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = cinci

 


Ultimele articole din categoria Baschet: