SCM Timișoara trece de CSM Galați în turneul fără orădeni

Mai bine de un an de zile au tot așteptat baschetbaliștii Timișoarei să joace pe teren propriu, așteptare care a luat sfârșit în această seară la inaugurarea primului turneu găzduit de sala ”Constantin Jude” în ediția în curs a Ligii Naționale, însă un ochi e plâns chiar și cu această ocazie, dat fiind absența de la start a celei mai valoroase grupări a reuniunii, CSM CSU Oradea, finalistă învinsă marți a Cupei României blocată în Bihor de vânătorii de ”pozitivi” ai ”pLandemiei” pseudo-medicale. Implicit, patrulaterul a devenit triunghiular, din șase întâlniri, doar 3 în zile consecutive, dar cei din Țara Crișurilor oricum n-ar fi putut fi văzuți pe viu la lucru, dat fiind disputarea meciurilor fără spectatori în tribună, ordin de la stăpânire. De fapt, culme a ironiei trădând cu atât mai mult absurditatea implementată de peste 12 luni fără justificări reale științifico-medicale pe pielea populației, sau care prind eventual la necunoscători, naivi și neavizați, când a ajuns și Timișoara să fie în sfârșit programată la rând la organizarea unui turneu prim-divizionar, tocmai atunci a învăluit-o între timp carantina, în care, iată!, baschetul își târăște zilele cu ușile închise… 

Un triunghiular modest, cu vizitatori din jumătatea inferioară a clasamentului, SCM Timișoara abordându-l cu prima șansă, valorificată duminică seară, 74:57 (39:28) cu CSM Galați, cu așteptarea unui bis luni de la ora 19 cu CSM Târgu Jiu, după care marți va urma meciul dunărenilor cu gorjenii. Turneu înjumătățit la revenirea baschetului în sala ”Constantin Jude”, la revenirea după mai bine de un an a Ligii Naționale în Timișoara, în a șaptea sa zi de carantină.    

”Violeții”, eliminați sâmbăta trecută de orădeni la primul hop al turneului final de la Cluj al Cupei României, în sferturi, au punctat primul meci în Timișoara după mai bine de un an prin a trece de gălățenii mai slab cotați, pe sferturi cu 18:15, 21:13, 21:15, 14:14, cei de la Dunăre aliniindu-se în Banat după un eșec și o victorie în zile consecutive în urmă cu două săptămâni, în campionat… 85:89 cu CSM Focșani, 86:79 cu CSM VSKC Miercurea Ciuc.

La conducere și cu 21 de puncte dar și dominanți sub panouri, 42-27 la recuperări, elevii lui Petricevic au controlat jocul și s-au impus meritat, pe final și cu gândul la partida de luni seară. Gazdele au început cu Mocrițchi, Mijajlovic, Brown – cpt., Komatina și Olah, mai multe puncte trecând însă în dreptul celor intrați de pe bancă, șase la număr în frunte cu Nikola Gajic, autor a 19 dar și 7 recuperări în 30 de minute în teren, ochind cel mai adesea de la distanță, 3 reușite din 6, în nota generală a echipei, 9 din 20.

L-a secondat Mijajlovic, cel mai mult utilizat, 32 de minute, autor a 12 puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive, completat de căpitanul Brown cu 11 puncte și 5 recuperări în aproape 29 de minute pe parchet, pivotul Lazar adăugând zece puncte în 10 minute iar Mirkovic 9 în 21 jucate, și cu 6 recuperări. Localnicul Olah a marcat 5 puncte în 24 de minute iar Komatina și cu Dragoste câte trei, Banciu două. De la învinși a punctat cel mai adesea Eads, 18.

Rezultatele zilei la reluarea Ligii Naționale și programul în curs, pe coloana clasamentului.

  

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: