SCM winsed.swiss Mozzart Bet surclasat la Timişoara 61:84 de SCMU Craiova şi aruncat în zona 13-14

În vreme ce campioana U-BT Cluj şi vicecampioana CSM CSU Oradea sunt la doar o victorie fiecare în semifinale de reeditarea ultimului act de anul trecut din Liga Naţională de baschet masculin, succese la îndemână marţi şi miercuri la Piteşti şi Voluntari, SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timişoara a pierdut în schimb şi al doilea meci de clasament din grupa a II-a valorică în faţa celor de la SCMU Craiova, de astă dată mai drastic pe Bega decât în Bănie, 61:84, „violeţii” fiind astfel expediaţi în zona locurilor 13-14 a ierarhiei finale a ediţiei 2023-24. 

Favoritele au câştigat primele câte două partide în semifinalele din play-off ale Campionatului Naţional masculin, U-BT la Cluj cu 91:71 şi 101:74 în faţa lui FC Argeş – anul trecut învingătoare a timişorenilor în disputele finale pentru locurile 7-8, iar vicecampionii de la CSM CSU Oradea în Bihor, 79:73 şi 96:76 cu CSO Voluntari, nord-vesticele apropiindu-se astfel de o nouă finală la titlu, poate chiar de marţi-miercuri, dacă se vor impune şi peste munţi, la Piteşti respectiv în Ilfov, în jocurile cu numărul 3 după sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”.

Iar dintre învinsele în sferturi, şi Rapid Bucureşti a conturat deja scorul de 2-0 la victorii în zona 5-8, în dauna concitadinei CS Dinamo, cu 80:70 şi 79:74, giuleştenii aşteptând acum să afle, vineri, identitatea oponenţilor din partidele finale pentru locul 5, fie sibienii, care treceau iniţial pe Cibin cu 93:91 de dobrogeni, fie CSM CSU Constanţa, care s-a impus cu 89:83 în cea de-a doua întâlnire, tot în zona 5-8.

Simţitor mai jos pe treptele ierarhice, craiovenii şi timişorenii, anul trecut în play-off, cei de pe Jiu chiar în disputele pentru poziţiile 5-6, s-au revăzut de astă dată în zona 11-14, iar alb-albaştrii din Bănie s-au impus şi în cea de-a doua dispută directă cu bănăţenii, după cea de joi din capitala Olteniei, de astă dată de la ora 19 în sala „Constantin Jude”, unde nu s-au lăsat absolut deloc conduşi de localnici, pe care i-au condus în schimb şi cu 25 de puncte, taxându-i şi pe contre şi punctând în special prin componenţii primului 5, astfel încât au câştigat cu 2-0 seria „cel mai bun din 3 meciuri” şi s-au calificat în zona 11-12.

SCM U Craiova a învins în deplasare pe Bega cu 61:84, fără a ceda absolut nici un set, 11:17, 19:21, 20:24 şi 11:22, majorând în partea secundă avantajul avut la pauză, 30:38.

Cipriorul Yiannaras a dat minute tuturor celor 11 „albaştrii”, cel mai mult coşgeterului Sessoms, peste 34, în care a marcat 29 de puncte, izbutind şi 8 pase decisive respectiv 4 recuperări, pe când la timişoreni au jucat 10 alb-violeţi, cel mai mult activând Robert Schipor, aproximativ acelaşi timp, peste 34 de minute, pe când principal marcator al învinşilor la scor a fost Luka Mitrovic, cu 14 puncte. Mai multe înscria pentru craioveni Krutous, 15, iar Bogdan Ţibîrnă 13, tot din tabăra învingătorilor.

Una peste alta, o înfrângere mai usturătoare ca alta pentru bănăţeni din partea craiovenilor care-i taxau în 2024 pe Bega şi în grupa a II-a valorică a locurilor 11-18, acesta fiind al treilea succes la rând al oltenilor împotriva „violeţilor” Timişoarei. 

Fără ca un alt meci pe axa Craiova – Timişoara să mai fie aşadar necesar joi în Bănie, „albaştrii” tranşând deja cu 2-0 accederea în zona 11-12, în care şi-ar putea păstra locul 11, pe care încheiau recent faza grupei a II-a valorice, dacă vor dispune de CSM Galaţi, elevată într-o răsturnare pozitivă de situaţie prin a le depăşi la rând în play-out pe CSM Târgu Jiu şi CS Vâlcea 1924.

Tocmai cu vâlcenii nou-promovaţi urmând a se întâlni timişorenii pentru evitarea locului 14, ultimul salvator pe buza prăpastiei retrogradării.

Un sezon plin de învăţăminte pentru trupa „Municipalităţii” şi care mai ales nu trebuie dat uitării, ca etalon al nereuşitei deloc întâmplătoare, ci în baza resortului cauză – efect. Alte comentarii fiind chiar de prisos, deşi ar fi nenumărate de spus, însă în linii mari mai totul e sub orice critică. 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 7

 


Ultimele articole din categoria Baschet: