Sebastian Răducanu (BC Timba): „Suntem totuşi o echipă de moral şi s-a văzut lucrul acesta!”

Extrem de semnificativa victorie obţinută miercuri seară de BC Timba la malul mării, mai ales prin proporţiile scorului în condiţii de deplasare, 83:56 (33:34) cu Farul, a fost pusă de Sebastian Răducanu, finanţator al nou-promovatei timişorene în Liga Naţională, şi pe seama faptului că galben-negrii au „reuşit trei sferturi bune, faţă de doar două pînă acum”. Iar investitorul în gruparea „Urşilor” şi-a exprimat odată cu bucuria primului triumf în elită şi speranţa ca „la jocul cu Târgu Mureş să fie plină sala şi să ne ajute să cîştigăm, pentru că suntem totuşi o echipă de moral şi s-a văzut lucrul acesta!” Mai jos, un scurt dialog „la cald”, după prima victorie stagională în elită a grupării pe care o conduce…

Sebastian Răducanu, finanţator al nou-promovatei BC Timba, încîntat după maniera de joc şi categorica victorie de la Constanţa

„Suntem fericiţi pentru această primă victorie a clubului în Liga Naţională, cu toate că mi-aş fi dorit să fi venit mai repede dar ne-a fost ceva mai greu să ne omogenizăm, să ne obişnuim cu prima ligă. Mă bucur mult că prima victorie a venit în deplasare la o contracandidată, ceea ce este foarte important, şi mă bucură şi mai mult modul îi care a fost obţinută, pentru care îi felicit pe jucători şi antrenori”, ne-a spus Sebastian Răducanu la puţin timp după categoricul triumf de la Constanţa.

Conducătorul nou-promovaţilor galben-negri a pus rapidul reviriment al colectivului, de la eşecul de vineri seară, acasă cu CSŞ Giurgiu, la triumful de pe litoral, pe seama întăririi lotului în acest scurt răstimp: „Spun că a contat foarte mult şi aducerea unui jucător nou, cu experienţă, în vîrstă de 35 de ani, cu 5 ani petrecuţi în Liga 1, care cunoaşte foarte bine competiţia, ceea ce s-a văzut şi la debutul său pentru noi. A reuşit 7 recuperări şi în general un foarte bun joc în apărare, nu mai zic de cele 15 puncte marcate”.

Totodată, Răducanu a remarcat că în actualele circumstanţe, ca echipă nou-promovată, BC Timba avea nevoie şi de acel dram de şansă, care i-a surîs în prima deplasare a sezonului: „Poate că în această seară am avut şi ceva mai multă şansă, pentru că dacă CSŞ Giurgiu a fost peste noi în plan valoric, în schimb cu Craiova ne-a lipsit pe final şi un dram de şansă şi acea maturitate pe care sperăm să o dobîndim încet, încet la acest nivel. Simţim totuşi că începem să ne legăm, să ne mişcăm mai bine, iar acum am reuşit 3 sferturi bune, după ce pînă acum, cu Craiova şi Giurgiu, am avut doar două. Sfertul 2 a fost astăzi un pic mai slab dar în rest echipa a jucat mai bine, iar cînd vom ajunge să evoluămla fel de bine în toate cele 4 sferturi, vor apărea şi alte rezultate”. 

Sebastian Răducanu a menţionat efectul psihologic al unui asemenea clar succes extern, ca fiind „foarte important pentru moralul echipei, şi îi felicit pe această cale pe antrenorii Bogdan Murărescu şi Radenko Toroman, care au lucrat foarte atent în toate aceste zile la moralul băieţilor, pentru că vă daţi seama că nu ne-a fost deloc uşor după ce una a fost pierdută pe final (n.n.: cu SCM U Craiova), iar una după o luptă de recuperare, şi am mai avut parte de acest joc după 900 de kilometri de deplasare, cea mai lungă a sezonului…”

BC Timba a utilizat la Constanţa numai 8 componenţi iar pivotul Grubisic nici nu a efectuat deplasarea, fiind menajat datorită unei răceli dar „oricum avem 7 jucători străini deci tot timpul unul va trebui să stea”.

Banca lui BC Timba, cu Sebastian Răducanu în prim-plan, şi-a aruncat necazurile eşecurilor de pe Bega în Marea Neagră: succes cu 83:56 pe litoral!

Cît despre aportul publicului spectator, prezent în număr relativ ridicat mai ales la ora debutului acasă, şi aşteptat cu atît mai mult luni seară la ora 20, la jocul din runda a patra, cu mureşenii, care joacă joi contra Mediaşului, Sebastian Răducanu ne-a mai spus că „vreau în primul rînd să le mulţumesc pentru susţinerea pe care ne-au oferit-o. În primul rînd, sunt buni cunoscători ai baschetului şi ai fenomenului sportiv iar reacţia lor a fost una normală, nu am văzut apostrofări la adresa inerentelor noastre erori, pentru că sunt cu toţii conştienţi că suntem totuşi doar la început, ca o echipă mică, şi este destul de greu să faci faţă în condiţiile în care 80% din finanţarea clubului provine din fonduri private, momentan cu un mic sprijin al Consiliului Judeţean, iar doar două grupări din Liga Naţională au o pondere mai mare a susţinerii private, BC Timba şi Asesoft, iar restul sunt susţinute mai ales din bani publici. Eu apreciez foarte mult susţinerea avută din partea publicului nostru şi sper ca sala să fie tot mai plină şi să ne ajute. Cu Craiova a fost destul de plină iar cu Giurgiu am evoluat la aceeaşi oră cu jocul României în Turcia, şi poate a contat acest aspect, dar eu sper ca la meciul cu Târgu Mureş să fie plină sala şi să ne ajute să cîştigăm, căci suntem totuşi o echipă de moral şi s-a văzut lucrul acesta!”

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Exclusiv și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = sase

 


Ultimele articole din categoria Baschet: