Sebastian Răducanu, la prezentarea lui BC Timba Timișoara pentru 2014/2015: ”În condițiile în care sunt 13 cluburi în Liga Națională, evitarea retrogradării poate să însemne foarte ușor și prinderea unui loc de play-off”

BC Timba Timișoara s-a înfățișat înaintea noului sezon într-o aceeași seară în care campioana CSU Asesoft Ploiești și-a adjudecat Supercupa cu un 73:57 (35:27) în dauna Energiei Rovinari, sezon pe care l-a prefațat Sebastian Răducanu, în deschiderea evenimentului de la ”The Tunnel”…

Iată prima noastră consemnare de la prezentarea ”Urșilor”, urmând a reveni cu altele, în cel mai scurt timp…

”Am încercat să ducem campionatul până la sfârșit, l-am dus, și l-am terminat pe un loc onorabil, jucând în mare parte cu sportivi autohtoni, români pe care îi felicit pe această cale și le mulțumesc mai ales celor care au rămas alături de noi. În acest sezon BC Timba își propune să schimbe puțin fața, am construit un lot diferit de ce am avut până acum. Am reușit să facem rost de un buget semnificativ pentru ceea ce am avut noi până la ora actuală, și pe fondul că toate formațiile s-au întărit și va fi un campionat foarte puternic. Lipsa banilor a făcut ca 3 cluburi să se retragă încă din start, rămânând 13, din care două vor retrograda, cu mențiunea că nici una dintre prim-divizionare n-are jucători doar români. Fiecare s-a întărit și de exemplu nou-promovata U Cluj, adversara noastră de duminică, a adus ieri 4 jucători, chiar 5 jucători, ceea ce spune foarte multe despre cum va arăta campionatul în acest sezon”, a început Sebastian Răducanu.

Sebastian Răducanu, flancat la prezentarea lui BC Timba pentru 2014-2015 de foștii jucători Relu Novac, managerul general, în stânga, și antrenorul principal Bogdan Murărescu

 

 

”Chiar dacă am avut anumite probleme la începutul perioadei de transferuri, cu unii care au venit în probe dar n-au dat randamentul dorit, cu unii care n-au reușit să-și obțină viza de intrare în România, ceea ce nu ținea de clubul nostru ci exclusiv de el, am reușit într-un final să ne reunim într-o formulă completă, în care sperăm să reușim o figură frumoasă și atingerea obiectivului. Poate că vă întrebați care e obiectivul… Clar, pornind de acolo de jos, e evitarea retrogradării, dar în condițiile în care sunt 13 cluburi, evitarea retrogradării poate să însemne foarte ușor și prinderea unui loc de play-off”, a adăugat Răducanu, despre competiția K.O. explicând că ”încercăm să ajungem cât mai sus posibil! În primul rând să trecem de primul hop, dubla cu Universitatea Cluj, și apoi să încercăm să obținem un loc în Final Four”.

Sebastian Răducanu a purces apoi la prezentarea nominală a staff-ului, baschetbaliști și bancă tehnică… ”Voi începe cu cei noi veniți: unul din primii transferați înainte de pregătiri este Jozo Brkic, pivotul echipei noastre, specialistul în double-double, croat care ultima oară a jucat în Slovenia; Konstantin Glazyrin, un jucător de poziția 4, ucrainean, foarte puternic, foarte bătăios, de la Dnepropetrovsk, Nemanja Petrovic, fundașul nostru, unul dintre fundașii noștri, o veche cunoștință a baschetului nostru, de la Concordia, ultima oară la o echipă din Irak, în returul campionatului trecut. Cred că primul transfer și un pic cu cântec, și ne bucurăm enorm că a ales să rămână cu noi, chiar dacă a suferit și trage după această accidentare, este Mladjen Slijvancanin, un jucător care poate juca pe posturile 1-2-3, campion în Germania cu Frankfurter Skyliners, care prin experiența lui va aduce un plus echipei noastre. Penultimul venit e Danijelo Mijatovic, din Polonia, care alături de Radnicki Beograd a evoluat în Liga Adriatică, iar celălalt fundaș al nostru, care a rămas, e Vedran Nakic. Și nu în ultimul rând ultimul venit, șuterul care îi lipsea echipei, un jucător din nou cu un CV important, Glen Dandridge, din Noua Zeelandă…”

”Trecând la sportivii români, unul dintre cei mai vechi e Alin Andrieș, zis și Pescărușul, sosit acum 2-3 sezoane de la Constanța, care a crescut foarte mult; fundașul nostru, cel mai vechi component al lotului, care se identifică cu ceea ce înseamnă Timba, e Bogdan Costa, iar o revenire e tânărul Leo Filip, după un exil la Dinamo și BC Timișoara, care este și cel care a impresionat în amicale; Alex Mihuți revine după o pauză scurtă, petrecută la BC Mureș, important în bătăliile de sub panou. Tinerii Roby Medgyesi, Ovidiu Udrea, Nenad Popov și Dominic Csender, parte și din lotul de Liga 1, sunt cei care formează nucleul echipei a doua dar sunt trecuți și pe lista echipa de juniori a naționalei. Nu în ultimul rând, căptanul Daniel Pătru, un luptător, un caracter puternic”.

Răducanu a semnalat că sunt ”schimbări și la nivelul organizării clubului: organizator de competiții, Alin Rabu, Cristi Dehelean e team-manager, Radu Bagiu medic, preparator fizic Stefan Pantelic; fostul nostru jucător, un om cu o inimă extraordinară, un adevărat luptător, Zoran Milovic, e secundul lui Bogdan Murărescu, iar Relu Novac, managerul general al echipei. Este cu noi și fondatorul Mircea Murărescu, cu zeci de ani de baschet și identificat cu tot ceea ce înseamnă baschetul timișorean. Este tot ceea ce înseamnă familia BC Timba!”

Iar Sebastian Răducanu a încheiat cu o promisiune… ”Vom încerca să nu dezamăgim, să ducem acolo unde trebuie să fie baschetul timișorean, după cum știți tot ceea ce facem, facem pur și simplu din pasiune, cu o echipă tânără de conducere, în care încercăm să facem performanță, într-o societate care se zbate să zicem la limita supraviețuririi și din punct de vedere economic, și social.”

BC Timba – U Cluj va avea loc duminică la ora 18, în sala ”Constantin Jude”.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = sase

 


Ultimele articole din categoria Baschet: