Spulberată cu 31:9 în sfertul 3, SCM OHMA Timișoara e eliminată la Craiova din Cupa României

Baschetbaliștii Timișoarei au încheiat anul 2021 cu cea mai severă înfrângere a lor din sezonul în curs, aducându-le implicit eliminarea din sferturile Cupei României, deși la adăpostul unui avantaj de 10 puncte după succesul din manșa tur, majorat cu încă 4 puncte după sfertul inaugural al returului televizat de la ora 17 din Bănie. Unde, în ciuda faptului că erau conduși doar la limită la pauză, cu 34:33, bănățenii au cedat cu 31:9 în sfertul 3, decisiv în economia calificării în Final4, adjudecată de gazda SCMU Craiova. Aceeași care se impunea în fața ”violeților” și în ultima etapă de campionat disputată înainte de Crăciun, chiar în sala ”Constantin Jude”, gazdă tot în această seară a unui sfert de finală feminin, FCC Baschet UAV Arad – CSM Satu Mare 64:71 (38:31), mutat sub forța împrejurărilor pe Bega, dat fiind deficiențele acoperișului ”Polivalentei” de pe Mureș, care a dat în primire sub stropii de ploaie. Ori dacă biata infrastructură sportivă a Timișoarei a ajuns să fie colac de salvare pentru cluburi prim-divizionare din alte județe, atunci înseamnă că lumea arenelor din Carpați stă tot mai prost…  

A ”plouat” pentru baschetbaliștii Banatului în antepenultima seară a anului în noua sală Polivalentă a Craiovei, unde alb-albaștrii de pe Jiu, mai bine clasați în Liga Națională, au răsturnat soarta calificării în semifinale după pauza manșei secunde a sferturilor, revenind de la 17:21 pentru timișoreni în sfertul inaugural, timișoreni care câștigau joia trecută, în urmă cu șase seri, întâlnirea tur a dublei manșe, 97:87 în pragul ajunului de Crăciun, pe Bega, tot după ce formația vizitatoare își adjudeca primele 10 minute.

A venit lume multă la returul televizat din Bănie, multă lume pentru standardele modeste în domeniu ale baschetului intern, lume pesemne fără a fi speriată de bombe și ascunsă cu stupiditate sub masca falselor virtuți ale ”pLandemiei” dar și în spatele canapelelor, cum pare-se se poartă în așezări mai susceptibile manipulării, propagandei și condiționării psihologice din partea ”sistemului” prin intermediul ”narațiunii oficiale”, iar favoriții pe teren propriu au devenit primii posesori ai biletelor pentru Final4 în ediția în curs a Cupei României.

SCMU Craiova s-a impus cu 82:65, la pauză 34:33, grație unui sfert penultim câștigat cu 31:9, apropiindu-și calificarea mulțumită în general unei prestații în defensivă care a dejucat atacurile ”violeților”, dominați la recuperare, 36-26, dar și surprinși de jocul la intercepție al oltenilor, vizitatorii fiind adesea constrânși să forțeze nota de la distanță, cu nu mai puțin de 33 de aruncări, dintre care numai 12 de succes.  

SCM OHMA Timișoara părea a se îndrepta spre turneul Final4 al Cupei României, după victoria din tur de săptămâna trecută dar și după adjudecarea primului sfert în manșa a II-a, în condițiile în care aborda cu un avantaj de 9 puncte în ansamblul celor două manșe jumătatea secundă a întâlnirii din această seară, însă craiovenii au reamintit cine sunt cei care s-au calificat în sferturi în dauna celor de la CSM CSU Oradea, ei, oltenii, cu un avantaj de 6 puncte în ansamblul celor două manșe, 137:131 grație triumfului ”acasă” din optimi, 79:64 cu bihorenii. 

Craiovenii, deținători a opt victorii din 12 apariții în campionat, față de cele numai 6 ale bănățenilor, dar și semifinaliști depășiți doar la limită în ediția trecută a Cupei României pentru un loc în ultimul act adjudecat ulterior tocmai de învingătorii lor de la CSO Voluntari, au încheiat anul 2021 cu zâmbetul pe buze… 17:21, 17:12, 31:9, 17:23.

Gazdele n-au excelat astăzi în ofensivă, înscriind câte 17 puncte în 3 dintre cele patru sferturi ale returului, însă au speculat în schimb indeciziile timișorenilor, care, odată ce au câștigat sfertul inaugural, n-au mai găsit breșe spre coșul elevilor lui Kakiouzis, bine grupați în defensivă, astfel încât cei din Bănie aveau să dețină un avantaj de 13 puncte în ansamblul celor două manșe înaintea ultimelor 10 minute de joc pe teren propriu. 

Dominate de ”violeți”, dar ce folos? SCMU Craiova triumfa cu 82:65 și cu 169:162 la general, calificată în ”careul de ași”, scoțându-i din cursă pe elevii lui Dragan Petricevic. Care a apelat la 11 jucători, mai mulți decât Kakiouzis, dintre care Strong, Mocrițchi, Gajic, Mirkovic și Olah în cinciul de start, pivotul timișorean strângând și cele mai multe minute, 31, în care a fost însă izolat și ținut din scurt de amfitrioni, cu numai 9 puncte, 5 recuperări și două pase decisive, al doilea cel mai folosit component al oaspeților venind de pe bancă, bulgarul Ivan Lilov, 29 de minute, cu 22 de puncte marcate, 4 recuperări și 6 pase decisive, coșgheter al învinșilor, insuficient însă…

Capitol la care a fost devansat oricum de principalul realizator al gazdelor, Michael Rashad Qualls, autor a 26 de puncte în 30 de minute, cu câte 5 recuperări respectiv pase decisive. Completat fiind de pe bancă de Wyatt, cu 18 puncte în 22 de minute, dar și de Hawley, un alt component al cinciului de start, cu 14 puncte în 18 minute. În rest, centrul Olisemeka a marcat 9 puncte într-un sfert de oră iar alți 5 componenți ai Craiovei au strâns un total de 15, fără niciunul în dreptul căpitanului Bogdan Țibîrnă, în 18 minute.

În retur n-au mai înscris din nou toți cei 11 timișoreni, ci numai opt, peste jumătate Lilov, Olah și Petrescu, 22 respectiv câte 9 puncte ceilalți doi, cu un aport modest al altor 5 marcatori ai unui total de 25 de puncte: Strong și Gajic câte 7, Mirkovic 5 iar căpitanul Komatina și Vlahovic câte 3 fiecare. În condițiile în care cei din ”5”-ul de start au jucat minim câte 21 de minute fiecare…

Conform primului sfert, în care timișorenii au preluat conducerea deja în minutul 2, de la 2:0 la 2:4, prin ”liberele” lui Strong și coșul lui Olah, părea a fi o seară a surprizei oferite de alb-violeți, desprinși în primele 3 minute de la 4:4 la 4:9, apoi la 5:13 în minutul 4 pe ”trița” lui Lilov.

Craiovenii arătau prompt că nu se dau bătuți, egalând la 13 și apoi 15, însă finalul sfertului inaugural a aparținut băieților lui Petricevic, același Lilov stabilind de la distanță scorul primelor 10 minute, cu zece secunde rămase de jucat… 17:21.

Echilibru și în sfertul secund, în care Komatina a ripostat cu unicul său coș, tot de la distanță, 20:24, la ”trița” lui Qualls din minutul 2, timișorenii menținându-se în avantaj până în minutul 17, când Hawley a egalat iar Olisemeka a preluat conducerea, 30:28. Fără însă ca gazdele să se și desprindă, ba din contră, Gajic și Olah readucându-i pe vizitatori în frunte, 32:33 în penultimul minut. Iar doar dunk-ul lui Olisemeka a răsturnat scorul la limită cu 9 secunde înaintea pauzei, 34:33.

Timișorenii erau așadar în grafic, dar luați la bani mărunți în cetatea Banilor Băniei în sfertul 3, dominat copios de amfitrioni, în ciuda faptului că primul coș era marcat de alb-violeți, 34:35 prin Petrescu după 15 secunde. 

Însă, după ce Strong a egalat în primele 3 minute, coș cu fault, 38:38, iar Vlahovic i-a apropiat pe ”violeți” cu o reușită de la distanță la mijlocul intervalului, 43:41, SCMU Craiova n-a mai primit nici un coș din acțiune în cea de-a doua jumătate a sfertului 3, înscriind în schimb cu dezinvoltură, Qualls zece puncte, Wyatt două coșuri de la distanță, Olisemeka 4 puncte iar Vîrna două, un parțial de 22:1 care a decis soarta manșei secunde și a calificării.

Ca și jucată, sfertul final căpătând conotații academice…

Seară a gazdelor în primul retur al sferturilor Cupei României, disputat în marea lor majoritate de baschetbaliști străini, 6 din 10 la craioveni, 6 din 11 la timișoreni, și cu antrenori de peste hotare, asta pentru o imagine de ansamblu a ceea ce înseamnă de fapt și cu adevărat sportul sub panouri într-un tărâm mioritic în care spitalele sunt năpădite de incendii și o minoritate sfidează cu schemele ”pLandemiei” inteligența majorității vii în cuget și-n simțiri, sportul – o minciună ceva mai mică în colosala minciună care trece drept viață socială în Carpați și în general…

Ultimele rezultate din 2021 în campionatul Ligii Naționale de baschet masculin și programul etapei a XIII-a, prima din 2022 și antepenultima a turului, pe coloana clasamentului. 

SCM OHMA Timișoara va juca tot în deplasare și primul meci din noul an, marți 4 ianuarie de la ora 17 la CS Rapid București – penultima, cu doar 3 victorii, iar apoi acasă sâmbătă 8 ianuarie 2022 de la ora 18:30, cu CSM CSU Oradea – trupă de podium cu un singur eșec, bănățenii urmând a încheia turul vineri 14 ianuarie de la ora 17 la codașa cu un succes din Miercurea Ciuc. Debutul în retur, acasă, pe 18 ianuarie, cu CSO Voluntari.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × = cincizeci sase

 


Ultimele articole din categoria Baschet: