Start ca din pușcă, din nou două succese la rând la Oradea

De astă dată concentrată încă din start să-și facă meciul cât mai ușor, fără a mai amâna desprinderile pentru jumătatea a doua a jocului, run de 11 puncte în două minute și jumătate după ce era singura dată egalată în minutul 3, de la 7:7 la 18:7 în sfertul I, și avans maxim de 21 de puncte cu 3 minute și jumătate înainte de pauză, 38:17, bifat de încă două ori în sfertul 2, SCM Timișoara a legat din nou victorii în sala ”Antonio Alexe” din Oradea precum în 10 și 11 decembrie 2020, atunci la începerea campionatului, și în aceste cazuri tot în dauna unor echipe mai slab cotate. Astăzi cu CS Municipal 2007 Focșani, ultima fără succes în grupa a II-a valorică la întreruperea în martie 2020 a sezonului trecut al Ligii Naționale de baschet masculin.  

Diferența ar fi că alb-violeții au reliefat mai clar pe tabela de marcaj avantajul conferit de statutul de favoriți în ”dubla” din aceste zile din Bihor, la 28 de puncte ieri cu ciucanii, la opt astăzi de la ora 16 cu vrâncenii, pe care i-au dominat clar la recuperări, fără a-i lăsa deloc să conducă. 

Chiar și așa, a fost totuși partida până la urmă cea mai strânsă din ”careul” programat săptămâna aceasta la Oradea, unde cei de pe Milcov se înclinau vertiginos aseară, 112:68 pentru favoriții bihoreni. De fapt, victoriile moldavilor au fost rare, 76:67 pe 23 decembrie 2020 în fief-ul ”lanternei roșii” din Constanța, după 77:70 la Sibiu în 14 decembrie contra învinșilor de ieri ai bănățenilor, din Miercurea Ciuc.

SCM Timișoara a câștigat primele două sferturi, cel inaugural – absolut categoric, deținând un avantaj liniștitor la pauză, 45:28, înjumătățit până la final: 78:70. Opt puncte la care îi depășea pe același teren și pe gorjeni acum 5 săptămâni, sfertul 1 făcând astăzi diferența… 28:13, 17:15, 17:21, 16:21.

Ce-i drept, străini ai vrâncenilor i-au apropiat pe outsideri la 8 puncte în prima jumătate a sfertului final, Simpson deja în cel de-al doilea minut, Taylor III la 67:59, iar în ultimul minut chiar și la 5 puncte, de încă două ori, prin nimeni altul decât Milos Pesic și omniprezentul Taylor III, însă meciul era deja jucat. Oarecum, încă din primele zece minute… 

Astăzi în schimb Petricevic și Bota s-au axat pe numai 7 jucători, în frunte cu căpitanul Sherwood Brown, coșgheter în permanență în teren, autor al unui double-double, 24 de puncte dintre care 18 de la distanță, din 11 asemenea încercări, dar și 10 recuperări, ratând pe de altă parte de două ori de la linia de libere. Adam Mirkovic l-a completat îndeaproape, cu 22 de puncte înscrise în peste 38 de minute jucate, fructificând 7 dintre cele 8 aruncări de două puncte, iar Igor Mijajlovic a evoluat peste 31 de minute, autor a 7 puncte, 7 recuperări defensive și 9 pase decisive, ratând pe de altă parte de 4 ori de la distanță. Mult a fost implicat și Milos Komatina, 29:26 minute, înscriind 4 puncte, reușind 5 recuperări și 4 pase decisive, fără sorți de izbândă de la distanță, toate cele 3 tentative ratate. Iar cel mai puțin dintre titulari a apărut Cristian Mocrițchi, 25 de minute și jumătate, fără puncte în cont, nu mai puțin de 14 înscriind Mirel Dragoste, fără succes de la distanță dar și cu 6 pase decisive în cont. Contribuțiile au fost completate de localnicul bănățean Alexandru Olah, cu 4 puncte și un procentaj de 50% de sub panouri, respectiv 8 recuperări în peste 12 minute în teren. Zestre desăvârșită de ”trița” lui Norbert Kelemen în cele 70 de secunde meteorice…

Aceștia au fost protagoniștii celui de-al cincilea triumf al alb-violeților în campionatul în curs, dintre care 4 la Oradea și unul la debutul în 2021 la Voluntari, cu constănțenii, învinse fiind formații care au agonisit în total laolaltă numai șase victorii în 37 de partide din actuala ediție a elitei.

Ceea ce nu știrbește însă cu nimic din meritele timișorenilor, dominanți sub panouri, 41-29 la recuperări, dintre care zece ofensive, înregistrând un procentaj al aruncărilor de două puncte similar celui de ieri, 53%, 21 din 39, zece fiind reușitele de la distanță, mai mult de jumătate în contul căpitanului, din 29 de ”șuturi”.

Ca evoluție a scorului, Brown a deschis scorul de la distanță după 35 de secunde, servit de Mijajlovic, același Brown recuperând apoi după aruncarea ratată de-afară de Petrișor, întorcându-i favorul lui Mijajlovic, 5:0 în nici 70 de secunde de joc. Sampson spărgea gheața de la distanță, Komatina înscria din semicerc iar vrâncenii ripostau prin Petrișor – ”libere” și același Sampson, dunk, egalare la 7 în minutul 3.

Ceea ce a declanșat desprinderea bănățenilor, run de 11 puncte prin Brown, Mirkovic, Komatina, Mijajlovic și din nou Mirkovic – de astă dată de la distanță, 18:7 după 5 minute și jumătate. 

Coș vrâncean după nu mai puțin de 3 minute și jumătate, Jimmie Lee Taylor deschizându-și contul, coș cu fault într-un meci pe care-l juca în totalitate, 20 de puncte dintre care 12 din 16 posibile din semicerc dar și 5 din 5 de la libere, doar Dragoste deținând și el un procentaj integral de pe loc, două din două, și cu 6 recuperări în dreptul nord-americanului. Care nu putea stăvili însă desprinderea și în continuare a timișorenilor, Brown de la distanță, Mirkovic pe pătrundere, tot el de la distanță, 28:13 cu 50 de secunde rămase de jucat, scor al sfertului inaugural.

Tot Brown a dat tonul și în sfertul 2, completat de Mirel Dragoste, intrat în locul lui Mijajlovic, după care Sherwood Brown a țintit din afara semicercului, 35:15 în minutul 14, dar după o serie de greșeli și ratări de ambele părți. Mirkovic refăcea avantajul iar Brown îl și mărea după ce rata inițial de la linia de libere, 38:17 la a doua încercare, cu 3 minute și jumătate înaintea pauzei.

Milos Pesic, Antonescu, Olaru și din nou Pesic din ”libere” au mai atenuat nițel handicapul, ultimele două atacuri înaintea pauzei fiind finalizate precis de la distanță, Kelemen respectiv Simeunovic, în antepenultima secundă… 45:28. 

Ca un semn că outsiderii nu depuseseră încă total armele, deși Mirkovic pune piciorul în prag imediat după pauză, din libere și din săritură, avantaj de 21 de puncte refăcut în primele nici două minute. Însă vrâncenii lui Petruț au strâns rândurile și au încropit un parțial de 11:2 până la mijlocul sfertului 3, creând premizele adjudecării acestor ultime două sferturi, insuficient, la 4-5 puncte, dar totuși meritoriu. 

De fapt, ochind de la distanță cu două minute rămase de jucat din sfertul 3, Milos Pesic i-a apropiat pe moldavi la zece puncte, 59:49, numai o dată fiind apoi plasa din nou scuturată, de Brown, tot de afară, cu 18 secunde rămase… 62:49.

Avantaj aproape înjumătățit în primul minut și jumătate din sfertul final, Pesic pe pătrundere, Sampson de la distanță, replica venind din partea lui Brown, de la distanță. Timișorenii au întreprins suficient pentru a conserva diferența, vrâncenii au insistat pe cât posibil să forțeze o miraculoasă revenire, același Pesic 73:68 cu 55 de secunde rămase de jucat. Pesic avea să strângă 16 puncte, 6 recuperări și două oase decisive în 35 de minute jucate, Simeunovic înscriind 12 pentru învinși în 30 de minute iar Sampson 8 în peste 35…

La care Petricevic a solicitat timeout și l-a reintrodus pe Komatina, Mirkovic risipind apoi orice dubii după eroarea lui Jimmie Taylor.

Un succes logic, just și destul de confortabil, repetiție înaintea mai dificilelor partide de săptămâna viitoare din ”Antonio Alexe” cu craiovenii și dinamoviștii, de fiecare dată de la ora 16, miercuri și joi…

Rezultatele zilei în LNBM și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Baschet. 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 3 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: