Steiner, coşgeteră în România – Luxemburg, la debutul Euro

Cel mai aureolat club juvenil timişorean la finele sezonului nu demult încheiat în sporturile pe echipe, şi anume CSS Bega Timişoara, are 3 reprezentante în întrecerea Diviziei B a Campionatului European de baschet feminin pentru junioare sub 16 ani, şi anume pe antrenoarea Vera Gavrilă, selecţioner al lotului tricolor, respectiv pe jucătoarele Brigitte Steiner şi Alexandra Sasebeş. Care au păşit cu stîngul în această seară, 76:84 (44:38) în dauna Luxemburgului, într-un joc al cărui coşgeter a fost Brigitte Steiner, cu 18 puncte.

Naţionala feminină U16 a României are aşadar un număr egal de reprezentante ale baschetului juvenil timişorean cu cel al trofeelor cucerite de junioarele de la CSS Bega în primăvara lui 2012 la nivel naţional, în întrecerile pe categorii de vîrstă sub egida F.R. Baschet. Profesoara Vera Gavrilă, investită la cîrma selecţionatei sub 16 ani la startul acestui an, le-a convocat pentru întrecerea de la Tallinn (Estonia), acolo unde România participă în perioada 12-22 iulie 2012 la Campionatul European, Divizia B, pe talentatele Steiner şi Sasebeş, care au generat un impact imediat în debutul tricolorelor în turneul reunind 15 naţionale la start, dintre care doar primele 3 vor promova în prima grupă valorică la nivel continental, C.E. U16 Divizia A.

Astfel, Brigitte Alexandra Steiner a marcat 18 puncte, ca şi colega de echipă Lander respectiv luxemburgheza Pauly, însă junioarele românce au scăpat jocul din mînă în ultimele 4 minute, cînd au cedat avantajul avut în permanenţă pînă la momentul respectiv, subţiat la 69:67, de unde s-a ajuns la 69:79.

România U16 a pierdut în cele din urmă cu 76:84 (23:13, 21:25, 17:20, 15:26), în dreptul lui Steiner statistica spunînd că a marcat 6 din totalul de 12 aruncări de două puncte respectiv două din cele 4 de trei puncte, în vreme ce colega de club de la CSS Bega, Sasebeş, a înscris două puncte.

După ce elevele antrenorilor Vera Gavrilă şi Valentin Urian au debutat în competiţie de la ora 20:30 în compania reprezentativei similare a Luxemburgului, ele vor juca mîine seară cu Bulgaria şi sîmbătă după-amiază cu Polonia, în celelalte jocuri din programul Grupei C, care a debutat cu Polonia – Bulgaria 75:55 (40:34).

România U16 este aşadar nevoită să învingă măcar una dintre adversarele din următoarele două zile, dacă este să acceadă în faza a doua a competiţiei, ca una dintre primele 3 clasate în Grupa C, urmînd în cazul unei calificări a avea de dat piept de luni încolo cel mai probabil cu Belarus, Slovenia şi Lituania, posibilele prime 3 clasate din Grupa D. Rezultatele înregistrate în Grupa C cu celelalte două echipe care urmează a obţine calificarea în faza secundă a Europeanului vor fi luate în considerare, o clasare între primele 4 din totalul de 6 naţionale dintr-una din seriile fazei secunde asigurînd calificarea în faza sferturilor de finală.

Pînă atunci însă, să notăm componenţa lotului României sub 16 ani, participant la Campionatul European, din care fac parte 12 sportive: 1. Steiner Brigitte Alexandra; 2. Sasebeş Alexandra Claudia; 3. Neculache Ana-Raluca; 4. Grigor Iulia; 5. Lenart Paula; 6. Demeter Nora; 7. Creţu Andreea Daniela; 8. Cuzic Vasilica; 9. Neagu Teodora; 10. Maxim Mihaela; 11. Kelemen Kincso; 12. Beldian Andreea-Ioana.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− cinci = 2

 


Ultimele articole din categoria Baschet: