Steiner redevine coşgeter în turneul de consolare

Reprezentativa de baschet feminin sub 16 ani a României, avînd pe banca tehnică o antrenoare multiplă laureată a ediţiei 2011-´12 a Campionatului Naţional juvenil, profesoara Vera Gavrilă, de la CSS Bega Timişoara, şi care îl va seconda pe Dan Ionescu la cîrma lui BCM Danzio în 2012-´13, a cîştigat ieri primul său joc la turneul Diviziei B a Campionatului European U16, ce se dispută la Tallinn, doar la a cincea încercare, după 4 eşecuri înregistrate de joi încoace şi care le lasă pe „tricolore”, ajunse în întrecerea de consolare a competiţiei, în postura de a lupta pentru cel mult locul 13.

Pătrarul selecţionatei, Alexandra Brigitte Steiner, provenind de la CSS Bega Timişoara, a marcat marţi din nou cele mai multe puncte ale României, 22 în 27 de minute jucate, contribuind la succesul cu 85:33 (49:12) în dauna Norvegiei, Cenuşăreasa competiţiei. Steiner era coşgeter al tricolorelor şi în nefericitul debut de joi, pierdut în faţa Luxemburgului, eşec care le-a trimis practic pe românce în turneul de consolare al locurilor 13-15, în cadrul căruia au pierdut luni cu 55:60 în faţa gazdei Estonia, urmînd ca vineri şi sîmbătă să aibă loc revanşele cu Estonia şi Norvegia.

Steiner a revenit astfel pe parchet, după ce a fost rar utilizată în eşecurile ce au urmat debutului cu 18 puncte, tot ieri contribuind şi colega sa de club Alexandra Sasebeş, cu 7 puncte.

Ca o imagine de ansamblu, dacă Divizia A a Campionatului European de fete sub 16 ani îşi dispută în aceste zile onorurile la Miskolc, cu 16 reprezentative la start, iar primele 3 clasate dintre cele 12 care s-au calificat în urma primei faze a Diviziei B vor accede în cele din urmă în elită, în schimb România se învîrte undeva în jurul locului 30 la nivel continental la această categorie de vîrstă.

O poziţie care poate da de gîndit prim-divizionarelor de senioare, axate în special pe cooptarea de jucătoare străine, cum a fost în sezonul recent încheiat şi cazul timişorenei BCM Danzio, şi mai puţin pe lansarea la apă a tinerelor din propriile pepiniere. Ce semeni, aia culegi.

Partea bună a lucrurilor este că s-a luat aminte la excelenta recoltă a fetelor de la CSS Bega Timişoara, triple campioane naţionale de junioare la finele ediţiei recent încheiate, la 3 categorii distincte de vîrstă, şi s-a decis schimbarea strategiei, în favoarea reînchegării pe baze benefice a parteneriatului clubului de senioare cu cel şcolar şi a cooptării profesoarei Gavrilă în stafful tehnic al prim-divizionarei, implicarea sa aducînd de la sine oferirea unei mai mari deschideri către lansarea pe prima scenă a unor absolovente ale propriei pepiniere. Numai prin meciuri în mînă şi experienţă dobîndită la nivelul noii Ligi Naţionale se pot vedea în timp roadele creşterii vreme de sezoane bune în sectorul juvenil.

Ca rezultate în serie, România a pierdut cu 76:84 cu Luxemburg, 63:74 cu Bulgaria şi 62:67 cu Polonia, încheind ultima în grupă şi ajungînd astfel în turneul locurilor 13-15.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 3 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: