Succes cu BC Mureş Târgu Mureş, cu Darko Habus în prim-plan

Rade Dzambic, din nou cu numărul 4 timişorean...

BC Timişoara abordează cu dreptul returul diviziei A la baschet masculin, întrecând de o manieră categorică formnaţia BC Mureş Târgu Mureş. Diferenţa de 15 puncte (scor final 75-60) este cu atât mai bună cu cât depăşeşte cele 10 „lungimi” la care au pierdut timişorenii în tur. Asta înseamnă că, la o eventuală egalitate, elevii lui Dragan Petricevic sunt avantajaţi.

Nu au trecut decât 37 de secunde şi pivotul sârb de la Târgu Mureş, Aleksandar Mladenovic, era deja pe jos în urma unui contact mai dur sub panou – dovadă a asprimii cu care s-a jucat. La Târgu Mureş, antrenorul maghiar Deri Csaba se bazează pe tripleta americană Cooley-Forte-Lewis, cu ex-timişoreanul Covington primă rezervă, plus sârbul de care am pomenit (care a jucat, acum , cu mască facilală de protecţie). De asemenea, el are la dispoziţie o tripletă de internaţionali români – Lăpuşte (desemnat şi căpitan al echipei), Dumitru şi Căpuşan. Ultimul dintre ei, considerat cel mai important transfer al acestei ierni, a jucat însă modest şi mai are de muncit până să se integreze în angrenajul formaţiei mureşene.

De partea cealaltă, la BC Timişoara s-a refăcut tripleta Pesic – Markovic – Djambic, victorioasă anul trecut. De altfel, primii doi jucători au stat permanent în teren, nefiind schimbaţi nici măcar o secundă ! Lider al eficienţei în acest joc s-a dovedit însă Darko Habus. Fundaşul de 28 de ani a avut procentaje foarte bune în atac (5 din 6 la aruncări de două puncte, 3 din 4 la trei puncte), lucru extrem de important pentru victorie. La fel de importante au fost şi recuperările celor doi pivoţi (10 pentru Păltinişanu, 9 pentru Miskovic). Au mai jucat, ca alternativă la român în teren, Andrei şi, mai puţin, Kabengele.

... în faţa unei populate săli "Constantin Jude"

Timişorenii au început modest partida. Cu americanul Lewis foarte bun, mureşenii iau un avans considerabil. Este 14-23 spre finalul primului sfert, atunci când Miloş Pesic readuce echipa timişoreană în joc, cu o „triţă” reuşită în ultima secundă, cu panoul (scor 17-23).

Acelaşi Pesic egalează la 27 cu un dunk (minutul 12:40) şi sala explodează. Treizeci de secunde mai târziu cel 2000 de spectatori văd pentru prima oară echipa timişoreană în avantaj, după o aruncare liberă a lui Păltinişanu.

Diferenţa creşte apoi treptat. În minutul 30 se ajunge la pragul de 10 puncte (scor 57-47). Mureşenii se precipită, odată cu trecerea timpului, şi ratează multe aruncări. Sportivii timişoreni gestionează foarte bine finalul, cu atacuri lungi, la limita celor 24 de secunde, astfel încât victoria le revine clar, cu scorul de 75-60.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = douazeci sapte

 


Alte articole legate de acest subiect: