Timba 2 Timişoara, retrasă din campionatul Ligii 1 înaintea startului fazei a II-a

BC Timba Timişoara s-a numărat în actualul sezon printre cele 8 grupări prim-divizionare, din Liga Naţională, care au aliniat şi o echipă a doua a clubului în Liga 1 de baschet masculin, eşalonul secund, însă, după 10 jocuri disputate în prima fază a competiţiei, “satelitul” galben-negrilor a fost retras din campionat înaintea startului fazei secunde.

Cu 21 de formaţii la start, împărţite în 3 serii, Liga 1 urmează să continue de sâmbătă cu faza a II-a a întrecerii, în care erau anunţate a participa 13 echipe, însă prosopul aruncat de “Urşi” a determinat FRB să reformateze tabela Berger a Seriei 1, în care fuseseră repartizaţi. Clasaţi pe locul 3 în Seria A la finele primei faze a campionatului, galben-negrii timişoreni de la Timba 2 alcătuiesc, alături de Concordia 2 Chiajna, gruparea cu o poziţionare pe podium în faza I care nu mai continuă competiţia.

Într-un semnificativ recul financiar la vremea celui de-al doilea sezon în elita Ligii Naţionale, BC Timba despărţindu-se în ultimele 3-4 luni de toţi jucătorii străini cooptaţi în pregătiri la începutul stagiunii, mai puţin unul, pivotul Florveus, gruparea timişoreană a decis să nu mai continue cu “satelitul” clubului într-o serie a fazei a II-a reunindu-le pe CSU Ştiinţa Bucureşti, prima în Seria B a fazei I, CSU Galaţi (2C), CS Baschet Time Bucureşti (3C) şi CS Phoenix Corona Braşov (6B).

Timba 2 a închis conturile cu o victorie la Gaz Metan 2, 79:75 în 11 ianuarie, sfârşind pe locul 3 din 6 grupări ale Seriei A, cu şase victorii şi 4 înfrângeri, după BC PH Csikszereda şi CS U Cluj dar înaintea lui West Olympia Phoenix Arad, Gaz Metan 2 şi CS For You Bistriţa.

Mai continuă competiţia, în Seria 2, CSU 2 Ploieşti, BC PH Csikszereda, CSU Cuadripol Braşov şi U Cluj, iar în Seria 3: Steaua 2, Rapid, Politehnica CSŞ Unirea Iaşi şi Phoenix Galaţi. Dintre acestea, gruparea din Miercurea Ciuc evolua anul trecut în Liga Naţională, încheind penultima şi retrogradând.

De notat că BC Timba ajungea de două ori la rând în turneul final play-off de promovare din Liga 1, în 2011 şi 2012, păşind la a doua încercare în Liga Naţională, în urmă cu nici 2 ani.

*

Dacă BC Timba a optat pentru a-şi alinia garnitura secundă în Liga 1, în schimb BC Timişoara 2 s-a axat în actualul sezon pe Campionatul Naţional U20, fără a avea însă de transpirat prea mult în faza preliminară, în care s-a duelat cu câştig de cauză doar cu LPS CSŞ Bihorul Oradea, 67:58 în noiembrie şi 73:56 în decembrie.

Aşadar fără meciuri în mână, mai tinerii alb-violeţi, într-o combinată a jucătorilor cooptaţi deja în lotul prim-divizionarei şi încă juniori la CSŞ Bega, sub bagheta fostului component al lui ELBA Timişoara, Cristian Bota, se vor alinia din week-end în faza semifinală, ce se va derula sub forma a 3 serii a câte 4 formaţii.

Faza de calificare a constat în 4 serii reunind un total de 17 echipe iar în cea semifinală se vor regăsi 7 echipe juvenile ale cluburilor de Liga Naţională, plus Dinamo, retrogradată anul trecut din elită. Timişorenii sunt în Seria 1, cu U Mobitelco Cluj, LPS CSŞ Bihorul şi SCM U Craiova.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ cinci = 7

 


Ultimele articole din categoria Baschet: