Timba, aproape de surpriză cu campioana U BT Cluj. Fetele de la SCM au pierdut cu CSM Satu Mare

Vineri s-au jucat la sala Constantin Jude două meciuri din Liga Națională. Fetele de la SCM Timișoara au fost învinse de CSM Satu Mare, scor 57-69, pe sferturi: 17-23, 13-11, 13-18 și 14-17. Gazdele au condus după trițele lui Conwright, dar sătmărencele au intrat în avantaj la prima pauză. De consemnat revenirea Adinei Stoiedin după o accidentare gravă. Al doilea meci al cuplajului a adus o evoluție neașteptat de bună a nou-promovatei BC Timba Timișoara în disputa cu campioana en-titre, U BT Cluj-Napoca. „Urșii” au condus aproape tot meciul, cu un avans maxim de 14 puncte, dar nu au rezistat până la final și au cedat cu 72-75, pe sferturi: 22-13, 16-19, 16-11 și 18-32.

Foto: timisoreni.ro

Meciul dintre CS SCM Timișoara și CSM Satu Mare a deschis cuplajul de vineri. Mihai Coldea a început partida cu Ivășchescu (jucătoarea U22), Lloyd, Ardelean, Burdgess și Conwright.

Marius Dobă le-a trimis în 5-ul de start pe Mandache, Baltic, Sfîrlea (U22), Green și Harrison. Mandache a deschis scorul pentru oaspete, iar Conwright a înscris de două ori de după semicerc, ducând scorul la 6-2 în minutul trei. Green a dus formația sătmăreană în avantaj cu două trițe la rând, 7-11. Kiriienko a egalat la 23 în minutul 14, după care CSM-ul a preluat conducerea și nu a mai cedat-o până la final. Gazdele s-au mai apropiat la un punct, dar oaspetele s-au distanțat  la 9 lungimi la ultima pauză, 43-52. Alb-violetele s-au apropiat la patru lungimi, însă Green a înscris 5 puncte la final.

S-a încheiat 57-69 și sătmărencele au ajuns la 3 victorii din 3 în startul campionatului, fiind singure pe primul loc până se joacă restul meciurilor din această etapă. Timișorencele vor rămâne pe ultima poziție după disputarea celorlalte partide, având două înfrângeri, cu un meci mai puțin.

Porchia Green a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte, plus 7 recuperări. Destiny Williams a fost cea mai eficientă de pe teren, cu 19 puncte și 10 recuperări pentru 29 indice al eficienței. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Harrison – 12 puncte, Mandache 10, Baltic 4 și Solopova un punct. Maegan Conwright a fost cea mai bună marcatoare de la gazde, cu 21 de puncte, plus 6 pase decisive, dar și 5 mingi pierdute, cu 14 la eficiență.  Pentru CS SCM Timișoara au mai înscris: Burdgess – 9 puncte, Lloyd 8, Filip 6, Kiriienko 5 puncte (7 recuperări), Stoiedin 4 puncte, Pop și Ivășchescu câte două puncte fiecare.

Timișorencele primesc etapa viitoare vizita vecinei FCC ICIM Arad, cu care s-au mai întâlnit în cupă. CSM Satu Mare primește vizita formației UPM BC Sirius Târgu Mureș.

+

BC Timba, aproape de un succes important la revenirea în Liga Națională

Galben-negrii au revenit în primul eșalon după doi ani și au fost la prima partidă oficială în acest sezon după trei amânări. La Timișoara a venit campioana U BT Cluj, care pe hârtie era mare favorită după ce în prima etapă s-a impus la 27 de puncte cu Piteștiul.

Foto: facebook.com/bctimba

Bogdan Murărescu i-a trimis în 5-ul de start pe Jereminov, Medgyesy, Bamba,  Popescu și Florveus. Gazdele nu s-au putut baza pe Sonenfeld și De Thaey,  accidentați. Partida s-a jucat la sala Constantin Jude pentru că la Buziaș, unde vor juca „urșii” meciurile de acasă în acest sezon, nu a sosit încă tabela electronică.

Mihai Silvășan a început partida cu Watson,  Kromah, Kuti, Barro și Sakic.  Dacă la fete trebuie două jucătoare autohtone pe teren în primul sfert, cu una sub 22 de ani, iar în următoarele o româncă fără limită de vârstă, la masculin e obligatorie prezența unui jucător român sub 23 de ani în teren în primul sfert și în următoarele trei se joacă cu regula românului fără limită de vârstă.

Medgyesy a deschis scorul, Kromah i-a dus pe oaspeți în avantaj cu o reușită de la distanță, iar Florveus a dus scorul la 6-3 cu două dunk-uri. Jereminov a înscris de după semicerc și a dus run-ul gazdelor la 10, iar scorul era 12-3 după jumătatea primului sfert. 22-13 a fost  scorul primei pauze. Pavlovic a dus ecartul la 14 lungimi, 33-19 la jumătatea sfertului secund. Oaspeții s-au apropiat la 6 puncte la pauza mare, 38-32.

Clujenii au strâns distanța la patru puncte dar timișorenii s-au desprins din nou și conduceau la ultima pauză cu 54-43. Banca mai lungă și-a spus cuvântul la final, cu defensiva gazdelor cedând. U BT a înscris 32 de puncte în ultimul sfert, cu 14 mai mult ca Timba. Era 63-51 în minutul 34, iar clujenii au reușit 9 puncte la rând și s-au apropiat  la 63-60. Sakic a egalat la 65, apoi cele două formații au mers cap la cap până la 72-72, cu 38 de secunde până la final, când Florveus egala.

Calnicenco a înscris de la distanță, după time-out. A fost rândul gazdelor să ceară timp de odihnă când mai erau 24 de secunde. Jereminov a ratat din interiorul semicercului, iar Naylor nu a găsit coșul după ce a recuperat ofensiv. S-a încheiat 72-75 după un meci condus de Timba în cea mai mare parte. Clujenii au ajuns la două victorii în campionat și sunt pe primul loc cu 4 puncte. Timba are un punct, dar și o restanță din prima etapă.

John Florveus a fost coșgheterul partidei cu 24 de puncte, fiind în double-double cu 10 recuperări, 35 la eficiență. Pentru Timba au mai înscris: Jereminov 14 puncte (8 pase decisive), Pavlovic 11 puncte, Bamba 8 puncte, Popescu 8 puncte (7 recuperări), Naylor 5 puncte și Medgyesy două.

Zeljko Sakic a fost cel mai bun marcator al oaspeților, cu 19 puncte, la care a adăugat și 8  recuperări. Pentru U BT au mai înscris: Watson 14 puncte, Kromah 14, Kariniauskas 8, Torok 7, Barro 6 puncte (8 recuperări, 5 assist-uri), Calnicenco 5 puncte și Olah două. Cele două echipe au avut la fel de multe aruncări de două puncte, 47, cu 26 înscrise de gazde și 21 de alb-negri. Aceștia au făcut diferența cu cele 6 trițe în plus.

Pentru BC Timba Timișoara urmează o perioadă aglomerată, cu primul meci din cupă la Iași în 18 octombrie, după care pe 21 joacă la Craiova, în campionat, în 25 returul cupei, meci acasă în etapa a 4-a cu Phoenix Galați în 28, restanța cu BC SCM Timișoara în 1 noiembrie și un meci acasă cu Dinamo pe 4 noiembrie. Clujenii încep miercuri grupele din FIBA Europe Cup.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 11

 


Ultimele articole din categoria Baschet: