Timba câștigă meciul secunzilor. Murărescu, eliminat înainte de pauza mare

BC Timba a câștigat ultimul meci de pe propriul teren, 79-75 cu Gaz Metan Mediaș și a întrerupt seria de 7 înfrângeri consecutive. Antrenorul principal al „urșilor”, Bogdan Murărescu a primit două tehnice și a fost eliminat cu trei minute înainte de pauza mare. Secundul Zoran Milovic a condus meciul până la final și a câștigat duelul secunzilor. Medieșenii nu l-au avut pe bancă pe Ovidiu Teleabă și au fost conduși de secundul Mihai Popa. Formația vizitatoare avea încă șanse să prindă play-off-ul dar a ratat această ocazie după înfrângerea de la Timișoara.

IMG_0274

Bogdan Murărescu eliminat de Marius Ciulin

Timișorenii au început partida cu Miskovic, Hall, Reljic, Pătru și Mijatovic, iar medieșenii i-au avut în teren pe Nikolic, Kovacevic, Durkovic, Pustahvar și Siladji. De la „urși” a lipsit Filip, iar de la medieșeni, Navickas, din cauza unor accidentări. Debutul partidei a fost marcat de ratări, iar Miskovic a înscris primele două puncte după aproape un minut și jumătate. Kovacevic a marcat prima „triță” a meciului, iar Mijatovic a scuturat plasa de după semicerc și a readus gazdele în avantaj, 5-3. A urmat un „run” de 7 puncte al medieșenilor, iar la 5-10 Bogdan Murărescu a cerut time-out. După acesta, galben-negrii au reușit și ei 7 puncte la rând și au revenit la conducere, 12-10. Până la finalul sfertului cele două formații s-au schimbat la conducere, iar scorul la prima pauză le era favorabil oaspeților, 16-17. Danilo Mijatovic a fost protagonistul debututului sfertului doi: a înscris două puncte pentru a-i readuce pe timișoreni în avantaj, 18-17, dar a fost sancționat cu fault și a urmat un tehnic pentru proteste, astfel că pivotul Timbei a ajuns la 4 greșeli personale după nici 11 minute și a fost retras pe bancă. Nakic și Solopa au punctat de la distanță pentru 23-20. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere iar la jumătatea actului secund scorul era egal 27-27. Patru libere marcate de Pustahvar i-au dus pe oaspeți în avantaj, 27-33, în minutul 17. Alexandru Mihuți a încercat o aruncare de două puncte din apropierea coșului advers și a cerut fault, dar arbitrii au lăsat jocul să continue iar medieșenii au marcat 2 puncte prin Nikolic. Antrenorul Bogdan Murărescu a fost nemulțumit de decizie și a făcut un gest cu mâinile în aer, iar arbitrul Marius Ciulin i-a acordat tehnic. După proteste vehemente din partea tehnicianului și înjurături la adresa arbitrului, Murărescu a fost descalificat și trimis afară din sală. Pustahvar a transformat ambele libere de care echipa sa a beneficiat după cele două tehnice, iar Nikolic a dus ecartul la zece lungimi, 27-37. Kovacevic a mărit diferența la 29-41, dar Nakic și Reljic au punctat pentru „urși” și i-au apropiat la 34-41 la jumătatea partidei.

IMG_0393

Vedran Nakic – coșgheterul Timbei marcând de la distanță

La revenirea de la vestiare medieșenii au reușit un „run” de 7 puncte, 34-48, dar șase puncte consecutive ale „urșilor” au strâns scorul la 43-49. A urmat o pătrundere a lui Florin Popa, fost component al Timbei până în acest sezon, care a primit fault și de pe banca timișorenilor i s-a strigat să nu uite de unde a plecat. „Blondu” a înscris ambele libere și Nakic a înscris de la distanță pentru 46-51 la jumătatea sfertului trei. A urmat un timp de odihnă cerut de secundul oaspeților, Mihai Popa, iar după acesta medieșenii au încercat să se apere avansat la repunerea Timbei. După mai bine de două minute fără ca nici una din cele două echipe să găsească drumul spre coș, Pustahvar a marcat pentru 46-53. Gazdele au avut un final de sfert mai bun, au încercat o apărare în zonă în ultimul minut și s-au apropiat la doar trei lungimi, 55-58 la ultima pauză. În primele patru minute ale sfertului decisiv oaspeții au marcat doar cele trei puncte ale lui Nikolic, în timp ce timișorenii au reușit 14, dintre care trei „trițe” și un 3 points play a lui Miskovic. A urmat time-out-ul Gaz-ului. Reljic a pătruns și a marcat pentru 71-61, dar s-a accidentat și a avut nevoie de îngrijiri medicale, astfel că Vinson i-a luat locul și a înscris libera suplimentară pentru 72-61 cu puțin peste patru minute rămase până la final. Mijatovic a revenit pe teren la începutul sfertului patru și a făcut a 5-a greșeală personală în minutul 37, când a fost eliminat și Mihuți i-a luat locul. Și Nakic s-a accidentat și nu a mai intrat până la final. Oaspeții au încercat să faulteze pentru a reveni în joc, dar nu au profitat de cele 6 libere ratate de galben-negrii în ultimul minut al disputei. Medieșenii nu au găsit drumul spre coș astfel că meciul s-a încheiat cu 79-75 la capătul unei partide cu 14 schimbări de lider. Timba câștigă ultimul meci de pe propriul teren din acest sezon și pune capăt seriei de 7 înfrângeri consecutive.

Timișorenii au avut 42 de „points in paint” (puncte din spațiul de trei secunde), față de 22 ale oaspeților. Jucătorii intrați de pe bancă în tabăra gazdelor au făcut diferența, marcând 36 de puncte, față de doar 7 ale rezervelor oaspeților. Titularii medieșenilor au înscris împreună 68 de puncte față de 43 ale jucătorilor din starting 5-ul Timbei. Gazdele au înscris 23 de aruncări de două puncte din cele 43 încercate (53%), 7 din 16 „trițe” (44%) și 12 din 25 de libere (48%). De partea cealaltă, Gaz Metan a marcat 15 șuturi de la semidistanță din 32 (47%), 9 din 38 de la distanță (24%) și 18 din 24 aruncări de pedeapsă (75%). Cele două formații au reușit câte 39 de recuperări, timișorenii au avut 9 ofensive și 30 defensive, față de cele 14 ofensive și 25 defensive ale oaspeților. Galben-negrii au încheiat partida cu 18 pase decisive, 25 de faulturi, 12 mingi pierdute, 5 intercepții și trei capace. Alb-negrii au avut 8 assist-uri, 26 de faulturi,11 mingi pierdute și doar 3 intercepții.

Aliksandr Pustahvar a fost coșgheterul partidei cu 18 puncte, iar Marko Durkovic a fost cel mai eficient jucător cu 15 puncte și 21 de recuperări (26 eficiență). Vedran Nakic a fost cel mai bun marcator al Timbei cu 17 puncte(5×3). L-au urmat Vinson și Reljic cu câte 15 puncte. Pentru timișoreni au mai înscris: Mijatovic (9 puncte), Miskovic (7 puncte, 8 recuperări), Hall (7 puncte), Pătru (5 puncte, 7 recuperări) și Mihuți (4 puncte). A mai intrat Alin Andrieș.

IMG_0335Zoran Milovic a condus Timba după eliminarea lui Murărescu și a vorbit la finalul partidei despre cum i-a motivat pe jucători după acea fază. Acesta a vorbit și despre cele 4 faulturi făcute rapid de Mijatovic. „Ne-a motivat mai tare. Nu putem să judecăm acum. Noi credem că a fost fault, arbitrii că nu. Am reacționat puțin. Echipa s-a regrupat, le-am spus să începem câștigăm, să luptăm ca să-i oferim antrenorului această victorie. Vreau să felicit jucătorii noștri, și-au dat inima pe teren. Am luptat, ne-am motivat în a doua repriză, am spus că vom da tot ce avem și mergem să luptăm, să murim pe teren și numai așa puteam câștiga. A dat rezultat. Când un jucător face 4 faulturi în primul sfert trebuie să-l ții pe acel jucător. Și Mijatovic este foarte important pentru echipa noastră. Ceilalți băieți l-au schimbat perfect, au dat totul”, a declarat Zoran Milovic la finalul meciului.

Timba a obținut a doua victorie din acest sezon cu Gaz Metan Mediaș după ce în tur s-a impus cu 85-64. Succesul din penultima etapă contează doar pentru palmaresul „urșilor” care încheie campionatul pe locul 12 retrogradabil și pot rămâne în prima ligă doar dacă Federația schimbă regulile din mers. Medieșenii pierd orice șansă la play-off după acest rezultat. Aceștia întâlnesc în ultima etapă Energia Târgu Jiu, în timp ce Timba se deplasează la Craiova.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 5 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: