Timba cedează greu cu liderul Steaua. „Urșii” mai preciși de la semidistanță, „militarii” mai buni de la distanță și libere

Timba a fost aproape de o surpriză cu Steaua CSM Eximbank București, singura echipă neînvinsă din campionat. Urșii au revenit de la un ecart de nouă puncte la pauza mare și au preluat conducerea după sfertul trei, dar steliștii au reușit să se impună după un final în care „trițele” lui Ikonic și liberele transformate au făcut diferența. Oaspeții nu au profitat din plin de lipsa unui 5 clasic la Timba, iar gazdele au avut de suplinit și lipsa celui mai bun marcator, Dandridge.

Leonard Filip - unul dintre cei mai buni oameni de la Timba

Meciul a început cu un 4-0 pentru Timba, după două coșuri ale lui Glazyrin, în timp ce steliștii s-au întrecut în ratări. Ikonic a adus primele puncte pentru roș-albaștrii, după 2:44, iar Barac de la libere i-a adus pe oaspeți în avantaj pentru prima oară. După 9-9, steliștii s-au desprins și au încheiat primul sfert în avantaj, 14-24. Cea mai mare diferență de scor s-a consemnat la jumătatea sfertului secund, când Steaua conducea cu 12 lungimi, 20-32. A urmat un „run” de șapte puncte al timișorenilor și scorul s-a strâns la 27-32. Sfertul doi le-a revenit „urșilor” pentru un punct, astfel că la pauza mare tabela sălii Constantin Jude arăta 33-42.

Sfertul trei a adus și câteva decizii ale arbitrilor care i-au enervat pe steliști. Ikonic a fost sancționat cu fault antisportiv, deși a susținut că a alunecat și nu a avut intenție să-și atingă adversarul. Adrian Tudor a primit și el tehnic în minutul 24, după ce banca oaspeților a fost sancționată cu tehnic. Bănățenii nu au profitat din plin de aceste momente, ratând de fiecare dată câte o liberă, dar au profitat de nervozitatea instalată în tabăra roș-albastră. „Urșii” și-au văzut de treabă și s-au apropiat la un punct, 51-52, după care au preluat conducerea. Scorul ultimei pauze le era favorabil galben-negriilor, 57-56. Filip a mărit ecartul la 59-56, dar Ikonic a egalat de la distanță. Cele două formații s-au succedat la conducere. Barac a egalat la 68 de la libere, iar Ikonic a înscris o nouă „triță” și i-a adus pe bucureșteni în față. Hall a marcat și el de după semicerc, dar Everett a răspuns prin același procedeu și i-a păstrat pe oaspeți la conducere. Liberele lui Hall și „trița” lui Mijatovic i-au adus pe galben-negrii pentru ultima dată la conducere (76-74 cu 2 minute și 12 secunde până la final). Ikonic a înscris două „trițe” și i-a ajutat pe oaspeți să treacă peste două libere ratate consecutiv de Barac. Timișorenii s-au apropiat în două rânduri la două puncte, dar în ultima jumătate de minut oaspeții au fost mai preciși la libere și s-au distanțat la șase lungimi, 80-86.

Steaua se impune greu într-o partidă în care pornea ca mare favorită, în condițiile în care Timba nu avea un 5 clasic după plecarea lui Brkic, iar cel mai bun marcator, Dandridge, nu a jucat. „Urșii” au reușit să blocheze oamenii mari ai steliștilor, în condițiile în care pivotul titular al roș-albaștrilor avea trei faulturi încă din minutul 11, iar Drăgușin a marcat doar șapte puncte, la care a adăugat șapte recuperări. Cât a fost pivotul român în teren, oamenii mici ai timișorenilor au pătruns în viteză spre coș. Deși nu au avut avantajul taliei, bănățenii au avut 34 de „points in paint” față de doar 18 ale oaspeților. Titularii Timbei au înscris 67 de puncte, față de 55 ale steliștilor. Roș-albaștrii au făcut diferența prin oamenii veniți de pe bancă. Aceștia au contribuit cu 31 de puncte, față de 13 cât au avut rezervele lui Timba.

Bucuria „urșilor” de pe bancă, atunci când au preluat conducerea

Antrenorul lui Timba, Bogdan Murărescu, și-a felicitat jucătorii după partida bună. „În primul rând vreau să-mi felicit jucătorii pentru felul în care au jucat astăzi. Cred că dacă am juca așa în fiecare meci am fi fost poate mai departe, dar e un început. Noi am luptat, de fapt, în fiecare meci, dar parcă astăzi… am fost și lipsiți de jucători importanți și toți cei care au intrat de pe bancă și-au adus un aport destul de important în jocul nostru. Am arătat ca o echipă pentru că o echipă serioasă poate să joace un baschet la nivel înalt și dacă îi lipsesc 2, 3 jucători, iar noi astăzi am arătat ca și o echipă serioasă și sper să continuăm de acum încolo. Vreau să le mulțumesc și suporterilor de la fotbal care au venit pentru prima dată astăzi la un meci la noi și au fost un factor foarte important în jocul nostru și sper să revină și de acum înainte. S-a simțit și sper să îi mai vedem pe la noi”, a declarat Bogdan Murărescu. Pe lângă încurajările pentru formația timișoreană, acea mică galerie a scandat și injurii la adresa formației din capitală.

Timba a fost mai bună la aruncările de două puncte, reușind să înscrie 23 din 43 (53%), în timp ce Steaua a marcat doar 11 din 30 (37%). Cele două formații au aruncat la fel de mult de la distanță, câte 23 de încercări, dar oaspeții au reușit 12 astfel de încercări (52%), față de doar 7 ale gazdelor (30%). Diferența în favoarea Stelei s-a conturat și cu ajutorul liberelor. Oaspeții au beneficiat de 34 de vizite la linia de pedeapsă și au marcat 28 de aruncări (82%), față de 13 din 18 ale „urșilor” (72%). Chiar dacă nu au avut un pivot clasic, timișorenii au reușit cu o recuperare în plus față de adversari (33 la 32). Roș-albaștrii au avut 21 de mingi pierdute, față de 16 ale galben-negriilor. Timba a avut 31 de faulturi, față de 22 ale oaspeților, dar multe dintre acestea au venit în finalul meciului când încercau să reducă diferența. Atunci au ieșit cu cinci faulturi: Glazyrin, Filip, Hall și Costa.

Dacă la meciul precedent pe teren propriu antrenorul „urșilor” era foarte supărat pe arbitraj, de această dată a considerat că faulturile elevilor săi au venit în mod firesc, când încercau să se apere la oamenii mari ai Stelei. „Astăzi a fost altceva. Nu a fost aceeași situație. Am spus de la început că Steaua va veni să joace la interior iar ei au făcut asta. Noi având jucători poate mai scunzi, poate nu la fel de puternici și normal, jucătorii luptându-se au făcut și faulturi. Nu a fost problemă de altceva. Am avut o atitudine extraordinară, chiar îi felicit pe toți și sper ca de acum înainte să fi înțeles după meciul ăsta cum putem juca dacă ne mobilizăm cu adevărat. Sper să fi trecut… am avut și așa un val de energie negativă după plecarea lui Brkic care clar ne-a tăiat puțin din moral. La meciul cu Sibiul am resimțit din plin, dar mă bucur că am reușit să ne mobilizăm pentru meciul ăsta. Un meci la care nu am pus presiune pe jucători dar am crezut în șansa noastră. Am fost foarte aproape”, a mai spus Murărescu.

Ikonic - coșgheterul partidei

Stelistul Goran Ikonic a fost coșgheterul partidei cu 26 de puncte, marcate din 8 aruncări de la distanță (din 13) și 2 libere. Pentru Timba, Konstantyn Glazyrin și Leonard Filip au înscris fiecare câte 19 puncte, reușind și 5 recuperări. Au mai înscris: Larry Hall (14 puncte, 4 recuperări, 4 assist-uri), Bogdan Costa (11 puncte, 4 assist-uri), Danilo Mijatovic (8 puncte, 7 recuperări), Vedran Nakic (7 puncte) și Alexandru Mihuți (2 puncte). Este de notat faptul că într-un campionat în care în unele momente se regăsesc 10 jucători străini pe teren, Timba a folosit și trei români în același timp, iar Steaua a avut momente pe care le-a abordat chiar cu patru jucători autohtoni. Totuși, au existat și momente în care militarii au avut un cinci format din străini. Leonard Filip a fost românul cu cele mai multe minute, 29:57. De la Steaua, românii care au jucat peste 20 de minute au fost Titus Nicoară și Adrian Tudor, cu 22:39 minute, respectiv 20:20. Fundașul lui Timba, Bogdan Costa a evoluat și el 17:53 minute, Alin Andrieș (15:38), iar Alexandru Mihuți, aproape șase minute. Mihail Paul și Ionuț Drăgușin au petrecut pe parchet 14:09 minute, respectiv 12:24.

BC Timba joacă în următoarea etapă îm deplasare la Cluj. Meciul cu U Banca Transilvania este programat vineri 28 noiembrie de la ora 18 și va fi transmis.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Baschet: