Timba continuă seria de înfrângeri și la Cluj. U Banca Transilvania simte din nou gustul succesului după 8 meciuri

BC Timba Timișoara a continuat seria înfrângerilor la minim 20 de puncte în deplasare în acest campionat cu un eșec la Cluj, 62-82 cu U Banca Transilvania. Clujenii au pus astfel punct seriei de cinci înfrângeri consecutive în campionat. Galben-negrii au jucat fără cel mai bun marcator, Dandridge, care nu a fost trcut nici măcar pe foaie, dar și fără fundașul care trebuia să schimbe fața jocului, Porrini, plecat la începutul săptămânii după ce nu a apucat să apară în vreun meci pentru Timba.

Dacă la un moment dat aveau și șapte străini în lot și antrenorul Bogdan Murărescu trebuia să aleagă pe care să-l lase în afara foii de joc, la meciul de la Cluj s-a bazat doar pe patru stranieri: Glazyrin, Hall, Nakic și Mijatovic. După plecarea lui Brkic, un alt jucător a părăsit gruparea timișoreană. Michael Porrini a fost adus săptămâna trecută și prezentat ca fundașul de care avea Timba nevoie, cu multe calități, foarte inteligent. Nu a apucat nici măcar să fie legitimat pentru că la doar câteva zile după ce a venit la Timișoara americanul a și plecat, clubul invocând comportamentul deviant, aproape violent al jucătorului ca motiv al despărțirii. Dandridge nu a evoluat nici în etapa trecută cu Steaua, fiind accidentat.

În aceste condiții, 5-ul de start al „urșilor” a fost alcătuit din Hall, Patru, Filip, Mijatovic și Glazyrin. Gazdele de la Cluj veneau după cinci înfrângeri consecutive în campionat, plus trei în Eurochallenge. Startul partidei le-a aparținut ardelenilor care au marcat primele șase puncte, iar Hall a adus primul coș al Timbei după trei minute. Cuic a mărit ecartul la 8-2, iar Glazyrin a înscris prima „triță” a partidei, la jumătatea sfertului unu. Cuic l-a imitat, iar Lalovic a mărit distanța la 13-5. Oaspeții s-au apropiat la patru lungimi (15-11), după o altă aruncare de la distanță a lui Glazyrin, iar Hargrove a marcat în ultima secundă a sfertului și a stabilit scorul primei pauze, 17-11.

Primul minut al sfertului secund a adus câte o „triță” pentru ambele formații, iar Nakic a redus din nou avansul la patru puncte. 20-16. Fără un 5 clasic, Timba a încercat să-l blocheze pe Lalovic cu apărarea în zonă, dar clujenii l-au găsit sub panou, iar acesta a marcat pentru 22-16, iar Jucan a adăugat alte două puncte, 24-16. Millage a dus pentru prima oară ecartul la zece puncte la jumătatea sfertului doi, 28-18. Clujenii au reușit două aruncări de la distanță și scorul s-a făcut 34-20, iar la pauza mare tabela noii săli din Cluj arăta 38-23 în favoarea gazdelor.

Mandache și Mijatovic au început sfertul trei cu câte cinci puncte, iar alte două „trițe” consecutive ale clujenilor au dus diferența la 19 puncte, 51-32. Și timișorenii au reușit să înscrie de la distanță, prin Hall, Nakic și Mijatovic, astfel că scorul ultimei pauze a fost 60-45, după singurul sfert terminat la egalitate (22-22). Ultimul sfert le-a revenit clujenilor, care conduceau cu 82-57 când mai era un minut și 12 secunde din meci. În acest minut „urșii” au înscris 5 puncte și au stabilit scorul final 82-62, după un meci controlat de U Banca Transilvania. Cu acest rezultat clujenii ajung la a 3-a victorie și acumulează 12 puncte din 9 partide, în timp ce timișorenii ajung la a 5-a înfrângere consecutivă și ocupă penultimul loc cu 9 puncte.

„Ursul” Danilo Mijatovic a fost cel mai bun marcator al partidei cu 18 puncte, la care a adăugat 6 recuperări și 2 pase decisive. Larry Hall a fost aproape de double-double, cu 14 puncte și 9 pase decisive, iar Konstantyn Glazyrin a încheiat partida cu 11 puncte și 7 recuperări. Pentru Timba au mai înscris: Vedran Nakic (8 puncte), Leonard Filip (4 puncte, 8 recuperări), Alexandru Mihuți (4 puncte) și Bogdan Costa (3 puncte). Au mai jucat Daniel Pătru și Alin Andrieș. Pentru U BT, Andrei Mandache și Boris Lalovic au marcat câte 16 puncte. Marcel Țenter are la dispoziție o bancă foarte lungă, astfel că nici un jucător al său nu a trecut de borna celor 30 de minute jucate, Barnette stând cel mai mult în teren (29:55). Totuși gazdele au folosit doar cinci stranieri, Miljan Medvedj fiind trecut pe foaie dar n-a intrat. Timba a avut patru jucători cu peste 30 de minute jucate: Mijatovic (38:28), Glazyrin (37:51), Filip (33:32) și Hall (32:56).

U Banca Transilvania a obținut prima victorie în noua Sală Polivalentă după ce a înscris 19 din 34 aruncări de 2 puncte (56%), 10 din 23 de la distanță (43%) și 14 din 18 libere (78%). Clujenii au avut 39 de recuerări (10/29), 29 de assist-uri, au comis 18 faulturi și au pierdut 14 mingi. Timișorenii au avut procentaje modeste la aruncările din acțiune, 38%. Au marcat 14 din 37 de aruncări de două puncte și 10 din 26 de la distanță. „Urșii” au reușit doar 4 din 10 libere (40%), au avut 29 de recuperări (11/18) și 13 pase decisive. Galben-negrii au faultat de 19 ori și au pierdut 13 mingi.

În etapa următoare, BC Timba Timișoara are parte de o nouă deplasare dificilă, la Târgu Jiu. Pe 6 decembrie de la ora 20 galben-negrii vor evolua pe terenul deținătoarei Cupei României, Energia. U Banca Transilvania va avea etapă liberă.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: