Timba, cu 5 străini la start, răpusă de o ex-colonie timişoreană

După un obiectiv de puţin ratat în 2011 şi un baraj de promovare adjudecat fără eşec la început de iunie, BC Timba Timişoara a avut în sfîrşit ocazia vineri după-amiază să-şi testeze noul statut de prim-divizionară, cu prilejul întîiului joc oficial după aproape 4 luni, care, conform programului federal, n-a fost însă unul din Liga Naţională, ci din turul I al Cupei României, disputat la Mediaş, cu SCM U Craiova, în prima dintre cele 3 zile ale patrulaterului. Dar n-a fost un prilej fericit, „Urşii” fiind puşi destul de drastic cu botul pe labe…

… Iar printre învingători s-au regăsit ex-componenţi ai concitadinei BC Timişoara, de exemplu coşgeterul întîlnirii, Darko Habus, cu 17 puncte, dar şi Ivan Miskovic, cu 13, Rade Dzambic, cu 9, sau Cătălin Petrişor, cu 5.

Darko Habus, ex-BC Timişoara, a fost coşgeter al jocului SCM U Craiova - BC Timba 80:51, din prima zi a Cupei României, turul I

„Urşii” au avut un cinci de start exclusiv străin, cu Huckaby, Stojakovic, Johnson, Glynn şi Kickingstallionsims, dar au avut parte de un start mizerabil, rămînînd în urmă chiar la 14:1. Se pune însă întrebarea cît de mare a fost cu adevărat motivaţia nou-promovatei, probabil mai interesată de un acelaşi duel cu craiovenii, dar de sîmbăta viitoare, în „Constantin Jude”, la debutul în elita în care tocmai a promovat.

Pe undeva, a fost un nimerit prilej de rodaj prin meciuri oficiale în perspectiva vitalelor jocuri de campionat, ce vor urma începînd de la finele săptămînii viitoare, iar sorţii federali le-au hărăzit „Urşilor” în primele lor două apariţii în competiţia K.O. adversari din Oltenia, care-i vor vizita în „Constantin Jude” deja sîmbăta viitoare, în etapa I a ligii, respectiv Dobrogea, şi anume Farul, tocmai rivala cu care a promovat la braţ, în iunie, din Divizia B.

Iar după ce astăzi, de la ora 16, BC Timba a resimţit un prim şoc al întîlnirii cu elita, 51:80 (10:23, 9:21, 20:25, 12:11) cu SCM U Craiova, timişorenii pregătiţi de Bogdan Murărescu vor evolua mîine tot de la ora 16, în compania constănţenilor, urmînd ca duminică la 10,30 să dea piept cu sibienii de la CSU Atlassib, care s-au impus cu 83:68 în celălalt joc al primei zile, în dauna celor de la malul mării.

Cu un număr restrîns de competitoare la start, şi anume numai prim-divizionarele, respectiv cu un descurajant criteriu de calificare în faza următoare a întrecerii knock-out ce permite doar primei clasate din fiecare dintre cele 3 grupe a cîte 4 echipe plus cea mai bună dintre ocupantele locurilor 2 să acceadă în sferturile de finală din 28 decembrie şi 5 ianuarie, în care le vor aştepta campioana CSU Ploieşti, cîştigătoarea Cupei şi a Supercupei, BCM U Piteşti, BC Timişoara şi Gaz Metan Mediaş, Cupa României la baschet masculin pare a fi mai degrabă în circuit închis şi neapetisantă pentru grupările autohtone, motiv pentru care şi divizionarele B, deşi cu drept de înscriere, după cum ne-au relevat cei de la BC Timba, nu se înghesuie să o facă, tocmai pentru că motivaţia este suprimată.

În consecinţă, testarea potenţialului pentru jocurile pe puncte din Liga Naţională, ce bat la uşă de săptămîna viitoare, pare a fi abordarea firească, rezonabilă şi de înţeles. Iar ceea ce au constatat probabil galben-negrii la o primă încercare a apelor a adus cu un handicap mereu în creştere în primele 3 sferturi, după ce la pauza mare era 19:44.

Imprecizia a fost cuvîntul de ordine în jocul timişorenilor, cu doar 15 reuşite din totalul de 47 de aruncări de două puncte respectiv cu numai una dintre cele 17 de trei puncte, în vreme ce ex-timişoreanul „violet” Darko Habus a fost în mînă pentru universitari, urcînd scorul la 61:28 după nici 27 de minute. Iar diferenţa maximă s-a înregistrat pe final, 80:44 în ultimele secvenţe…

Marcatorii lui BC Timba au fost Huckaby, cu 12 puncte în 23:30 minute jucate, Stojakovic, Glynn (10 recuperări, primul la acest capitol dintre învinşi) şi Pătru, toţi cu cîte 8 puncte marcate, primul într-un răstimp de aproape 33 de minute pe parchet, Grubisic – 7 puncte, Johnson – 3, Czmor şi Mihuţi – cîte două, respectiv Kickingstallionsims, un punct. Au mai jucat Cormoş şi Andrieş.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Timba, cu 5 străini la start, răpusă de o ex-colonie timişoreană

  1. TTB spune:

    Nu stiu daca era chiar necesar sa se aduca strainii pentru a fi ciuca batailor.
    Poate era mai bine daca ramaneau cu autohtonii.
    Sa vedem ce va fi in campionat.
    Va trebui sa-i sustinem meci de meci, chiar daca rezultatele pozitive vor intarzia sa apara (asa cum se prefigureaza).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: