Timba, cu încă un străin, la… mare, BC Timişoara, la Energia

Baschetul şi-a intrat serios în drepturi, o rundă intermediară urmînd diseară şi o a patra în week-end. Iar BC Timba se prezintă astăzi pe litoral cu un al treilea jucător din spaţiul ex-iugoslav, Zoran Milovic, ducînd la 7 numărul străinilor, inclusiv cu 4 nord-americani, în vreme ce BC Timişoara, aflată cu nici 3 săptămîni înaintea debutului în Euro Challenge, acasă cu maghiarii de la Kormend, pe 6 noiembrie, şi deja cu două victorii în campionat, revine la Târgu Jiu, unde ceda în returul trecut.

Zoran Milovic, un veteran de poziţiile 4 şi 5 pentru nou-promovata Timba

Mai întîi, despre BC Timba, care pare a se fi panicat după eşecurile acasă cu cei din Craiova şi Giurgiu, acţionînd în consecinţă înaintea deplasării pe litoral şi a unei noi partide pe teren propriu, luni 22 octombrie, de la ora 20, cu BC Mureş Târgu Mureş. Astfel, Zoran Milovic, un pivot de 2,04 metri din generaţia ´77, a devenit al şaptelea baschetbalist străin transferat de BC Timba de la promovarea în Liga Naţională, cu drept de joc deja miercuri de la ora 18, la Constanţa, într-un duel al unora dintre cele 6 învinse în ambele prime etape, cu BC Farul, cealaltă nou-promovată în elită.

Sârbul Milovic, care a mai jucat, pe rînd, la Vrbas, MZT şi Torus Skopje dar şi Apollon Patras, iar mai recent la CSŞ Giurgiu, şi care a început sezonul pentru SCM U Craiova, odată cu partida de debut în Cupa României, cîştigată cu 80:51 pe 28 septembrie, la Mediaş, contra „Urşilor” Timişoarei, joc în care se număra între cei 9 echipieri utilizaţi de olteni, dar fără puncte în cont după 8 aruncări ratate, este un alt centru străin cooptat în lotul lui Bogdan Murărescu.

Milovic a adunat 3 puncte în cele aproape 40 de minute jucate în 3 partide disputate în turneul medieşean de craiovenii lui Andelko Mandic dar nu s-a mai regăsit apoi în lotul oltenilor la partida de debut din Liga Naţională, pierdută de BC Timba în sala „Constantin Jude” cu 72:67, trecînd de-acum în galben-negru.

Acesta este al patrulea duel direct BC Farul – BC Timba în ultima jumătate de an dar abia primul nu pe teren neutru. Astfel, în 19 mai, în turneul semifinal al Diviziei B, constănţenii se impuneau la Bucureşti cu 67:54, 22 dintre punctele „Urşilor” fiind marcate de componenţi care nu se mai regăsesc în rotaţia de început de sezon a echipei lui Bogdan Murărescu, şi anume Betea şi Biro, iar pe 3 iunie, tot în Bucureşti, bănăţenii se revanşau cu 72:63, cu Popa marcator a 25 de puncte, într-o promovare en-fanfare în elită.

Mai recent, în 29 septembrie, dobrogenii administrau „Urşilor” unul dintre cele 3 eşecuri într-o serie de calificare a Cupei României, cea de la Mediaş, cu 91:73, joc în care timişorenii utilizau numai 3 baschetbalişti autohtoni, cu un total de 59´32´´ minute pe parchet. Cît despre gazde, şi BC Farul a optat tot la strategia cooptării jucătorilor străini, nu mai puţin decît 7 apărînd în meciul inaugural al Ligii Naţionale 2012-´13, pierdut acasă la 18 puncte diferenţă în faţa campioanei din Ploieşti, Wallace (22 puncte) şi Booth (14) fiind principalii marcatori ai învinsei, eşec urmat de un altul, cu un handicap de 25 de puncte, la Mediaş, Mathis, cu 20 de puncte, şi Petronic, cu 16, înscriind cel mai adesea pentru „marinari”.

***

Predrag Badnjarevic, antrenorul vicecampioanei BC Timişoara

Cît despre vicecampioana BC Timişoara, alb-violeţii se prezintă cu două victorii, şi anume 85:72 la BC Mureş Târgu Mureş şi 86:68 cu CSM Bucureşti, într-o deplasare în care cedau la precedenta vizită, 90:89 pe 22 martie, una dintre cele 7 înfrîngeri în 28 de etape ale sezonului regulat din ediţia trecută de campionat.

Iar după ieşirea la Târgu Jiu, vor avea parte în week-end de vizita lui „U” Mobitelco Cluj Napoca (duminică 21 octombrie, ora 20; DIGI Sport), unica grupare care îi învingea în primele 13 runde ale sezonului precedent, un al doilea eşec survenind abia pe 21 decembrie, acasă, cu târg-mureşenii.

„Va fi un meci greu, cum au fost şi precedentele, chiar dacă ni le-am făcut uşoare pe parcurs. Va exista o presiune asupra noastră, pentru că jucăm în deplasare, însă sper s-o depăşim. Echipa din Rovinari are câteva individualităţi, aşa că va trebui să fim vigilenţi în apărare. Sunt unii jucători pe care îi cunoaştem, ca Darby sau Steffel, dar şi alţii valoroşi, precum Giles şi Atanackovic, despre care avem mai puţine informaţii. Vom încerca să jucăm cel mai bun baschet al nostru şi să continuăm seria victoriilor”, a spus antrenorul Predrag Badnjarevic, citat de portalul oficial al clubului timişorean.

Care a luat cu sine pe Jiu şi 2 suporteri cîştigători ai unui concurs iniţiat pe pagina de facebook a prim-divizionarei, Horaţiu Şoaită şi Sebastian Circu deplasîndu-se în autocarul echipei, locuind la acelaşi hotel, asistînd în această dimineaţă la antrenament şi fiind lângă banca echipei la ora 19, a jocului.

Ca noutăţi, Energia Rovinari, care rata de puţin calificarea în play-off, în primăvară, îi are pe Darko Vujacic, de la BCMU Piteşti, Flavius Lăpuşte, de la BC Mureş, şi Stefan Atanackovic, fost la CSU Sibiu, gruparea din Târgu Jiu avînd la rîndul ei două victorii în tot atîtea etape, şi anume 66:56 cu CSU Sibiu şi 81:74 la Perla Harghitei Miercurea Ciuc, de care dispunea fără însă a se califica în sferturile de finală ale Cupei României şi într-una din seriile de luna trecută, la Sibiu.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sapte = 1

 


Ultimele articole din categoria Baschet: