Timba încasează 12 la rînd fix înaintea pauzei mari, după care…

Încurajaţi şi însufleţiţi de posibilitatea pe care şi-au creat-o joia trecută la Oradea, „Urşii” i-au luat tare pe încă deţinătorii Cupei României şi ai Supercupei, depăşindu-i în primul sfert şi conducîndu-i şi cu 10 puncte avans după 17 minute, şi au sperat din nou la o surpriză, dar un acelaşi scenariu cu care şi-au familiarizat deja fanii s-a repetat şi marţi seară în „Constantin Jude”, în prima zi a intermediarei cu numărul 24 din Liga Naţională: 68:81 (36:38) cu BCM U Piteşti.

Eşec care şi-a conturat de fapt colţii în ultimele 3 minute şi jumătate dinaintea pauzei mari, cînd, subit, galben-negrii de la BC Timba au uitat să mai înscrie, pe cînd argeşenii au profitat cu 12 puncte la rînd, întorcînd de la 36:26 la 36:38, minim avantaj purtat spre vestiare cu tot cu un major ascendent moral.

Pornind la drum la reluare cu mai mereu remarcabilul în recuperări Glynn, „Urşii” doar au mai reuşit să egaleze la 38, însă, şi în urma pierderii imediat mai apoi a coşgeterului de pînă atunci, Horton, pe seama unei încleştări cu scîntei cu Popovic, au cedat mai apoi pasul încet dar sigur, risipind bruma de speranţă strînsă în primele două sferturi.

Cînd Horton a strîns 14 puncte, cu procentaje pe linie de la 57% în sus, în lipsa sa greul rămînînd mai apoi pe umerii coşgeterului Brown, ale cărui 24 de puncte n-au fost însă de ajuns, modestele reuşite în aruncările de la distanţă echivalînd cu o piatră de moară şi constituind aproximativ diferenţa de la final.

Timişorenilor le-ar rămîne acum să se revanşeze duminică după-amiază pe terenul dinamoviştilor, pînă atunci baschetul de pe Bega avînd mîine seară la 6 ocazia savurării unui probabil mai facil succes al vicecampioanei BC Timişoara, în dauna harghitenei BC PH Csikszereda.

Iniţial, cu Huckaby, Horton, Brown, Glynn şi Kicking Stallion în cinciul de start, nou-promovata timişoreană s-a găsit mai mereu în avantaj, cu 3 mici excepţii însumînd puţin peste două minute de joc în primul sfert, avantaj pe care şi-l mărea la mijlocul sfertului secund, cînd Horton ochea două aruncări de 3 puncte în nici jumătate de minut.

Atît avea să le fie însă elevilor lui Bogdan Murărescu, căci tot o aruncare de 3 puncte, izbutită de Gennie la scorul de 48:53, a rupt iremediabil echilibrul, după care ocupanta locului 11 s-a distanţat chiar şi la 13 puncte cu un minut înaintea ultimei pauze.

Mai apoi, oricît s-au zbătut, gazdele nu s-au apropiat la mai puţin de 9 puncte de o echipă aflată la 5 puncte sub linia calificatorie în play-off, şi care a conservat cu atenţie avantajul, pentru un al patrulea triumf în ultimele 5 deplasări, conturat prin cîştigarea a trei sferturi: 19:14, 17:24, 16:25, 16:18. 

Chiar şi aşa, cu doar 6 jocuri rămase la dispoziţie, piteştenii, astăzi cu Barac neconvocat de Tudor Costescu, nu par a mai reuşi mare lucru în tentativa de accedere în play-off, ceea ce ar putea suna ca un fel de consolare pentru mai puţin experimentaţii, versaţii, pretenţioşii şi susţinuţii „Urşi”, totuşi în grafic raportat la condiţia lor de nou-promovaţi, ceea ce remarca şi antrenorul Bogdan Murărescu.

Pe de altă parte, suferind şi un al optulea eşec în „Constantin Jude”, unde vor mai primi pînă la finele returului vizita sibienilor, precum şi a unor semifinaliste în 2012 ca BC Timişoara şi Gaz Metan Mediaş, cei de la BC Timba rămîn astfel în cont cu o singură victorie în faţa unei grupări ce-i devansează în ierarhie, şi anume acel 96:89 cu Energia Rovinari.

Şi ca un semn că, deşi au trecut prin multe în acest sezon în Liga Naţională şi au căpătat ceva experienţă la acest nivel, „Urşii” plătesc încă tribut unei oarecare naivităţi, şi astăzi s-a resimţit gustul amar al focului de paie stins în acea memorabilă primă înfrîngere la debut, cu craiovenii, după ce Timba conducea la finele primelor 10 minute cu 28:12.

***

BC Timba Timişoara: Brown 24 puncte (40 minute jucate), Horton 16p, Huckaby 10p (5 greşeli personale), Glynn 5p (13 recuperări), Mihuţi şi Johnson cîte 4, Kicking Stallion 3p, Popa 2p.

Au mai jucat Czmor şi Andrieş. Pe bancă: Pătru şi Costa.

BCM U Piteşti: Popa Calotă 15 puncte, Jones 14p, Gennie 13p, Bratic 12p (9 recuperări), Kinloch 10p, Albijanic 9p, Popovic 5p, Popescu 3p. Pe bancă: Chirof şi Alexiu.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 4

 


Ultimele articole din categoria Baschet: