Timba învinge la U Cluj, cu cei 5 străini marcînd 55 din 75

Noua achiziţie Bosko Stojakovic a marcat 22 dintre cele 75 de puncte cu care nou-promovata BC Timba Timişoara şi-a început cu succes seria jocurilor amicale precompetiţionale, „Urşii” dispunînd într-un meci disputat marţi de la ora 20,30 de ocupanta locului 4 în sezonul trecut, U Mobitelco, club de 4 ori campion al României, tocmai la Cluj-Napoca.

Timba, care va avea parte în primele runde ale sezonului de U Craiova, acasă, pe 6 octombrie, iar apoi CSS Giurgiu, tot acasă, pe 13, respectiv Farul, la Constanţa, pe 17 şi BC Mureşul, în „Constantin Jude”, pe 20 octombrie, n-a mai jucat din ziua promovării în Liga Naţională, reuşită atinsă în 3 iunie, la finele turneului final play-off cu 3 succese din 3 partide, la Bucureşti.

Toţi cei 5 baschetbalişti străini achiziţionaţi în această vară, dintre care trei provenind din baschetul de peste Ocean iar 2 din spaţiul ex-iugoslav, au punctat pentru echipa lui Bogdan Murărescu, care a avut 8 marcatori.

Aşadar ambele prim-divizionare timişorene au început cu victorii în deplasare seria meciurilor de verificare.

Timba a jucat aşadar primul meci în postură de echipă de prima ligă, împotriva clujenilor, care erau eliminaţi de BC Timişoara, cu 3-0, în semifinalele play-off din 2012. Scorul final a fost 75:70 pentru bănăţeni, care conduceau cu un punct la pauza mare, mărindu-şi decisiv avantajul în sfertul trei: 17:18, 20:18, 26:15, 12:19.

Cel mai bun marcator al echipei a fost Bosko Stojakovic, cu 22 de puncte, urmat de Rickey Huckaby, cu 17, Pidi Czmor – 8, Jordan Glynn – 7, Bogdan Cormos, Florin Popa şi Chief Kickingstallionsims, cu cîte 6, respectiv Bojan Grubisic, cu 3 puncte. Revanşa, miercuri de la ora 13,30, tot la Cluj, mai apoi, în week-end, timişorenii urmînd a participa la un turneu amical internaţional în Ungaria.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Baschet: