Timba nu se poate ţine de Gaz Metan

BC Timba Timişoara a suferit şi a zecea înfrîngere acasă cu ocazia ultimului joc al sezonului regulat, 75:96 (39:47) în această seară cu Gaz Metan Mediaş, care va juca în „Constantin Jude” şi în week-end, în Final Four din Cupa României, iar apoi, în prima fază din play-off, ce demarează pe 13 aprilie, încheind pe locul 5, la SCM U Craiova. BC Timişoara, a şasea la final după succesul cu 73:72 (35:33) la Constanţa, o va întîlni pe CSU Ploieşti, a treia. În alte dispute din play-off, vor da piept BC Mureş – CSM Bucureşti şi CSM Oradea – U Cluj.

Cu gîndul deja la cele două partide de la finele săptămînii, înecpînd cu cel din semifinala de sîmbătă cu BC Timişoara, oaspetea Gaz Metan a lăsat senzaţia că apasă pe acceleraţie exact atît cît este necesar pentru a încheia cu brio returul, ceea ce a şi reuşit după ce a fost condusă doar în două rînduri în primele minute, fără a fi însă cu adevărat periclitată în obţinerea victoriei.

Timişorenii, care au început în cinciul Huckaby, Horton, Brown, Glynn, Kicking Stallion, introducîndu-i încă din primele minute şi pe Johnson respectiv Czmor, au ţinut totuşi aproape în primele două sferturi, pierdute la cîte 4 puncte diferenţă, 19:23 şi 20:24, şi în care ardelenii, cu Gutoaia în teren la start, nu s-au desprins la mai mult de 8 respectiv 10 puncte diferenţă.

Plusul valoric şi de experienţă s-a manifestat mai pregnant după pauza mare, cînd medieşenii au ajuns şi la 15 puncte avans spre finele sfertului 3, spulberînd speranţele timişorene în privinţa unui succes şi rulînd toţi cei 10 baschetbalişti convocaţi în deplasarea pe Bega.

Dintre „Urşi”, s-au ţinut tare în special Horton, cu 19 puncte şi 8 recuperări, precum şi Glynn respectiv Brown, cu cîte 17 puncte înscrise, ultimul avînd tot opt recuperări, tripleta galben-negrilor marcînd peste două treimi din reuşitele elevilor lui Bogdan Murărescu, care au încheiat astfel returul cu 8 victorii şi 22 de eşecuri, pe locul 13, urmînd să evolueze în play-off cu CSŞ Giurgiu, ocupantă a locului 12, primul duel fiind programat la Dunăre.

Şi la mijlocul ultimul sfert handicapul bănăţean era tot de 15 puncte, dar, ca în alte dăţi, finishul a fost lipsit de prospeţime şi suflu, Gaz Metan distanţîndu-se în ultimele clipe la 75:96 (19:23, 20:24, 22:29, 14:20). 

Krstanovic şi Ivanovic au fost principalii marcatori ai garniturii lui Marcel Ţenter, cu 24 respectiv 20 de puncte, mai mult înscriind şi ceilalţi 3 titulari de azi, Lilov (11p), Shiloh şi Gutoaia, cîte 10 puncte, în vreme ce pentru gazde au mai punctat Kicking Stallion (7), Johnson (6), Mihuţi (4), Popa şi Czmor, cîte două puncte, respectiv Huckaby, un punct.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Baschet: