Timba, parcurs perfect în Liga 1 după 8 etape. Victorie chinuită pentru fetele de la SCM cu satelitul ICIM-ului

Formațiile timișorene din eșalonul secund de baschet au disputat partidele din etapa a 8-a. BC Timba și-a continuat seria de succese cu o victorie clară, 97-37, în „deplasare” cu concitadina BC SCM 2, în prima etapă a returului. Galben-negrii au maximum de puncte până acum, trecând de sută în jumătate din partidele disputate. Fetele de la SCM Timișoara s-au impus greu în fața satelitului Universității Goldiș ICIM Arad, 62-61, după un meci în care au condus și la 10 puncte, cu greșeli de ambele părți și un final pe muchie de cuțit.

Mario Lazăr, în negru cu galben, în duelul cu „leii mici”. Sursa foto: facebook.com/bctimba/

Mario Lazăr, în negru cu galben, în duelul cu „leii mici”. Sursa foto: facebook.com/bctimba/

După ce în sezonul trecut Timba a așteptat până în ultima clipă pentru a vedea în ce eșalon joacă și a căutat jucători sub 20 de ani pentru Liga 1 destul de târziu, în acestă vară galben-negrii și-au făcut un lot mult mai solid atât în ceea ce privește jucătorii tineri, cât și români mai experimentați. „Urșii” au câștigat toate cele 8 partide pe care le-au disputat până acum în Liga 1, iar în jumătate dintre acestea au trecut de sută. Elevii lui Bogdan Murărescu au egalat în meciul de la finalul săptămânii cea mai mare diferență la care s-au impus în acest campionat, 60 de puncte, în disputa cu satelitul lui BC SCM Timișoara. Scorul a fost 97-37 pentru Timba în „deplasarea” de la sala Constantin Jude. Mario Lazăr a fost cel mai bun marcator al „urșilor” cu 22 de puncte, urmat de Casale cu 12, Barnes cu 11, Deconescu cu 10. A fost al doilea succes la 60 diferență pentru galben-negrii după ce pe 27 noiembrie au bătut cu 111-51 în deplasare la U BT 2 Cluj. Atunci Marius Deconescu a fost cel mai bun marcator al echipei timișorene cu 21 de puncte.

În grupa 2, pe lângă Timba alte două formații au drept de promovare: CS Universitatea Cluj și CSM VSKC Miercurea Ciuc. „Urșii” au trecut clar de cele două în disputele directe: 105-73 acasă cu CS Universitatea Cluj (cu Mario Lazăr cel mai bun jucător cu 22 de puncte și 17 recuperări împotriva formației de la care a venit iarna trecută) și 103-66 la Miercurea Ciuc (Nate Barnes a înscris atunci 30 de puncte). Elevii lui Bogdan Murărescu au mai câștigat în prima etapă cu 108-65 acasă cu BC SCM 2 Timișoara (Mario Lazăr, omul meciului pentru „urși” cu 25 de puncte și 15 recuperări), 86-43 în etapa a treia în deplasare la CSU CSM LPS 2 Oradea (Robert Medgyesy 17 puncte), 96-51 acasă în etapa a patra cu BC Mureș 2 Târgu Mureș (Mario Lazăr 22 de puncte) și 90-34 acasă cu Municipal Olimpic 2 Baia Mare (Marius Deconescu 15 puncte). Cel mai strâns rezultat a fost cel cu CS Universitatea Cluj, formația de pe locul secund care a câștigat toate celelalte 7 partide disputate în acest campionat.

Timba are 16 puncte (8 victorii/0 înfrângeri), urmată de CS Universitatea cu 15 puncte (7/1) și CSM VSKC Miercurea Ciuc cu 13 puncte (5/3). Se califică în faza semifinală primele două formații cu drept de promovare din fiecare grupă, alături de două cele mai bune locuri 3. În grupele 1 și 3 sunt câte patru formații cu drept de promovare. Se merge mai departe cu rezultatele înregistrate în faza de calificare cu echipele care au avansat.

După cele trei formații cu drept de promovare în clasament sunt cei cinci sateliți care în faza următoare vor avea propria dispută pentru reducerile de taxe. Municipal Olimpic Baia Mare are 12 puncte cu 4 victorii și 4 înfrângeri. Urmează BC Mureș 2 cu 11 puncte (3/5), BC SCM 2 Timișoara cu 10 puncte (2/6), U BT 2 Cluj 10 puncte (2/6) și CSU CSM LPS 2 Oradea cu 9 puncte (1/7). Primele două din fiecare grupă se califică în faza semifinală a sateliților de unde primele trei merg la turneul final al formațiilor secunde. Celelalte echipe joacă în recalificări de unde prima obține biletul pentru turneul final.

CS SCM Timișoara-Universitatea Goldiș ICIM 2 Arad 62-61

Dacă la băieți 22 de echipe participă la eșalonul secund, la fete au rămas 16 după retragerea satelitului de la Iași. În grupa 2 sunt 7 echipe care au început deja returul fazei de calificare cu etapa a 8-a, iar în celelalte grupe a fost etapa a 6-a. Luni la sala Constantin Jude, în fața a 35 de spectatori și cu temperatură destul de scăzută la nivelul terenului, s-a disputat partida dintre CS SCM Timișoara și Universitatea Goldiș ICIM 2 Arad. La prima vedere duelul părea dezechilibrat pe hârtie, cu formația gazdă având jucătoare mai experimentate ca arădencele. De cealaltă parte satelitul fostei campioane nu s-a prezentat la meciul din etapa precedentă de la Târgu Mureș și avea 6 înfrângeri în cele șase partide de până atunci. Timișorencele aveau un bilanț de 4 victorii și 2 înfrângeri în tur cu rezultate favorabile în fața tuturor sateliților din grupă, dar cu înfrângeri clare în duelurile cu celelalte echipe cu drept de promovare.

img_4950

Cea mai bună marcatoare a gazdelor, Steiner (în galben), în duel cu Vați, coșghetera partidei

CS SCM Timișoara a avut mari emoții în finalul cu Universitatea Goldiș ICIM 2 Arad și partida s-a încheiat cu 62-61, pe sferturi: 13-10, 20-21, 19-15, 10-15. Gazdele au condus cu 5-1 în debtul partidei profitând și de cele 5 libere ratate de oaspete, care au preluat conducerea pentru prima dată la 5-7. Arădencele au pus mari ptobleme, la fel ca și la meciul tur, cu apărarea avansată pe repunerea timișoreană și a venit primul timp de odihnă al Veronicăi Gavrilă înainte de jumătatea primului sfert. A fost un ritm destul de alert, cu cele două echipe sărind în multe rânduri peste construcție, cu contre și pătrunderi rapide după repunere. CS SCM s-a distanțat la 19-10, time-out Ildiko Prisăcariu, 19-12 și tehnic pentru antrenoarea oaspetelor care a comentat la deciziile arbitrilor. Timișorencele nu au profitat de aruncarea liberă și nici de faza următoare și echipa de pe Mureș reducea ecartul la 19-16. Au fost momente în care ambele defensive au fost depășite ușor, iar oaspetele au înscris câteva coșuri dând pasă lungă, peste toate adversarele. Vați a înscris de două ori de după semicerc și a egalat la 31, iar Steiner a stabilit scorul pauzei, 33-31, după mai multe faze cu greșeli de ambele părți.

Gazdele au început mai bine sfertul trei și s-au distanțat la un avans maxim de zece lungimi, 49-39, dar oaspetele s-au apropiat la patru cu ajutorul apărării pe tot terenul și contrelor. Time-out SCM, faze în care ambele echipe s-au grăbit să arunce și Neagu a înscris de trei pentru 52-45. Cu 4 secunde rămase din sfert arădencele au repus rapid, fault la mijloc pe aruncare și Vați a înscris una din cele trei libere, stabilind scorul la ultima pauză: 52-46. Cu aproximativ 7 minute până la final arădencele au egalat la 54 și apoi la 56, din nou după un pas lung peste apărarea adversă. Oaspetele au încercat apărarea în zonă, ambele formații au făcut destule greșeli și Pane, de la SCM, a ieșit accidentată. Vați și-a dus formația în două rânduri în avantaj de două lungimi (56-58 și 58-60). Pe final au fost multe mingi pierdute de ambele părți, Neagu a egalat la 60 cu o pătrundere după ce a scăpat de pressing-ul sus al galben-albastrelor. Vizitatoarele au continuat și pe final să rateze mult de la linia de fault (ca pe tot parcursul partidei), Vați a făcut 60-61 cu mai puțin de un minut până la final. Arădencele nu au reușit să repună mingea în 5 secunde de sub coșul advers și la capătul celălalt al terenului Gheban a finalizat din apropiere după assist-ul lui Steiner. Time-out ICIM 2 cu 24 de secunde până la final, oaspetele nu au găsit coșul deși au reușit mai multe recuperări ofensive și s-a încheiat 62-61 la capătul unei partide disputate.

Denisa Vați a fost cea mai coșghetera partidei cu 25 de puncte (4×3). Pentru Universitatea Goldiș ICIM 2 Arad au mai înscris: Robotin 10 puncte, Peter 9, Ciorban 8, Spinean 5 și Gădărici 4 puncte. Sandra Steiner a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 18 puncte. Pentru CS SCM Timișoara au mai înscris: Gheban 15 puncte, Neagu 9, Mita 6, Serrieh 6, Ivășchescu 4, Lupu 3 și Pane 1 punct. CS Universitatea 2 Cluj conduce în clasament cu 13 puncte (6 victorii/1 înfrângere), urmată de Universitatea CSM Oradea cu 12 puncte (5/2), CS SCM Timișoara cu 12 puncte (5/2), CSU LPS Alba Iulia cu 11 puncte (5/1), ACS BC Sirius 2 Târgu Mureș 7 puncte (1/5), CSM 2 Satu Mare 7 puncte (1/5), Universitatea Goldiș ICIM 2 Arad 6 puncte (0/7).

Pentru ambele formații timișorene cu drept de promovare urmează partide la Cluj-Napoca în etapa viitoare. Timba joacă luni 12 decembrie de la ora 15 cu Universitatea Cluj, echipa cu drept de promovare, iar CS SCM Timișoara are meci cu CS Universitatea 2 Cluj, în jur de 11 decembrie. Cealaltă secund divizionară de pe Bega, BC SCM 2, are programată următoarea întâlnire la Miercurea Ciuc pe 9 decembrie de la ora 18.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: