Timba Timişoara dispune tur-retur şi de cea de-a treia grupare din urma sa

BC Timba Timişoara a fructificat în această seară penultima deplasare a returului, mult mai abordabilă decît cea care o aşteaptă la CSU Ploieşti, ocupanta locului 13 trecînd de BC Perla Harghitei Csikszereda şi la Miercurea Ciuc şi completînd astfel victoriile în dublă manşă în dauna ultimelor 3 clasate, care o urmează în Liga Naţională. A fost 91:82 pentru „Urşii” galben-negri, într-o etapă a 27-a programînd dueluri între ultimele 4 în ierarhie, tranşate în deplasare de nou-promovate.

Jermont Bernard Horton a marcat la Miercurea Ciuc 30 de puncte în contul "Urşilor" Timişoarei

După succesele de la Constanţa, în chiar prima deplasare a sezonului, respectiv Bucureşti, în faţa lui Dinamo, „Urşii” s-au impus şi în Harghita în special graţie bunei evoluţii din prima jumătate a partidei, cînd s-au desprins la 49:37, scor consemnat la pauză, reuşind mai apoi să conserve avantajul, mulţumită integraliştilor Denham Brown şi Jermont Bernard Horton, care au marcat peste două treimi din punctele învingătoarei.

E drept, timişorenii, care au marcat cu toţi cei 8 componenţi pe care i-au aliniat, n-au mai cîştigat la circa 30 de puncte diferenţă, ca în fiefurile celorlalte două codaşe, dar succesul nu a fost pus la îndoială, graţie unei evoluţii mai sigure, dînd notă creşterea în joc pe parcursul sezonului.

De fapt, oaspeţii au condus cel mai adesea cu 15 puncte în cursul ultimului sfert, după ce în penultimul aveau cel puţin 5 puncte avans iar înaintea pauzei mari minim 3, doar la început gazdele conducînd în două rînduri, succint, cu 4:0 şi 16:15.

Elevii lui Bogdan Murărescu au cîştigat primele două sferturi cu 27:22 şi 22:15, remizînd în cel de-al treilea, 23:23, şi cedînd în ultimul cu 22:19, la triumf contribuind cu vîrf şi îndesat noile achiziţii din iarnă, Brown şi Horton, cu cîte 32 respectiv 30 de puncte, în vreme ce Glynn a adăugat un nou double-double, cu 10 puncte şi 10 recuperări, reuşitelor sale de acest gen la galben-negrii de pe Bega.

E drept şi că Horton a ratat 7 din 9 încercări de la distanţă, exact ca Johnson, de fapt unul dintre cei mai folosiţi 4 jucători ai „Urşilor”, cu 30 de minute pe parchet, aidoma lui Glynn.

Pentru cea de-a opta victorie stagională au mai marcat Johnson, 7 puncte, Huckaby 5, Czmor trei respectiv Mihuţi şi Kicking Stallion cîte două puncte. Unul dintre principalii protagonişti ai succesului în deplasare, Glynn, dar şi Huckaby şi Mihuţi s-au ţinut tare pe final, neacumulînd şi o a cincea greşeală personală.

Mai concentraţi în toate fazele jocului, inclusiv la recuperare, unde au dominat cu 26-18, oaspeţii timişoreni s-au arătat a fi într-adevăr superiori penultimilor clasaţi, rămaşi cu doar 3 succese la activ, şi pentru care au marcat în special Filipovic, 29 de puncte, dar şi Bubalo, 20.

BC Timba şi-a adjudecat aşadar ultima dispută cu adevărat accesibilă din retur, păstrînd astfel avansul faţă de urmăritoarea Farul, o altă nou-promovată, care s-a impus la Bucureşti cu Dinamo, „Urşii” avînd în ultimele 3 etape mai dificile confruntări cu concitadina BC Timişoara, sîmbăta viitoare, respectiv cu campioana prahoveană, la Brazi, şi Gaz Metan Mediaş, din nou în „Constantin Jude”.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: