Timba Timișoara leagă victorii prima dată în acest sezon. „Urșii” s-au impus clar în restanța cu BC Mureș

Formația timișoreană a disputat miercuri după-amiază restanța din etapa a 7-a cu BC Mureș Târgu Mureș. După un început echilibrat, Timba a preluat controlul partidei în sfertul secund și s-a impus la final cu 92-63, pe sferturi: 21-17, 29-19, 21-12 și 21-15. Oaspeții au probleme financiare în acest sezon și au venit cu o echipă incompletă. Dejan Kovacevic a fost coșgheterul partidei cu 20 de puncte.

Timba venea după victoria de pe terenul lui Dinamo București, cu 108-70. Este prima dată în acest sezon când „urșii” reușesc să lege două victorii. Aceștia au acum 6 stranieri în lot, dar mai au de lucru pentru a integra ultimii veniți.

Dan Ionescu i-a trimis în 5-ul de start pe Naylor, Medgyesy, Reljic, Dumic și Lazăr. Barnabas Szaszgaspar a răspuns cu Ilicov, Steff, Borșa, Stăncuț și Engi. Ultimul a fost împrumutat de mureșeni la Timba în sezonul trecut și a contribuit la promovarea „urșilor”. Mureșenii au probleme financiare în acest sezon, au rămas cu doi străini, suedezi, care nu au fost la meciul de la sala Constantin Jude. Unul este accidentat, iar celălalt negociază reînnoirea contractului. A lipsit și Santa la oaspeți, în timp ce gazdele nu au putut conta pe Boloni, nerefăcut după o lovitură la spate primită la meciul din capitală.

Începutul partidei din etapa a 7-a a fost echilibrat, cu cele două formații trecând pe rând la conducere. Ambele au încercat apărarea în zonă. Gazdele conduceau la prima pauză cu patru lungimi, 21-17. Sfertul secund a adus desprinderea Timbei. Timișorenii au pus mari probleme în construcția adversă cu pressing-ul pe tot terenul, au câștigat câteva mingi importante și la jumătatea partidei conduceau cu 50-36. Jocul a continuat în aceeași direcție și după revenirea de la vestiare. „Urșii” au încercat să facă și spectacol, Dumic a dat o pasă pentru dunk-ul lui Naylor, dar mingea a rămas blocată între inel și panou. La ultima pauză scorul a fost 71-48. Ecartul a crescut la un maxim de 31 de puncte după două triple consecutive reușite de Kovacevic. S-a încheiat 92-63 și Timba a urcat provizoriu pe locul 9.

Bănățenii au 20 de puncte și un bilanț de 4 victorii și 12 înfrângeri. Mureșenii sunt la egalitate, dar au un meci mai puțin, cu un bilanț de 5 victorii și 10 înfrângeri. Cu acest succes Timba se mai îndepărtează de ultimele două locuri, ocupate de Dinamo (16 înfrângeri, 16 puncte) și Poli Iași (1 victorie/11 înfrângeri, 13 puncte).

Revenind la meciul de miercuri, Dejan Kovacevic a fost coșgheterul partidei cu 20 de puncte (5×3). Cameron Naylor a fost în double-double pentru gazde cu 19 puncte și 10 recuperări. De la Timba au mai înscris: Reljic 17 puncte (plus 8 pase decisive), Lazăr 14 puncte (9 recuperări), Medgyesy 5 puncte, Dumic 5, Pierce 4 puncte (7 recuperări), Ostojic 4 puncte și Balmuș 4 puncte (plus 5 pase decisive și 4 intercepții).

David Engi Rosenfeld a fost cel mai bun marcator al oaspeților cu 15 puncte, fiind singurul integralist. L-au urmat Steff cu 14 puncte și Gîrbea cu 13 puncte. Toți trei sunt jucători sub 23 de ani. Alin Borșa a încheiat partida în double-double cu 11 puncte și 23 de recuperări. Extrema de la BC Mureș a stabilit un nou record stagional de recuperări. Pentru oaspeți au mai înscris Stăncuț 7 puncte (plus 6 pase decisive) și Ilicov 3 puncte.

Gazdele au avut 24 de puncte înscrise pe contraatac, față de 3 ale oaspeților. 50-28 a fost scorul la puncte înscrise din spațiul de trei secunde și 25-11 la cele venite după mingi pierdute. Timba a avut cu 9 posesii mai puțin (85-94), dar procentaje mult mai bune. La aruncările de două puncte, 66%  față de 48% (27 din 41, respectiv 19 din 40). La șuturile de afară a fost 36% la 23% (8 din 22 față de 7 din 31). „Urșii” au înscris 14 libere din 18 (78%), în timp ce mureșenii au avut 4/12 la linia de fault.

Pentru ambele echipe urmează meciuri la sala Constantin Jude în etapa a 17-a. BC Mureș Târgu Mureș joacă vineri, de la ora 19:30, cu cealaltă prim-divizionară de pe Bega, BC SCM Timișoara. BC Timba Timișoara primește sâmbătă vizita celor de la BC CSU Sibiu, de la ora 20. Înaintea meciului „urșilor” va avea loc partida din Liga Națională de baschet feminin dintre CS SCM Timișoara și Olimpia Brașov, de la ora 17:30.

Declarații după meci:

Dan Ionescu (Timba Timișoara): „Ei au venit cu o echipă mai descompletată decât mă așteptam. Probabil și din acest motiv băieții noștri au început în sistem diesel, puțin mai greu să ne distanțăm. Până una alta, e o victorie la 29 de puncte, iar pe fondul crizei financiare care încă persistă la Târgu Mureș s-ar putea să fie o victorie împotriva unei contracandidate la retrogradare. Mă mulțumește această victorie la această diferență, dar încă mai avem de lucru. Trebuie să-i integrăm și pe cei mai noi veniți. Sper să o putem face în următoarele două meciuri, cel de sâmbătă cu Sibiul și cel din Cupa României cu Steaua.Noi mai avem dreptul la 2 extratransferuri. Momentan, sper să rămână așa, avem șase străini. Dacă mai putem umbla undeva la partea autohtonă, probabil că va fi un pic mai bine”.

Barnabas Szaszgaspar (BC Mureș Târgu Mureș): „Nu sunt prea multe de spus. Am venit cu o echipă foarte tânără și neexperimentată. Astăzi Timba a fost o echipă mai bună. Normal, au jucat cu jucătorii străini care au fost foarte puternici și atletici. Acolo cred că au făcut diferența. Sperăm să îi recuperăm cât mai repede pe jucătorii noștri. Suntem într-o rotație scurtă. S-a văzut astăzi că trebuia să venim efectiv cu linia a doua, o echipă de U23. Dar campionatul încă nu s-a terminat și jucăm mai departe. Avem doi accidentați. Person, la Craiova s-a accidentat și îl ține de două săptămâni. Santa și el este accidentat. Pita este la reînnoire de contract și sperăm să revină și el cât mai repede. Cu ei 100% o să arătăm altcumva. Până acum n-am văzut pe Timba jucând, am avut un meci amânat. Sincer, nu m-au impresionat. Este un adversar accesibil și 100% cu jucătorii cu care suntem, altfel o să arate jocul  și rezultatul”.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: