Timba, tot mai apăsată pe locul 12: copleşită acasă cu 62:89

A început a treia din coadă etapa a şasea a Ligii Naţionale de baschet băieţi, şi o încheie la fel, iar sibienii au descins în sala „Constantin Jude” pe podium fiind şi au plecat cu încă două puncte tot pe locul 3, graţie unui detaşat 62:89 (30:48) care arată cât de mult s-au schimbat raporturile de forţe între BC Timba Timişoara şi CSU Atlassib Sibiu de la un promiţător 84:80 pentru „Urşi” în 9 martie, în sezonul precedent.

Când trupa lui Bogdan Murărescu se anunţa a fi în ascensiune pe când oaspeţii într-o tot mai accentuată pierdere de busolă.

Dar păstrându-i de la respectiva vizită, dintre oamenii de bază, pe Lee Christopher Wayne, care marca atunci 28 de puncte, precum şi pe Devon Austin şi Cristian Crăciun, antrenorul Miodrag Perisic a aliniat în această seară la Timişoara o formaţie refortificată a Sibiului, pentru care noile achiziţii Ceskovic şi Popa Calotă au contribuit substanţial, cu 32 de puncte respectiv 19 puncte şi 9 recuperări.

În consecinţă, a rezultat un duel dominat în marea sa majoritate de ardeleni, care au condus permanent, încă din start, fără a fi măcar egalaţi, şi nu au cedat nici un sfert: 14:17, 16:31, 16:25, 16:16. De fapt, maximul de 27 de puncte de la final a fost atins deja şi cu ultimul coş al sfertului 3, în aceste condiţii meritul taberei timişorene fiind de a fi rulat măcar tot lotul de 12 componenţi, după ce jocul era abordat în alcătuirea Bridgewaters, Popa, Czmor, Tasic, Florveus. 

Comparativ, dacă în primăvară sibienii încheiau returul cu 6 puncte în plus faţă de nou-promovata BC Timba însă şi cu 4 sub CSM Bucureşti, sfârşind pe 10 şi aşadar cu buzele umflate în privinţa calificării în play-off, de această dată cei de pe Cibin au profitat de deplasarea pe Bega pentru a-şi anunţa clar intenţiile de a reataca zona locurilor 1-8, câştigând pentru a patra oară în deplasare, din tot atâtea ieşiri, după triumfuri şi la Farul, Rovinari şi Concordia Chiajna.

Iar misiunea le-a fost facilitată de o derută timişoreană manifestată încă din debutul sezonului, când, dându-şi seama că nu se poate baza drept al şaselea străin pe Jordan Glynn, sosit accidentat cu câteva zile înaintea startului Ligii Naţionale, BC Timba şi-a reconsiderat priorităţile şi a adoptat un croi de tranziţie austeră, dat fiind că trenul fazei play-off părea a fi deja pierdut iar ecuaţia retrogradării este inexistentă în actuala campanie cu 14 cluburi la start.

Şi totuşi, ca aspiraţii de creştere de la un sezon la altul, reculul „Urşilor” a devenit acum şi mai evident, mai ales în raport cu revenirea Sibiului, oaspete care încasa atunci toate punctele, mai puţin două, de sub armura celor 6 foşti străini ai galben-negrilor.

Dacă piese cheie ca Austin sau Lee şi-au păstrat locul în garnitura oaspete, şi cu folos, primul contribuind cu 14 puncte şi 9 recuperări iar cel de-al doilea cu 12 recuperări, în schimb garda complet modificată şi înjumătăţită a non-autohtonilor „Urşilor” a fost copleşită şi expusă dominaţiei pe tot parcursul meciului.

În care CSU Sibiu a fost vioara întâi la toate capitolele, 44-34 la recuperări şi cu procentaje superioare timişorenilor cu peste o zecime la aruncările de la distanţă şi semidistanţă, total imprecis fiind acum de la BC Timba noua achiziţie Marjan Tasic, cu două din 11 aruncări de două puncte şi fără reuşite din 5 încercări de trei puncte, pe fondul necesităţii asumării unor responsabilităţi mai mari.

Fără Brown sau Lawrence implicaţi, Timba a arătat vlăguită şi lipsită de coeziune, în consecinţă toate aspectele jocului având de suferit iar capac la toate şi pivotul Florveus acumulând 5 greşeli personale, ca parte a unui mai incoerent plan al timişorenilor, cu 27 de greşeli în cont, faţă de doar 17 ale Sibiului, căreia nu i-a venit greu să dejoace firava ofensivă a galben-negrilor.

Oaspeţii rămân în consecinţă cu un unic eşec, pe teren propriu cu orădenii, cărora le stau în coastă laolaltă cu campioana CSU Ploieşti, pe când BC Timba cu o singură victorie, în dauna Farului, încă la zero, aidoma nou-promovatei Concordia, care şi-a schimbat antrenorul.

*

BC Timba Timişoara: Kevin Bridgewaters 18 puncte, Florveus 8p (9 recuperări), Tasic 8p, Czmor 8p, Popa şi Pătru – câte 5p, Andrieş 4p, Csender şi Costa – câte 3p. Au mai jucat Mihuţi, Medgyesi şi Păcuraru.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: