Timișoara găzduiește miercuri primul joc din Alpe Adria Cup, Spisski Rytieri vine cu un pivot de 2,23 metri

Timișoara găzduiește miercuri seară un prim meci din Alpe Adria Cup, competiție internațională regională central-europeană, la 3.613 zile după ultima partidă disputată de ”violeți” în cupele europene în sala ”Constantin Jude”. SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara va juca de la ora 18:30 cu al treilea adversar din grupa patrulater, Spisski Rytieri din Slovacia, după ce de primii 2 dispunea în Croația luna trecută.

Bănățenii vor găzdui întâlnirea oficială internațională la adăpostul a 6 victorii consecutive fără replică în primele tot atâtea meciuri oficiale jucate în noul sezon, câte două în fiecare competiție, Alpe Adria Cup, Cupa României și Liga Națională.

De fapt, ”violeții” au debutat în noul sezon pe plan extern, jucând în 22 și 23 septembrie în Croația, în turneul de la Zabok, unde treceau de gazde cu 63:88 și de KK Rogașka din Slovenia cu 103:97. A urmat un singur meci în Timișoara, după care 3 iarăși în deplasare, două ”legate” la Mediaș în ”Cupă” și cel câștigat sâmbătă în București la nou-promovata ABC Laguna.

Așadar un binevenit meci acasă, doar al doilea oficial în noua campanie, după ce precedentul joc din cupele europene de baschet la Timișoara a fost la 20 noiembrie 2012, în FIBA Europe Cup, BC Timișoara – Szolnoki Olajbanyasz 80:93.

„Echipa resimte oboseala. Nu este vorba doar despre meciuri, ci și despre deplasări. Mai în glumă, mai în serios, ca în orice instituție publică, trebuie să facem un raport de activitate lunar. În ultimul raport, am scris câte ore am petrecut în autocar, din care câte ore nocturne, am omis doar să scriu câte ore ne-a plouat pe drum. Este o meserie pe care ne-am asumat-o cu toții, nu e o problemă. Călătoriile nocturne, până la 4-5 dimineața, nu sunt o noutate și nu le avem numai noi, dar s-au adunat: drum până în Croația și drum înapoi, drum până la Mediaș și întoarcerea, la fel la București, și se simte oboseala. Pe lângă asta mai e și problema antrenamentelor. Nu te poți antrena doar pentru următorul meci, mai ai nevoie de ședințe în care să repari sau chiar să schimbi anumite lucruri în jocul tău, pentru că intervine scouting-ul și adversarii încep să-ți cunoască schemele”, a explicat Dragan Petricevic.

Spisski Rytieri este semifinalistă a precedentului campionat din Slovacia, semifinală cedată cu 3-1 în fața formației Levice, care avea să devină campioană în Ekstraliga. Noul sezon din Slovacia a programat până acum trei etape, în care Rytieri a câștigat de două ori și a pierdut o dată, aflându-se pe locul al doilea al ierarhiei.

„Eu o consider cea mai puternică echipă din grupă. Iar grupa, așa cum a afirmat directorul de competiții al Alpe Adria, Marek Imre, este una „a morții”, „Death Group”, deci vă puteți imagina că toate echipele pot crea probleme, te pot și învinge în orice moment. Spissky pare formația cea mai solidă din punctul de vedere al lotului și experienței” a mai spus Dragan Petricevic, antrenor principal la SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara, ”violeți” care vor găzdui apoi la finele săptămânii și partida cu orădenii, din Seria B a ”Conferințelor” campionatului național.

Echipa din Spišská Nová Ves este pregătită de un tehnician sloven, Teo Hojc, și are mai mulți stranieri, americani, un croat și un ucrainean. Pentru Rytieri va fi primul meci în actuala ediție a Alpe Adria Cup, în vreme ce bănățenii au jucat recent 6 meciuri într-un răstimp de doar 16 zile.

Spisski are trei jucători din naționala Slovaciei, printre care un pivot de 2.23, Michael Fusek, care a pus mari probleme într-un meci cu Serbia, din calificările la Campionatul Mondial, în februarie anul acesta. Chiar va fi un regal baschetbalistic și îmi doresc să avem o sală cât mai populată. De mult timp m-am învățat să nu mai vorbesc despre sală plină la Timișoara, dar să o avem cât de cât plină ca publicul să transmită energia de care avem nevoie a mai spus Petricevic.

Ultimele rezultate din Seria B în LNBM și programul etapei a III-a, pe coloana clasamentului.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: