Timişoara răstoarnă scorul în sfertul final şi se desparte victorioasă de proprii spectatori

Baschetbaliştii Timişoarei au revenit după pauza jocului final acasă de joi seară, de la 38:44 şi după ce erau conduşi cu un coş şi la intrarea în ultimele 10 minute, fructificându-le şi despărţindu-se astfel cu bine de puţinii proprii spectatori, 91:81 cu FC Argeş, care a condus şi cu 12 puncte în a doua întâlnire pentru locul 7 din partidele de clasament de la încheierea Ligii Naţionale, una decisivă fiind implicit necesară în Trivale, luni de la ora 18. 

Pe când vor fi început deja şi disputele la titlu după sistemul „cel mai bun din 7 jocuri” între cei din Oradea şi Cluj, primele 4 întâlniri fiind programate duminică 14 mai, marţi în 16 tot în Crişana, apoi în 20 şi 22 ale lunii pe Someş, meciurile pentru locul 3 urmând a demara încă de sâmbătă în capitală, CS Rapid cu BC CSU Sibiu, cu primele date de desfăşurare în 13, 15 şi 18 mai. Pe de altă parte, confruntările pentru locul 5 s-au încheiat deja, în doar două întâlniri, CSO Voluntari trecând tur-retur la 9 respectiv 15 puncte de craioveni iar cele două grupări luând deja vacanţă. Aşa cum luau odată cu încheierea fazei Top10, prin a se clasa ultimele, pe locurile 9-10, cei de la Dinamo şi din Constanţa, continuare a sezonului sub forma jocurilor de clasament de care n-au fost în schimb scutite de exemplu trupele din grupa a II-a valorică play-out, în care cea mai bună se dovedeşte pare-se a fi CSM Târgu Mureş, victorioasă la scor în primul meci pentru locul 11, 104:58 acasă cu CSM Târgu Jiu.

Baschet municipal în lungul şi latul ţării, pentru locul 7 într-un duel alb-violet realimentat peste ani pe aceleaşi trepte, joi seară cu o revenire a timişorenilor în sala „Constantin Jude” în a doua parte a revanşei cu FC Argeş, câştigătoare a primelor două sferturi, cu 22:27 şi 16:17.

Piteştenii păreau a se apropia de tranşarea cu 2-0 la victorii a întâlnirilor pentru locul 7, după ce câştigau şi disputa inaugurală din Trivale, cu 85:78, însă, deşi au deţinut avansul mai mare în meci, de peste 10 puncte, şi au legat o serie mai lungă de reuşite fără replică, 10 puncte, s-au văzut surprinşi pe contre de elevii lui Petricevic, care, înscriind mai cu seamă pe mâna celor din 5-ul de start, şi anume Strong, Schipor, Gajic, Kesar şi căpitanul Lazar, mai exact 69 de puncte laolaltă, s-au reabilitat cu un run de 8 puncte şi au atins cel mai mare avans la final.

Dându-şi o ultimă şansă la revederea luni în Trivale. Până atunci, şi-au luat cu bine „la revedere” de la proprii simpatizanţi, iar ultima impresie contează.

Lăsată fără Ilija Dokovic în componenţă, accidentat încă din prima parte a jocului inaugural din sferturi de la Oradea, bănăţeni aşadar din nou în deficit de personal, axaţi până la pauză mai degrabă pe Gajic, Strong, Kesar, Lazar şi Schipor, toţi cu peste 10 minute jucate în prima jumătate a partidei, ceva mai puţin Petrescu, Mirkovic, McClellan, Maticiuc şi Stanciu – junior cu 3 minute şi 17 secunde în primele sferturi, un medaliat naţional cu bronz duminică în Bucureşti în turneul final pe ţară al categoriei sub 18 ani şi aplaudat la scenă deschisă împreună cu coechipierii săi din lotul juvenil îndrumat de Radenko Toroman, înfăţişându-şi medaliile în faţa publicului din tribună la ora partidei cu argeşenii.

Care au controlat primele sferturi după ce Strong şi Kesar au marcat coşurile iniţiale ale partidei, 5:0 după 90 de secunde, FC Argeş legând imediat un run de 8 puncte şi prin „triţele” lui Lawson şi Wilson.

De fapt, şi vizitatorii lui Mitrovic aveau a apela tot la 10 jucători până la pauză, în special sus numitul Wilson, dar şi Măciucă, Lawson, Fometescu şi Jevtovic, iar după ce localnicii au egalat cel mult la 12 după 6 minute, prin „triţa” lui Igor Kesar – foto Leczki Jozsi, FC Argeş s-a desprins în sfertul I şi la 16:23.

Aproximativ acelaşi avantaj deţinând şi la pauză, deşi condusă la un moment dat cu 38:37 dar legând prompt un run final de 7 puncte, în special graţie lui Jevtovic, cu 14 puncte marcate, dar nu oricum, ci cu procentaje de 100%, 6 din 6 la aruncările de două puncte, respectiv ambele libere. De la timişoreni, Strong „prin preajmă” cu 12 puncte, dar şi ratând 3 „triţe”, tot atâtea şi Gajic, pe când Kesar se anunţa deja în zi de şut, cu 10 puncte, şi din două aruncări de la distanţă.

Timişorenii s-au străduit mult în sfertul 3 să mai egaleze măcar, dar în rarele situaţii când s-au apropiat la limită, de exemplu prin Gajic cu o „triţă” în minutul 28, 52:53, regăţenii au mai legat un run, 52:59, graţie lui Măciucă dar mai ales Lawson.

Minutul final al penultimului sfert fiind al gazdelor, cu Strong şi Schipor marcatori, 57:59.

Iar sfertul final dominat de „violeţii” Timişoarei, abordându-l cu McClellan şi Mirkovic, iar sârbul a şi egalat imediat, ca Igor Kesar să şi preia conducerea deja în primul minut, 62:61. 

La care oaspeţii au ratat iar Schipor a recuperat, acelaşi Kesar fructificând şi următorul atac, şi tot de la distanţă, 65:61, avantaj cum gazdele nu mai avuseseră din primele 90 de secunde. Forţându-l pe Mitrovic să solicite timeout, ceea ce pe moment a dat roade, „triţă” Măciucă, două puncte Milutinovic, dar două şi McClellan, 67:66.

După care bănăţenii n-au mai cedat avantajul, coş cu fault Mirkovic, din contră, run de 10 prin McClellan, triţele lui Schipor şi Kesar şi liberele lui Gajic, 80:68 în minutul 36, răsturnare decisivă.

Oaspeţii au replicat cu un run de 5 puncte dar n-au mai răsturnat situaţia, iar timişorenii s-ua îndreptat spre victorie în ultimul meci jucat acasă în acest sezon, în care au revenit de la un deficit şi de 12 puncte. „În oglindă”, după ce la Piteşti risipeau în partea secundă un avantaj de 15 puncte.

Igor Kesar detaşându-se drept coşgeter al meciului, cu 25 de puncte şi 8 recuperări în 27 de minute, prin a rata o singură dată din acţiune şi o aruncare liberă din 9 la dispoziţie, completat de Gajic cu 16 puncte în 36 de minute jucate, Strong 12 şi 6 pase decisive în 24 de minute, Mirkovic şi Petrescu câte 10 puncte – acesta din urmă şi cu 6 recuperări, McClellan 7 puncte şi 8 recuperări, Schipor 6 puncte iar Lazar 5, pe când Stanciu şi Maticiuc n-au înscris în cele 8 minute pe teren, iar Mocriţchi şi Diaby nici n-au intrat. 

Şapte marcatori ai Piteştiului, dar mai ales Jevtovic u 20 de puncte, Wilson 19, Lawson 18 şi Măciucă 13. 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: