Timișoara va găzdui turneul de promovare la baschet feminin. Turneul băieților se va juca la București

CS SCM Timișoara va organiza turneul de promovare al Ligii 1 de baschet feminin. Astfel, în perioada 2-4 iunie sala Constantin Jude va fi din nou gazda unui patrulater pentru accederea în primul eșalon, după ce în luna mai s-a ținut turneul de promovare la volei feminin. BC Timba Timișoara va lupta la București pentru revenirea în Liga Națională. CN Aurel Vlaicu va organiza turneul în sala federației, Arena de Baschet, tot între 2 și 4 iunie. Celor două gazde le-au fost atribuite turneele după ce contracandidatele s-au retras din cursa pentru organizare. Ambele echipe timișorene au încheiat pe locul 3 faza semifinală.

Alb-violetele de la CS SCM Timișoara vor avea ocazia să lupte acasă pentru promovare după ce federația a atribuit turneul noii formații de pe Bega. Inițial în cursa pentru organizare a intrat și CS Agronomia București, dar pe 15 mai și-a retras cererea. Astfel echipa bănățeană a rămas singura candidată pentru a ține Turneul Final al Ligii 1 și va lupta pe propriul teren pentru promovare în primul an de existență al secției feminine de la SCM. Sala Constantin Jude va găzdui un nou turneu de promovare în elita feminină la patru săptămâni după cel de la volei. Atunci formația organizatoare a obținut biletul pentru prima ligă.

Monika Brosovszky a fost cea mai bună marcatoare la duelul din faza semifinală dintre CS SCM Timișoara și CS Rapid București de la la sala Constantin Jude

În acest final de săptămână s-au jucat ultimele meciuri din Liga 1, atât la feminin, cât și la masculin. Timișorencele încheiaseră deja partidele după victoria de luni (15 mai) cu CS Rapid București, scor 51-40 (17-9, 7-7, 15-10, 12-14). A fost un meci cu foarte multe ratări de ambele părți, cu procentaj al reușitelor din acțiune sub 35% pentru ambele formații care se vor întâlni și la turneul de promovare. Gazdele alb-violete au condus pe toată durata partidei, cu un avans maxim de 15 puncte. Veterana Monika Brosovszky a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 14 puncte, iar de la Rapid, Florina Stănici (Diaconu) a reușit 11 puncte. A fost al doilea meci consecutiv acasă pentru timișorence după ce cu o săptămână înainte se impuneau cu 66-53 cu ACS KSE Târgu Secuiesc, echipă condusă de Ljubomir Kolarevic, tehnician ce a antrenat în trecut la Timișoara pe BCM Danzio.

După vizita de pe Bega, Rapidul a mai disputat două partide acasă, pe 18 și 20 mai. În primul meci adversara a fost CSU LPS Alba Iulia și bucureștencele s-au impus cu 88-59. După două zile acestea au câștigat cu 89-45 duelul cu Universitatea CSM Oradea, astfel că formația din capitală a urcat pe prima poziție în clasament cu 22 de puncte (10 victorii/2 înfrângeri). CSU Alba Iulia a încheiat pe doi cu 21 de puncte (9 victorii/3 înfrângeri), iar CS SCM Timișoara și CS Agronomia București au fost pe locurile trei și patru cu 20 de puncte (8 victorii/4 înfrângeri), cu timișorencele având rezultatele directe. Sub linie, la distanță mare, au rămas ACS KSE Târgu Secuiesc (15 puncte, bilanț 3/9), Universitatea CSM Oradea (14 puncte, 2/10) și CSM CSS Ploiești (13, 2/10).

Clubul bănățean a anunțat programul turneului (realizat în funcție de clasarea în faza semifinală, cu  dueluri între locurile 1-4, 2-3 în prima zi, 1-3 și 2-4 în a doua zi și 1-2, 3-4 în ultima zi). Gazdele vor juca în a doua partidă în toate cele trei zile de competiție. Iată programul anunțat de organizatori:

Vineri 2 iunie, ora 17: CS Rapid București – CS Agronomia București

Ora 19:30 CS SCM Timișoara – CSU LPS Alba Iulia

Sâmbătă 3 iunie, ora 17 CS Agronomia București – CSU LPS Alba Iulia

Ora 19:30 CS SCM Timișoara – CS Rapid București

Duminică 4 iunie, ora 13 CS Rapid București – CSU LPS Alba Iulia

Ora 15:30 CS SCM Timișoara – CS Agronomia București

La masculin promovarea se joacă la București

În întrecerea băieților toate cele patru formații calificate au trimis solicitări de organizare a turneului de promovare: CS Cuza Sport Brăila, CN Aurel Vlaicu București, CS Politehnica Iași și BC Timba Timișoara. În cadrul ședinței de atribuire de luni (22 mai), trei dintre cluburi au anunțat că se retrag din cursa pentru organizare, astfel că turneul se va disputa la Arena de Baschet din capitală, cu CN Aurel Vlaicu formație gazdă. La masculin ultima calificată va ține turneul.

Duelul formațiilor galben-negre a contat doar pentru configurația clasamentului final, cu ambele calificate deja la turneul de promovare. Sursa foto: probr.ro

Finalul de săptămână a adus ultimele partide din faza semifinală. BC Timba s-a deplasat la Brăila și a fost învinsă sâmbătă de CS Cuza Sport cu 82-65. Galben-negrii au deplasat un lot restrâns la Dunăre, fără stranieri și Lazăr. În aceste condiții gazdele au început cu un parțial de 12-1. Amedeo Casale (de la Timba) a fost cel mai bun marcator al partidei cu 21 de puncte, iar de la gazde Andrei Damian s-a remarcat cu 18. Bănățenii au avut probleme cu accidentările în ultima perioadă. Cu o săptămână înaintea partidei de la Brăila, elevii lui Bogdan Murărescu au jucat ultimul meci pe propriul teren și s-au impus cu 68-61 cu Politehnica Iași. La acel meci oaspeții au fost conduși de Jermale Jones care a reușit 27 de puncte, în timp ce pivotul gazdelor, Mario Lazăr, și-a trecut în cont un nou double-double cu 16 puncte și 12 recuperări.

La finalul săptămânii s-au mai disputat partide între formațiile de sub linia calificării. Primele două locuri în clasamentul final al Ligii 1 masculine au fost ocupate de CS Politehnica Iași și CS Cuza Sport Brăila, ambele cu câte 25 de puncte și un bilanț de 11 victorii și 3 înfrângeri. BC Timba Timișoara a înceiat pe trei cu 23 de puncte (9 victorii/5 înfrângeri),  iar CN Aurel Vlaicu a fost a patra cu 22 de puncte (8/6). Sub linie au încheiat CS Rapid București (20 de puncte, 6 victorii/8 înfrângeri), CSU Știința București (19 puncte, 5/9), CS Universitatea Cluj (19 puncte, 5/9) și CSM VSKC Miercurea Ciuc (15 puncte, 1/13). Clasamentul atașat este cel de pe site-ul federației care nu a fost actualizat cu rezultatul dintre Rapid și Miercurea Ciuc.

Programul turneului ar fi (cu pozițiile ocupate în clasament ca numere pentru tabela Berger):

Vineri 2 iunie: CS Politehnica Iași – CN Aurel Vlaicu București și CS Cuza Sport Brăila – BC Timba Timișoara

Sâmbătă 3 iunie: CS Politehnica Iași – BC Timba Timișoara și CS Cuza Sport Brăila – CN Aurel Vlaicu București

Duminică 4 iunie: CS Politehnica Iași – CS Cuza Sport Brăila și BC Timba Timișoara – CN Aurel Vlaicu București

Primele două clasate obțin promovarea în Liga Națională. Conform regulamentelor celor două competiții, taxa de organizare a turneului final de promovare din Liga I: cu începere de la 10.000 de lei. În sezonul trecut cele două turnee finale ale Ligii 1 s-au disputat la o distanță de două săptămâni unul de celălalt, la mijlocul și la finalul lunii mai. În acest an acestea se suprapun în primul final de săptămână din luna iunie. Rămâne de văzut câți spectatori vor strânge în tribune cele opt formații în perioada minivacanței de la începutul lunii viitoare.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: